Malas hapdett....???

Thursday, May 15, 2008

Huhuhu.....sedey tau ada org kata kita malas hapdet blog neh.....Ngkorang sumer tk taw betapa c buknya aku recently...eh,eh,eh.....bukan recently....sentiasa. Keja aku bukan ca (tengok2.....ni kena berenti pasal baru tulis byk ni....dah ada org jumpa aku....abis camner)...okay sambung balik, Keja aku bukan cam keja org lain.....yg dah tentu masa2nyer. Abis time keje...abis laa keja korang tu. Keja aku neh jenis tk abis2...walopun tk duk kat opis tapi kena laa plak attend bnda2 lain plak...kengkadang tu sampai malam...pukul 12mlm pun ada.....korang boleh refer posting aku sblum2 neh "Semangat yang hilang....ummm maybe not"
Lagi satu aku nk bagitau....few days back kt sini cam ader problem skit ngan streamyx....cam tak stable jer. So...camner aku nk berblogging bila syik dok "putus2" jerk. Tu laa yang aku smpat dok wooooiiii (shout) korang jer....selain dpd tu tk baper boleh.
Ada gak org yg c buk nk taw aku neh keja aper.......Heheheh biarlah rahsia menjadi rahsia. Bukan per aku nk berahsia2 neh....cuma aku tk nak pemikiran aku dalam blog ni rasa cam tersekat2...cam keta dah nak abis minyak. Aku nk uols tau bhwa aku nk jadi cam orang biasa....Haaaaa...abis tu aku ni alien ker....???Okay....aku bg contoh...Pak Lah tu kalau boleh nak jer jadi macam kita boleh lepak kat kedai mamak.....minum teh tarik....pekena roti canai....hangouts ngan member2.....tapi tk boleh.....!!!! Dia kena ikut segala tatacara / tatahidup.....entah apakebenda tata lagii......yang telah ditetapkan oleh society. Perlanggaran kpda segala tata tu akan menyebabkan org memandang serong pada dia....Itu baru aku bagi contoh....korang paham ker...????
Lowwwhhh....aku tk der laaa pulak kata life aku pun cam Pak Lah.....tapi lebey kurang cam tu ler korang kena paham. Ingat.....yg cuma aku nakkan ialah normal life yg tk terikat dgn apa2 tata titi tutu. Then baru laaa aku boleh dok pikiaq secara cybernetics dan dinamics.
Selepas menggunakan beberapa "Topi Berfikir" Edward De Bono.......(heheheheh cam bagus jer kan....) dan berfikir secara positif aku dapati kata2 or teguran korang yg kata aku malehhh ni, sedikit pun tk mengkloroxkan smgat aku utk berblog neh malah aku rasa lagi semangat pulak....Yer laaa, bila org selalu dok kata or dok komen , maknanya org selalu dok jenguk2 kita kan....bila org selalu jenguk2 kita maknanya there's something special ngan blog aku neh kan.....cheeeewahhhhh prasan plk mamat neh....
Neway....thanks to all pengunjung setia http://akupunyalife.blogspot.com Korang really lights up my life. Cuma satu jerk.....korang jgn laa plak expect aku nak masuk Malaysian Book Of Record......blogging 48 jam tanpa henti...keje giler tuuu. Aku pun kengkadang tu tk paham dgn Malaysian Book Of Record neh......siap cari benda2 yg org lain or org puteh tak buat....semata2 nk tunjuk Malaysia neh hebat.....ishx3. Aku ingat lagi dulu....aku involved ngan satu program......Program Bakar Lemang Perdana....terus boleh masuk buku Malaysian Book Of Record....Boleh laaa...pasal dlm dunia neh org lain tk bakaq lemang. Bagi aku...sumer tu satu pembaziran...korang nk tau...depa main hentam jer bakaq lemang tu....bukannya sumer boleh makan, janji bakaq beratus2 ribu batang lepas tu terus masuk nama dalam buku tu...hampehhhhhhhh betoi.
Last but not least....aku harap...alasan2 aku neh korang dpt terima dan terima lah aku dalam komuniti ni dengan seadanya.......
p/s : amacam Tun Teja, Nadzunnix.......boley terima ker....hahahhahahha. Thanx, uols memang great. Haaaa.....tengok, aku siap promote korang punya link lagi......
Untuk sumer.....Take Care & Remember Allah Alwizzzzzz

5 comments:

Faisal Admar said...

Tudia. Busy nya... hehe. Teruskan usaha anda... :O)

cybernetics mind said...

Thanks Faisal.....sesetengah government officials neh...kesibukannya ada kalanya tahap gaban gak lerr....hehhehe

nadzunix said...

assalammualaikum ...

ehhe .. .jgn mare brader ..
td x sempat nak komen ... huaaa ... wa bz ini hari ... xsker tul la bz bz nie .. memenatkan :) ..

eheh ..thanks sebab promote kan saya yang comel ini diblog anda ..ahaha ..

ala.. saja jer ckp gitu ...sy sentiasa tahu anda mmg seorg yg sgt2 bz ... dan sy tahu bila berkata begitu anda akan menjadi orang yang paling rajin utk menghapdet ...
dan bila anda rajin menghapdet .. hah ade lah benda utk sy komen dan baca ...

uikk ..pjglak .. ekeke

cybernetics mind said...

nadz : u really generated my mind........hahahahahha

nadzunix said...

u really generated my mind........hahahahahha

yeker .. .ehhee

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger