~:: Mood swing....???? ::~

Saturday, September 12, 2009


I realise that I haven’t been keeping this blog updated as frequent as I used to. I don’t exactly know the reason to this. I remember putting the blame on my job....time constraints...bla bla bla. Perhaps it's true...or maybe not...but sincerely the momentum and passionate of blogging seem fading away. Recently I've been feeling down...whether at work or my daily life itself...but of course I don't show it to others....and maybe it's a lil bit of change that no one realise. Is this a symptom of mood swing...???? Hahaha...ni kira mood swing gak ni....tetiber jer buat entri bahasa omputeh. Jangan risau laa, dlm tempoh mood swing ni aku tk penah laaa marah2 orang lagi....everything I keep it to myself....kira aku emo sorang2 laa, tk libatkan org lain. Xceli aku pun tk selesa dalam situasi mcm ni...rasa boringggg yg amat sangat...tapi apa benda yg aku boring tu...aku pon tk tau. So...aku pun bila rasa tk puas hati, aku cuba laa google kat answers.com...nk cari jawapan. So...aku jumpa laa statement yg mcm ni bila aku search for mood swing. Xceli bnyk lagi...tapi yg ni aku rasa interesting utk kita semua buat masa ni.

" It is common knowledge that what you eat can affect how you feel and, conversely, that how you feel can affect what you eat. Many people feel depressed, agitated, and tense before eating carbohydrate-rich foods, but happy and relaxed afterwards. High protein, low carbohydrate diets are sometimes associated with feelings of depression and an intense craving for foods such as chocolate. "

Wahh....adakah ini pasal kita puasa dan ada kaitan dgn diet kita.....???? After all kira aku ni ok laa...still normal....hehehehe.

But still....bila sebut pasal Hari Raya Aidilfitri yg akan menjelma tk lama lagi ni kan....aku rasa macam makin terhakis xcitednya tu...naper erkk??? Even baju raya pon aku tk amik kesah.....huhuhu. Ye laa, kalo org yg dok jauh2 sebagai perantau...dia punya xcited tu...climaxnya masa nk balik kampung. Aku penah merasa masa study dulu...itu jam dok kat Melaka....aku penah organize balik kampung beramai2...cari bas....geng2 utara - Perak, Penang, Kedah balik sama2. Ada satu time tu kan...bas yg aku chattered ada problem....nyaris2 tk beraya ramai2 kat kampus...hahaha. Nasib baik masa tu ada lagi bas xpress yg available....aku borong tiket satu bas laa....itu jam memang xcited nk balik kampung. Tapi sekarang kan....aku pon kejer dlm Perak, parents pon dok kat Perak & even keluarga in-law pon kat Perak gak....xcited nk balik kampung dah hilang...huhuhu.

Bila sebut pasal mood raya pon mcm terhakis jer ni...aku pon bagitau laa kat lifetime partner aku [bini aku laa] situasi yg aku hadapi tu...pasal aku tau dia lebih memahami aku berbanding org2 lain. Sampaikan aku ada keluar satu statement nk ajak dia pi cari kerja kat negara lain supaya aku dpt balik xcitement nak raya tu....[tapi, pagi tadi setelah aku baca blog beberapa orang perantau....kenselll tk jadi...sedey wooooo]. Ok...smbung citer....Lepas aku citer sedikit sebanyak tntang mood swing aku ni pada Sue...dia bagi satu conclusion yg ringkas, simple tapi cukup mengharukan aku. Lebih kurang mcm ni la....dia kata kat aku memang laa apabila meningkat usia seseorang tu....xcitement akan berkurangan dan xcitement tu berubah kepada soal2 lain...for example...kesibukan membuat persiapan untuk baju raya anak2...bla bla bla. Mungkin aku setuju dgn opinion dia tu...sebab dalam soal ni me & her memang tk penah lagi berhadapan dgn xperience mcm ni...I mean hal2 sibuk dgn persiapan raya anak2. Orang lain walaupun mood untuk diri sendiri tu dah makin pudar...tapi terpaksa dihidupkan semula demi anak2. I guess I really understand what she's trying to tell me.....dia kesian & bersimpati dgn aku dalam soal ni....terima kasih Sue.

Semalam plak selepas solat Maghrib di Teluk Batik Resort masa aku attend satu majlis berbuka posa....ada seorang budak lelaki berjubah putih dan berserban putih datang bersalam dan cium tangan aku....sejuk hati aku masa tu & dalam hati aku "I wish this boy is my son"....sebab...kalau Muhammad umur panjang....memang sebaya budak tu la. Rupa2nya di resort yg aku buka posa tu ada ramai anak2 tahfiz Al-Quran yg buka posa sama2 kat situ....mungkin ada orang2 perseorangan yg sponsor kot. Rasa seronok dan naik bulu roma bila tengok ramai anak2 yg berjubah dan berserban macam ni....rasa macam kat Mekah jer. Bila aku kaji2 balik pasal mood swing aku tu...mungkin ada kaitan dengan rasa rindu aku pada Muhammad...nak2 plak dekat2 nak Raya ni kan. Kalo panjang umur Muhammad....he's 12 this year...tgh amik UPSR. AlFatihah utk Muhammad.

Kepada perantau2....selamat pulang berhari raya di kampung halaman masing2 tk kira di mana anda berada....Utara, Selatan, Timur atau Beruas Barat.....kalau memandu tu....hati2 di jalan raya...jgn nak pederaihhhh ja.



* harap2 mood swing aku ni hilang dan aku ceria2 selalu macam biasa....amin.


17 comments:

meo188 said...

nanti nak pulang ke Ipoh :)

Ryehanna said...

mmm.. mmg teruja nak blk kampung cos dok jauh ni.. tak sabar sgt2. huhu

xpela CM, sabar lah.. bulan ramadhan yang makin sikit mmg mengundang kesyahduan.. :]

Mr. Azman @ Kreuger said...

aku pulak pada tahun ni dan semestinya untuk tahun pertama dalam kehidupan tahun depan, konfem balik ke pahang. hehehe biasa lah.. ketagih nak makan gulai tempoyak ikan patin. memang tak bleh blah.. kalau sekali balik tak merasa... macam tak sah jer balik kampung punye trip pada kali tu.

pasal persiapan raya.. amin.. syukur sesangat.. yang tersayang menghadiahkan sepasang baju melayu.. sangat le cantik dan berkenan lengkap dengan butang baju. oh terharunya. pers time dapat baju raya dari orang tersayang.. rasa macam tak mo pakai plak.

eh.. kad raya tadek citer pon? ok lah.. aku citer jer.. kad raya plak.. aku main tukar-tukar dengan si dia.. ngeh ngeh.. aku dah la tak reti nak berpuisi berbagai.. so antam bahasa rockers jer la kan. tapi bila dapat reply kad raya daripada dia.. pergh.. so sweet.. hahaha.. *adakah petanda aku sudah berubah bro?

orang nak raya.. aku pon macam tuh jugak la. persiapan just sekadar alar kadar jer. banyak lagi perkara nak kene tempuh lepas ni. even pasal rumah dan kelengkapan semua nak pakai duit. kene jugak tengok keperluan kan. dok seronok masa sekarang ni, tapi terabai la plak besok lusa pon tak bleh jugak.

perancangan untuk tahun depan memang banyak.. kekadang kepala jadi tension bila terlampau sangat dok pikir. mujur le sekarang ni ade la tempat mengadu masalah. jadi agak terlerai la.. even tak semua pon.. cukup le tuh untuk menstabilkan kembali keadaan.

sempena bulan baik ni. aku mengucapkan selamat berpuasa dan salam aidilfitri yang akan tiba tak lama lagi. kalau free, bleh la datang jenguk aku kat KL ni. nak buat rumah terbuka pon.. aku still duduk dengan keluarga.. hehehe. tahun depan insyaallah, sekiranya rezeki melimpah ruah. mane tau kan.. hehe

salam ceria dan salam mesra dari aku untuk bro dan akak. amin~

kawe demo said...

salam CM,

walaupun CM tak mengenali saya, tapi tak pe, itu tak jadi hal punya, janji CM bahagia dan sentiasa berada dalam lindungan Allah.

CM ni, sebenarnya seorang yang special, berbakat dan happy go lucky orangnya ... susah nak cari org mcm CM, dan yg paling saya tabik bila dpt mengawal perasaan,emosi dan sikap bila CM teringat arwah anak CM. Saya ada satu nasihat utk CM yg mungkin tak brp berguna(gamaknya)... sebenarnya Allah memilih anak CM untuk dijemput dikala usia yng tersangat kecil, terselit sesuatu yg amat mahal harganya. Kenapa??? sbb anak CM akan menunggu CM di pintu syurga dan isteri CM. Itulah kelebihan utk CM.

Dikesempatan ramadhan saya memohon maaf kepada CM jika ada apa terkasar bahasa, kalau CM terasa nak balik kampung, jommm ke negeri yg CM boleh turut sama rasa ... pilih saja destinasi .. selatan, timur atau utara tanahair.

cukup setakat ni dulu... jumpa lagiii

Myza Pesona said...

Salam CM,
Myza setuju dengan apa yang kawe demo bagi tau tentang arwah anak CM. Di dunia, CM dan isteri terasa akan ketiadaannya, tapi di akhirat CM dan isteri adalah antara yang paling beruntung kerana arwah Muhammad akan menunggu CM dan isteri di pintu syurga.Teruskan berusaha, jangan putus asa! Tetapi jika telah berusaha dan berikhtiar, tawakkal kepada Allah SWT. Sesungguhnya Allah SWT lebih tau akan hikmah atas setiap apa yang berlaku. Al-fatihah buat Muhammad!

razifembi said...

Senyumlahh sikit. Boleh?

kereta da siap ke belum nih? patah kaki kalau tak siap lagi.

Al-Fatihah juga buat arwah Muhamad. Orang yang kita sayang, tentulah kita terkenang-kenangkan.

but

Life goes on...

Marzalina said...

yeah..thats true..CM n Kak sue adalah manusia yg bertuah kerana dipilih Allah menghadapi ujian ni kerana banyak hikmah yg menanti di hadapan sana..Allah lebih mengetahui segalanya. Sabar dan redha adalah jalan terbaik.

i alwez pray for u and kak sue!

mood swing tu selalu terjadi dikala nak raya macam intan ni huhuhu..boring raya kat penang!!

Cybernetics Mind said...

[ meo188 ]
hehehe...selamat balik Ipoh...
mesti tk sabo kan..
nk jumpa awek... :p

YM aku kat acdc3110@yahoo.com...
bagi no tepon sekali..
hang kata nk belanja aku makan..
hari raya nnti kan...hehehe

Cybernetics Mind said...

[ Ryehanna Si Penternak Panda ]
CM tau sgt perasaan Ana..
nak2 pulak org yg baru kejer...huhu

emmm...agak2 kalo CM singgah umah..
dpt tak duit raya dari Ana...???
bkn per,nk rasa gak caner 1st gaji :)

p/s: balik raya..company tk bagi pinjam keter ker..???

Cybernetics Mind said...

[ Azman yg perasan Kreuger }
hohoho....kira taun ni taun last la..beraya sebagai bujang keparat...hehehe
harap2 taun depan balik Raya nnti..
si dia dah boyout....(kira doa ni)

perghhh....
siap citer pasal msk tmpoyak patin aku tk tahan ni...aduihhh melelehhhh
masakan ni mmg tk bley blaa pnya..
pos laju kat aku sekoq boley ker...?

bestnyer hang dpt baju raya free...
si dia bagi plak tu...phewiitttt
bistu tk kn ckp TQ jer kowt...
tk reti2 nk balas balik....
aku tgok kat Jln TAR sales gila...
xpecially baju org pompuan...
kalo org pompuan gi sana...
kompemmm gila......wakakakaka

aku tau hang tgh pening2 skrg ni...
nk kawin tu bukannya senang...
perancangan utk majlisnya...
mak oiii.....mcm2 yg nk kena setel
apa2 pon relekkkk...
mengadu dgn Allah...Insyaallah lega

Cybernetics Mind said...

[ kawe demo ]
uihhh....kawe demo hok mano nih..
setau ambo...kawe ambo rama sangak..
mcm mano ambo tok kena mu tapi napoknyo mu lebih kena ambo nih..
musykillll musykillll...
tapi raso2 mace kena....hahahaha

walomacemanopon ambo timo kasih la
pasa puji ambo melangik...
kiro mace doa tuh...puji hok baik2
yg keduonyo...ambo terharu jugo..
pasa mu amik berat pasa ambo nih..
kiro omputeh kato concern laa..hehe
hok pelik tuh...mu mace tau jo pasa ambo nih....
raso2 ambo boleh agok mu ni sapo..
oghe kelate kompemmmm doh...hahaha
tahu sama tahu sudoh laaa kei...

nasihak mu yg paje berjelo tuh..
ambo timo dgn hati terbuko..

Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir Batin..

Cybernetics Mind said...

[ Myza Pesona ]
Terima kasih Cikgu Myza...
CM bukan berhajat utk raih simpati kat sini...cuma nk luahkan apa yg terbuku di hati tu jer...apa2 pon terima kasih ats sgla pndangan & nasihat tu....I really appreciate :)

* I'm still waiting for the miracle :)

Cybernetics Mind said...

[ Razifembi ]
senyummmm...???
CM masih mampu tersenyum..
no worries okay... :]

alaaaa...
jgn laaa ckp pasal keter...
keter kena Raya kat bengkel laaa...
last week gi tengok...
hampehhh...apa pon tk buat lagi...
adjuster pon tk tgok2 lagi...
biasa laa kalo gi w/shop Nissan sendiri mmg lambat....tp kalo w/shop Cap Ayam....2 minggu pon bleh siap...tapi spare part sendri mau ingat laaa...kompemmmm 2nd hand & rojak...hahahah

so...at this time being sampai laaa keter siap...CM pakai keter MyVi

Cybernetics Mind said...

[ Marzalina ]
sapa tahu kan...
Allah akan "dengar" doa dari Intan tu
apa2 pon...thks..
krn sudi doakan kami ;)

CM akan sentiasa sabar...
CM akan sentiasa redho...

razifembi said...

oklah tu ada kereta myvi lagi ...

taklah patah kaki hendak kemana2 kan ...

moga kereta anda cepat 'sembuh dari demamnya'

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger