Tribute to cat lovers.....especially EJ

Sunday, May 11, 2008

Tumpang sedey bila dpt news dari Penang.....insiden yg berlaku ke atas "Nonie" milik EJ yang terjatuh dari tingkat 25 rumahnya. Harap2 "Nonie" akan pulih cam biasa. Dalam hal2 cam ni, hanya cat lovers yg dapat memahami situasi yg sedang dihadapi oleh EJ. Orang kata kucing ada 9 nyawa kan, so hopefully statement tu ada kebenarannya.
Tak salah kalau dalam hal ni EJ mendoakan agar Nonie sembuh spt sediakala. You know what EJ...my Omphy ni dulu penah hilang 14 hari...sedey tau masa tu, especially my wife...dok diam jer, cakap tk mo....makan tak mo. Sempat laa gak tampal2 poster pasal missing Omphy ni...hehhehe. Tau tak EJ.... we did our solat hajat pasal kehilangan Omphy tu tau ...... Alhamdulillah Allah makbulkan. Kita cuma layak berusaha and the rest leave it to Allah.








"Please don't try this at home"
Hahaha, ni bukan saja2 buat, memang stail tido dia camni








Amacam EJ...boleh wat "menantu" tak...???? Hahahahahah

Nama saya Ompok...nk bagi glam skit tukaq jadi Omphy

Tomei kan.....geram sgt rasa nak picittt jer pipi dia tu kan


Omphy neh kalau sesaper yg first time jumper dia mesti akan kata
"besarnyer kucing neh"
Memang dia besaq pun.....dia neh jenis kucing biasa tapi bersaiz XL....heheheh
Tengoklah tangan dia tu....sekali kena penampaq....haruuu
Kat mana pun jadikkk....tempat landing dia neh


Tangga neh dah jadi tmpt paberet hangouts dia....Tapi kalau time dia "gatai", tok sah harap laa nk tengok batang idung dia......3 - 4 hari baru balik rumah dalam keadaan kelaparan dan keletihan....hahahahahahahah.
Lupa nak bagitau plak. Dia neh memang hero. Kat area rumah aku ni, nak cari kucing jantan lain pun susah....habis semua dah pupus....

13 comments:

nadzunix said...

wah .. cara omphy tido sama + sebijik + sejibik ... macam kucing orang tido ... besor dia pun mcm tuh .. tapi dia dah xde .. uhuhu ... dalam byk2 kucin yg orang ade .. dia jelah yg pelik .. and orang namakan dia 'lat' .. tapi dia warna kunin sebenarnya ... :).. n hobby dia mengigit ... terutama sekali selipar ..

tun teja said...

saya suka kan kucing..
sgt suka
ada extra tak?
meh sedekah satu

cybernetics mind said...

nadzunix..
tak per...."lat" dah tk der boleh cari lain...banyak lg kucing kt M'sia nehh

tun teja..
huhuhu....camner nk antor kt Tun di Dublin....korier bulehhh???

pearlEJ said...

huhuuuu... terharu lak baca... anw, thank you sooooo much... rasa lega sikit bila baca tu... hope nonie will be fine dlm masa terdekat neh...

cendawanintim said...

Salam kenal2,

ishhhhh, geram nyer tengok kucen awak tuh, rasa nak geget2 sajork....

saya sejak pindah sewa, tak angkut kucen2 nih...

tu la, bila tengok gambo kucen nih, rindu sajork...

Ziana said...

salam kenalan..
dpt ur link from kak ej nye blog..

sian Nonie kan..
hope dia kembali pulih..

alahai..
comei nye Omphy!!!
:)

Faisal Admar said...

Uik... awak nih orang mana ya? Kucing tu bela dari kecik ka? Sebab ada sekor kucing yang saya bagi dekat kawan dulu sebijik mcm ni... saya boh nama dia Romi sebab masa tu dia lahir sekali dgn kucing siam nama Juli. Pernah masuk dlm pertandingan Whiskas... masa bagi tu kecik lagi... duduk seberang prai, penang ka?

cybernetics mind said...

ej : keep on berdoa....she'll be ok. nothing much i can do....skdr bersimpati & wat kwn2 hepi (*wink)

cybernetics mind said...

cendawanintim : jgn ler geget kucin sy tu...tk baik tau pasal Omphy tu kucin baik. Baik camner ahhh??? Tak penah wat "perangai" dlm umah.....toilet dia kt luar & dia akan bgtau kl nk pi "toilet".

Mlm Omphy tido skali...tapi dlm pukul 5 or 6 dia akan kjutkan kami...pasal dia nk kuar. Camner arrr....dia akan gigit rambut wife sayer..

Tu yg sayang sgt ngan Omphy tu...

cybernetics mind said...

ziana : jom kita sama2 doakan EJ akan kmbali ceria mcm biasa lepas Nonie pulih. Life must go on....
Neway...nice knowin u Ziana

faizal admar : bro...sy orang Perak ler. Neway nice "meeting" u. Sori yer...Omphy neh bukan Romi tau. Sy rasa awak rindu kat Romi kot....

Ojie said...

salam perkenalan..
dpt link dari Kak EJ..
sy pun pecinta kucing..
ada sekor kucing betina..
sgt sayang kt dia..
dh mcm ank sendiri..
tp perangai cam kucing jantan..
sbb tuh kucing jantan pn takut nk dkt..
hehehe...
Omphy nih mmg sgt gumuk dan sehat la..
geram betul tenguk :-)

Faisal Admar said...

Owh okek. Ingat Romi... rupa sebijik hehe

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger