~::Nak Kantoikan Orang Menyorok....?::~

Saturday, May 31, 2008


Benda ni aku terjumpa semasa aku dok jenjalan tadi. Pada aku, peminat2 atau pengguna YM mesti tertarik punyer dengan menatang neh. Pada aku, YM neh aku dah tak baper minat dah.... kecuali dengan orang2 atau kengkawan yang benar2 aku kenal. Kalau kata sesajer nak masuk chat room tuh...tak payah lah...dah habis dah zaman tu.... "ASL please" ker "U kat ner ni..." ker aku dah tak pedulik dah....malehh ler benda2 cam tuh. Kalau YM dengan kawan2 bloggers okay...aku tak kesahhh.

Okay....camni citernya. Adakalanya ada di kalangan pengguna YM akan "invisible"kan diri dengan harapan tak nak "diganggu" sedangkan dia nak "ganggu" orang lain. Mana aci kan cam tuh....Dia nak tengok orang tapi tak nak bagi orang lain tengok dia kann...Camner pun masing2 mempunyai alasan yang tersendiri untuk menginvinsiblekan diri masing2....tak gituh.

So....bagi mereka yang tak puas hati....nak tahu sama ada seseorang tu memang tak online atau menginvinsiblekan diri......kini masanya sudah tiba dengan wujudnya sejenis tool melalui satu web site. Dengan ini anda tidak lagi tertanya2 kenaper lerr si mamat neh tak online dah berminggu2....sedangkan dia dok online dengan orang2 lain. Okaylah.....korang sumer boleh check kat sini http://www.invisible.ir/. Lepas ni kalau ngkorang dah check kalau2 ada member yang nyorok, ngkorang boleh hantar mesej YM "aku tau ler ngko ada...tok sah nyorok2 ler" atau apa2 saja mesej yang mengantoikan member2 ngkorang tu. Mesti member2 ngkorang tuh bengang tahap dewa nyerr. Selain daripada tu juga....ngkorang boleh check depa punya "display image" yang disorokkan tuh. Okay...salam ceria dari CM dan selamat mencuba benda ni.....moga2 ia dapat memberikan manafaat kepada ngkorang sumer.
Remember that sharing is one of the most important element among the bloggers' community.

5 comments:

Mr. Azman said...

Walauwei~ ini macam punya tool ada gak ek?

Nanti aku nak pg usha kat web tuh. Cakap mengenai YM ni jugak, aku ade 1 tools boleh flooding user id orang lain.

Kalau kombine 2 tools dari Cybernatic dan tools dari aku, lepas tuh dapat kat tangan Dajal plak... hancus laak kengkawan seangkatan aku.

Agak runsing jugak aku lepas kene tools flooding YM ni beb. kalau pc tak cukup spec, kompom bleh hang atau mampos dengan sendirinya.

huhu....kalau berminat bleh kasik tau kat aku. aku leh send by mail~

Kreuger®

cybernetics mind said...

Eeeeiii ngeri gak aku dengar tu bro, pc boley mampos dgn sendirinya tuh.

Aku ni dah tk baper minat dah ngan YM neh...dia punya gian dah turun ke tahap minima dah. Tapi cam aku selalu cakap ler...dgn org2 yg aku kenal no prob boley sajaaa.

Okay gak kalau ngko send tool tuh tru emel aku acdc3110@yahoo.com , kot2 aku nk try biler2. Tenkiu bery mac.

Mr. Azman said...

wokey... annei,
If i'm not forgotten, i'll sending to you later.

Take care.
Kreuger®

nadzunix said...
This comment has been removed by the author.
cybernetics mind said...

Okay Nadzz...
benda tu bukan sahaja boleh digunakan semasa seseorang tuh online sahaja...malah kalau dia tak online pun tapi setting semasa dia invisible...boleh didetect jugak...ada paham....in other words kantoi gak.....hahahah

Kl tk cayer cer tanya kengkawan tuh...setting diorang tuh camner...??

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger