~ :: Tag Kembali ::~

Saturday, October 11, 2008

This time, I've been Tagged by SweetMama (SM) . Biasa ler kan, bila dah kena TAG ni sudah pastinya ada assignment yg kena buat kan.....so utk kali ni CM tk mo tunggu lama2 dah, takowttt nnti jadi hutang lapok...ahaks. Lagipon seari dua ni tk der laa bz sgt. Tenkiu SM for this Tag [kn cakap tenkiu taw pasal org yg bg Tag tu kompemmm ingat kat kita]. Kat sini aku nk share skit...aku ada t'jumpa dlm few blogs, ada blogger yg gunakan istilah "perdajal" bila nk pasing Tag. Contohnya..."So utk Tag kali ni aku nak perdajal nama2 kat bawah ni.....bla bla bla". Bila guna istilah tu...ianya seolah2 kita nk mengenakan orang lain.....tak betul tu. Xceli kita bkn nk ngenakan org lain tapi lebih kepada ingatan kita pada org yg kita nak passing Tag tu. Kalau aku laa yg kena cam tuh....kompemmmm aku tak buat. Ni laaa yg dikatakan misconcept dalam xtiviti TAG ni. So, jom kita layan Tag kali ni....zassssss


1. The age you’ll be on your next birthday:
Jauh lebih muda dari Pak Lah, baru nak masuk 36 okeh....Pucuk dicita ulam mendatang.....trpksa ler bgtaw yg bufday CM dah dekat, ujung bulan ni jer 31 Oktober.....


2. Place you want to travel to:
Just name it....kalo ada org nk belanja, mn2 pun sanggup aku pegi. Mau tk sonok....makan angin free. Tapi selalu berangan nk gi Europe...specific skittt Italy and France. Tp kan 2 tmpat ni problem skit bila nk b’komunikasi....English depa pun beraboksss, sign board in English pun hampir2 tk der. Off course Mekah & Madinah nk pegi lagi....tk pueh rasanya....tp tu tk masuk kategori makan angin laa....tu kategori buat ibadat.


3. Your favorite place:
Al-Baiti Jannati.......of course my own house, excluding rumah gomen yg aku dok sekarang yg tk der feel mcam home sweet home pon.


4. Your favorite food:
Kueytiaw Goreng kottt....sbb rasanya kl hari2 bini aku goreng pon aku sanggup....ahaks. Neway aku ni jenis yg enjoy food....so boleh kata almost 90% bnda2 yg bergelar food, aku belasah jer.


5. Your favorite pet:
Kucinnnnnn . Citer selanjutnya boleh jguk2 entri aku ni :Klik SINI


6. Favorite color combination:
Merah & Putih kowt.....Hitam & Putih boley gak....tp cam gothic laa pulekkk.....ekkk cam taik cicak pon iyer jugak.....heheheh


7. Favorite piece of clothing:
Apa yg uols expect from mens clothing....??? Tak der fesyen2 laaaa....jeans, t-shirt, kemeja, suar panjang .....pusing2 tu jerkk. Kt rumah prefer kain pelekat....rasa bebas maa.


8. Your all time favorite song:
Cakap soal lagu ni.....sumer jenis lagu aku layan, sebut jer....even dikir barat pun layan eventhough I’m not a Kelantanese. Tapi yg sering bertempat di hati ni ialah lagu2 rock late 80’s and early 90’s....rock kapak gituhh [emmmm.....I’m not sure why they call it rock kapak..].


9. Favorite TV show:
I
can’t even decide which I like more….after all aku kurang sangat layan TV ni. Tapi kan…CM wish RTM, TV3, ASTRO or whatever TV kt M’sia ni, tayang ler balik citer Incredible Hulk yg pernah ditayangkan dulu2 tu. Masa tu yg jadi Hulk ialah Lou Ferrigno dan yg jadi Dr. David Banner pulak ialah Bill Bixby. Movie Incredible Hulk yg baru tu tak best laaa, mcm katon jer dia punya citer walopun guna CGI....tk real cam series dulu tuh.

Teringat lagi satu dialog dlm citer Hulk tu "Mr. Mac Gee please don't make me angry...you don't like me when I'm angry"


10. First name of your significant other/crush:
Entahhh.....samada soklan ni tk baper relevan utk aku or aku tk baper paham dgn soklan ni...hahahaha.


11. Which town do you live in:
Kejap kat sini....kejap kat sana....heheheheh. 3 daerah dalam Perak ni CM berada. Daerah Larut Matang & Selama.......aku punya hometown, rumah parents, Daerah Manjung.....tmpat aku kejer , dok rumah gomen dan Daerah Kinta tmpat aku lepak di rumah sendiri kalau ada kelapangan.


12. Your screen name/nickname:
Cybernetics Mind – CM


13. Your first job:
Stock & Share Traders – Dealer’s Representative kat salah sebuah member company Kuala Lumpur Stock Exchange.


14. Your dream job:
Boss No. 1 kowt....skrg boss kecik jer....hehehe. [dah nama pon dream job kan.....]


15. One bad habit that you have:
Bad temper....xpecially time bawak keter, tapi biasa tk lama, cepat sejuk. Tapi sumer tu depend laaa....kalau org baik ngan aku, aku akan berkali ganda baik ngan org tu & kl saper2 tk baik ngan aku, sama laa gak aku pun susah nk baik ngan org tu. So...be good to me okeh
J.


16. Worst fear:
Ular...nk xplain lebey2 pon malehhhh.


17: Things you’d like to do before you die:
Pastikan cukup bekalan....kl tk cukup, takot ooww kalau mati. Tapi ari tu kan, aku mintak doa pada ALLAH dpn Kaabah supaya aku jadi kaya raya sampai boleh tolong org lain sesuka ati aku....cool kan kalau doa aku ni dimakbulkan.


18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
Keter juga kowt walopun dh ada 2 bijik. Tapi takder laaa smpai beratus2 ribu nk abis utk keter...bodoh ler kl camtuh.....baik beli properties yg tkder susut nilainya....boleh jadik aset smpai bila2.


19. Your husband/wife:
S.U.E the one & only....InsyaAllah. [utk soklan ni tkder pics lerr......S.U.E tk nk enterpremmm]

So....mcm biasa dlm amalan tag mengetag ni.....penutup dia, kena passing laa pulak tag ni pada rakan2 lain. Kepada yg terpilih, terimalah dgn hati yg terbuka.....dan kepada yg tak terpilih, jgn kecik ati pulak, tunggulah.....masanya akan tiba juga...tk kena ngan aku, kena ngan orang lain pulak....gitu lah lumrah amalan tag mengetag ni. Jeng....jeng.....jeng, anda yg terpilih buat kali ni ialah :

  • Kreuger A.K.A Mr.Azman [bukan apa...kl tk passing, kang dia kensel nk bagi aku bufday present....wakakaka *lariksss kuat2]
  • Luthtextile [bagi merapatkan lagi silaturrahim bukan apa pown....*cisss poyo jer kan pujuk rayu aku ni...ngehx3. boh pics cantik2 taw....ngko kan terer photoshop]
  • PakciQue [test market jer....lagipun kita baru jer jadi geng kan....tanda ingatan seorang sobat baru]
  • Eleea [kasik warm-up balik...pasal dah lama cuti blogging kan.... dari 9 Julai - 5 Oktober;) ]
  • Eedany [cuba try test org jauh plak.....I'm sure Eedany ada kelapangan utk jawab tag ni, lagi pon Eedany ni kira rajin jugak org nyer....*puji jgn tk puji...ahaks]
  • ......dan sesiapa yg rasa nk buat dialu2kan. [tapi kl pelawa cam ni biasanya tak der saper nk buat pown....aku tahu dahhhhhh]

p/s : Ngkorang perasan tak, kalau aku terima tag yg berbentuk soklan mesti aku nk boh gambar punya walaupun tag tu jenis tk bergambar pown. Pasalnya....aku rasa cam tk complete kalo tkder gambar. Lagi pon kalau ada pics akan mnmbahkan lagi keceriaan untuk tag tu....heheheh. So, kalau ngkorang suka, boh ler gambar yer.

credit to flickr.com.....most of the pics above have been taken from there.

[kena bagitau, kang tk pasal2 aku kena saman sebab sesetengah pics biasanya ada copyright control....hehehehe]

21 comments:

Luth Textile said...

aku pon ada kew...
urgghh...aku akan menjawapnya..
takmo utang2..

Mr. Azman @ Kreuger said...

huhuhuh... nampak soalan memang menarik sungguh... ok ok. soalan macam ni memang Kreuger nak jawab sebab tak terlampau nak mngorek rahsia peribadi...ekekekek~

Kreuger®

Luth Textile said...

CM..
aku bukannya besa dok taiping..
aku memang orang taiping.. aku xkn mengaku aku orang penang.. aku just tinggal kat penang.. :P

thnkx ya CM.. mendoakan aku..

cybernetics mind said...

[ luth textile ]
timasih krn tlh laksanakn t'jwab...hehehe

balik Taiping nnti kita pekena Kueytiaw Doli okeh...:)

cybernetics mind said...

[ mr.azman @ kreuger ]
aku taw bila ngko dpt Tag ni...mesti ngko nk godek2 ngko punya "KedaiFoto" nak tunjuk skill kan....aku tau mmng seari dua ni ngko tgh kemarok dok edit gambar guna "KedaiFoto CS3"....ahaks

take ur time....boh gmbar cantik2 taw....kl nk tmbah ilmu ngko boley jguk2 luth textile punya tutorial...tk pon ngko buley tanya dia terus....after all sharing is caring kannn....:)

nikillas said...

heh..??!!! 36 dah.. lorh.. ingat ke 20-an lagi.. huhuhuhu..

n a d i r a said...

aik..baru 36 ek??hehehe...muda laie...;))

wahhh...kite suka combination kaler yg same laa...huhuhu...

p/s: name kite x terlist...so xyah wat...hohoho ;p...(padahal majuk nih...sob..sob...sob...)

cybernetics mind said...

[nikillas]
uikss...20-an, cer citer kt aku skit naper ingt aku cam tu...kompiusss aku...hehhehe. bukan ngko sorang taw ada lagi org2 yg ingat aku ni still 20-an....*kembang idung plak perasan muda trang tang tang

cybernetics mind said...

[nadira]
huhhh....kompius ngan umur gak ker...hehehe. after all... age is just a matter of combination of numbers...ahaks

halamakkk.....yer ker suker white-red combi....mmg kompemm boleyy jadik geng :)

owhh...majuk erkkk tk kena tag...don't worry, nnti CM soh Kreuger boh nama Nadira dlm list dia...*ngehx3 tabley larikkk gak...wakakakak

sweetmama said...

akhirnya....
cantik la pulak ada gambo ek..
SM nak oter la..., mau tiru CM la... blh kan ??

Ryehanna said...

tiga puluh enam tahun ek??

tua dah!!!

*larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

PakciQue said...

Tak pasal2 kena tag..iye lah..aku buat...

cybernetics mind said...

[ sweetmama ]
haaa....tu laa pasal, kl boh pics tag tu akn b'tmbah ceria lagi....hehehe

oter jgn tak oter....


[ ryehanna ]
kan CM dh cakap....tengok...tengok
age tu kan just a set of numbers jer...tengok....tengok...:p


[ pakciQue ]
haaa, cam tu laa. baru sepoting namanya...ahaks

l.i.f.e said...

ni kira mendedahkan identiti ni CM
tapi menda2 tag ni kira cam cover gak la utk manusia2 yg mahu mengetahui tentang diri kita kan.
btw, hows raya?

sweetmama said...

dah oter pun...
baru perasan, kita berkongsi bulan hari lahir la... tapi SM 24 hb tak lama lagi... br nak masuk 28 thn..
CM tua setahun dr hubby SM...
nanti kita tuko2 kek di alam cyber ekk..??

azlan ahmad said...

ahaks... ak dah check dah semua yang mulakan TAG nie.. hahahah... nak wat guana... dah kuey tiaw tu sedap dah kucing tu menarik... hahahaha... anyway.. thanks 4 da cment... do add me as ur fren list yar...

ELeEa said...

Warghhh...kena denda ke ni??

aduhai... =)

Mekasih ats ingatan...len kali bro kasi r kek pisang ke...air milo kotak ke...tlg bg point utk assgmnt ke...baru best sket... =)2 nama pun dnda yg best.....hehehe

Insya Allah...t eleea wat.. =D

PakciQue said...

Ok..dah jawab TAG...
http://kedaimagik.blogspot.com/2008/10/aku-di-tag-lagi.html

cybernetics mind said...

[ L.I.F.E ]
skit2 kasik xpose takper...no big deal.....heheheh

Raya ari tuh???....biasa2 jer yg layak diRayakan oleh org dewasa cam kita ni...ahaks


[ sweetmama ]
emmm...nice job, nmpak lebih ceria.so SM....I'll be waiting for ur cakes arrr...heheheh.susah2 blutut jer...


[ azlan ahmad ]
thanks for da visit bro, no big deal....I'll "add" u in :)


[ eleea ]
u're most welkemmm. emmm...ni pehal demand lebey2 ni....kang CM blutut jer kek pisang & milo tu...wakakakaka


[ pakciQue ]
okeh....thanks again...terharu ni...isk isk isk *kunun2 sebak

nice job pakciQue !!

Sweetmama said...

blutut ?? sampai ka ???
MMS sampai la kot...
lama dah x buat kek.... la nie dah makin maju bisnes kek berbanding zaman SM online cake business dolu... baguih2..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger