~::Kena Tag Daaa......::~

Monday, May 26, 2008


Ish3x.....genap sebulan jer di persada blogging neh...buat pertama kalinya aku ditag secara rasmi oleh Kreuger. Sebelum neh ada gak kena tag tapi aku maleh nak layan.....uols nk tau naper? Camni citernya....di kala aku terlompat2 dan tersinggah satu blog neh [sori arrrrr aku tk hengat dah per nama blog tuh...] aku pun ternampak ayat neh dlm entri blog tuh...."sesiapa yang terbaca entri neh dikehendaki untuk menyelesaikan tag ini...." Haaaah....patut tak kl wat camtu....rasanyer tk baper seswai kott. Pasl tu aku wat dunno jer ngan tag tu.


Tup tup...ari neh.....wakena beb....hampehhh. Tapi camner pun kita kena lihat dari sudut positif. Ekceli org yg kena tag tu sebenarnya adalah orang yg telah diiktirafkan sebagai sahabat daripada org yg mengetag....tak gituh. [pandai ler ngko CM.....ngko nk amik hati org yg kena tag, ngko cakap ler camtuh...ngehx3]


Tapi...buat kali ni....tag neh len macam skit....tak macam yg selalu digunapakai. Per2 pun apa yg lain dari yg lain tu best gak utk diterokai.....kira macam spesel skit....ikut kepala si Kreuger neh....oppss lupa nk bagitau....sejak dua menjak nk b'tunang neh Kreuger pun dah tukaq nama jadi Mr.Azman ...hahahahah......psssstttt....bakal tunang suruh tukor ker ?


Camneh laa tagnyer....tapi AWAS...pelik skit daripada yg biasa. (yg bawah neh aku CUPAST - Cut & Paste dari Kreuger A.K.A Mr.Azman)

Salam Sejahtera Kengkawan Semua,Ini adalah Tag Kedua ciptaan aku.

Penddekkan cerita macam ni:-

Dalam gambar ade dokumen,
Dokumen tersembunyi tak boleh lihat,
Pelbagai kaedah menyorok dokumen,
Cuba lah carik jangan penat.

Tips:- Klikkan gambar.. (gambar yg kat atas tuh) Save dulu gambar ni pada format *.jpg. Gunakan kaedah open with --> Winzip @ Winrar untuk melihat kandungan fail ini. Isikan nama anda dalam fail yang dikepilkan, kemudian tag 10 orang kengkawan anda lah~ Dengan ini senarai nama semakin bertambah....



(bukan aku nk tunjuk terer Kreuger....tapi apa yg aku perasan ada org yg tak baper paham ngan ngko punya tag neh....aku no problem bro pasal masa skolah dulu aku selalu tanya soklan kt cikgu....tak hengatt punya.....sbb tu laa aku senang paham....hahahah)


Tips tambahan dari CM......


Lepas meletakkan nama dlm list seperti mana yg diarahkan.....savekan file tu (secara otomatik file gambar tu akan tersave dengan perubahan baru yg dilakukan) Kalau tak save....maknanya cuma ada nama Tuan Punya tag (Kreuger) jer dlm list tu....dan nama org lain tk der. Pastu plak kepilkan pic (add image) yg telah disavekan tu ke dalam blog korang supaya ianya akan diopen dan savekan oleh kawan2 korang yg kena tag tu pulak....baru ler list tu akan bertambah.


Bagi menunjukkan tag dari Kreuger ni berjaya difahami...so aku suggest bila sampai jer nama yang ke sepuluh....korang contact Kreuger samaada melalui e-mel atau shoutbox bagitau kat dia pasal tag neh dan dia akan pegi ke blog korang dan savekan gambar tu dan letakkan balik ke blog dia semula. Korang kena ingat....gambar tu tetap gambar yang sama tetapi maklumat yang tersorok dalam gambar tu dah tentu berbeza dari asalnya.....kalau dulu dalam list tuh cuma ada nama Kreuger tapi skrg neh dah sampai ke nama yg kesepuluh.....Haaaa...itu jam baru kita boley tau sama ada org paham ker tak paham tag ngko yang unik neh......



Dengan kuasa dan perkenan yang ada maka CM...dengan rasa bangganya memilih nama2 di bawah neh untuk menjadi mangsa ....Kuangx3.... sebab aku rasa ngkorang yang terpilih neh adalah antara yang special bagi aku, ngkorang telah menghidupkan lagi dunia aku......[cam ayat membodek jer.... ahaks]


1. Layan Kepala A.K.A 13 May
2.
Nadzunixx
3. PearlEJ

4.
Faizal Admar
5.
Komando Trg
6.
Nadira
7.
Tun Teja
8.
Aleeya01
9.
Cendawan Intim
10.
Puteraf

Selamat Menjawab Tag

Cybernetics Mind

19 comments:

Aleeya said...

sama la kita, ai dulu pon bila cekgu ajor suka tanya, sampai cekgu ajor ai kata salah, last2 cekgu kata ai ni pemberontak muhehehe

alamak kena tag ler..

larikkkkkkkkkksss

Mr. Azman said...

Aku orang pertama... huhuhuh
Seronok bile jadik komentor yang pertama. Actually, awek tak suh pon tukar nama.

Terpaksa tukar nama sebab sekarang ni dah ade 1 blog personel, 1 blog tempat kije (..promote) dan 1 lagi blog usaha bersama dengan Encik AkuSape.blogspot.com:-
http://pasal-it.blogspot.com/

Actually... saudara dah berjaya bubuh nama saudara dalam file tuh. Tahniah... rase macam nak kasik hadiah pakai "Bluetooth" tak pon melalui "MMS" wakakak...

Tahniah sekali lagik.
Kreuger®

Mr. Azman said...

Sekali lambat post laa pulak~
Dah jadik orang ke dua!!!

cybernetics mind said...

aleeya...
bukan per tuh...cikgu tu takut abis modal jer....

mana mau pigi arrrr......




mr.azman...
yer yer jer ingat org pertama kan cam Dr Sheikh Muzaffar.....tup2 Ayah Pin pun dah sampai kt ISS dulu....hahahahaha

syabas di atas kewujudan http://pasal-it.blogspot.com/
bagi memeriahkan lagi ilmu IT sesama kita....

mana hadiahnyer.....dari tadi aku dok tunggu...tk sampai2 lagi....tipo punya orang....hahahah

tun teja said...

tun memang tak baper paham la tag sedemikian. huhu. tun memang agak lemah iq sket kalau bab bab cengginih.

pearlEJ said...

wahhhhhhhhhhhh.... mcm susah ajaa... cheq neh buta IT laaa... tapi tak pa, sat mlm cheq try buat gak noo... :D

nadzunix said...

uhuhu ... x pahammmm nie ...

Faisal Admar said...

Eh dah try pakai rar tengok dalam tu tak ada apa pun, in fact tak boleh nak tengok pun dalam file jpg tuh. Macam mana nih? Adus! Copy paste je la nampak gayanya... haha :)

Mr. Azman said...

Sape yang menjawab dengan hanya copy paste, memang takkan menjadik tag ni.

Kejujuran yang tersembunyi dan daya usaha serta kreativiti anda yang akan membuahkan hasil.

Dengan itu barulah anda layak untuk mengisi nama anda dalam name list tuh

Kreuger®

cybernetics mind said...

EJ...
take ur sweet time...biar mncabar skit minda wat benda camneh. udah yg mencipta neh org IT....sure Tag pun tk lari dari konsep IT gak

Nadzunix...
baca arahan...I'm sure u can do it. CM yg tk der background IT pun boley wat ni kan pulak uolss yg muder2 neh.....cuba lagi tau

cybernetics mind said...

Faizal...
cuba lagi jgn putus asa....dlm pic tu tersembunyi satu fail...cuma memerlukan cara yg tersendiri untuk "membongkar" fail tersebut. Copy Paste rasernyer tk jadi kot...

cybernetics mind said...

Mr.Azman....ooowwwhh ni yg aku respek neh...tuan punya tag pun ada bagi tutorial sekali kat sini. begitu perihatinnya....wah3x

nadzunix said...

dah dapat buat ...
salah arahan rupanya ...
oklah not bad...
sgt menarik ...

thanks tag kan saya ...

cybernetics mind said...

Nadzz...
Tahniah...anda adalah org ke2 yg berjaya selepas Nadira...neway nanti CM suruh tuan punya tag tuh check betul ke tidak...heheheheh

benda neh nmpak jer simple tapi ramai gak yg berasap kpla termasuk ler si sifu blogmenjerit tuh...hehe
kantoi gak dia kali neh

komando_trg said...

wakakakkaa....
berjaya gak aku selesai tag ko nih...
sakit kepala beb!!!!!!!!!!

cybernetics mind said...

komando trg...
Ngko orang yg ke3 lepas Nadzunix yg berjaya menyelesaikan tag yg cukup menmyengalkan neh...camner pun happy kan buat tag yg pelik neh....credit to Mr.Azman A.K.A Kreuger

cendawanintim said...

wah, kena tag ler, nanti saya buat, kena install winzip dulu ar...

pas balik kl erk..

Faisal Admar said...

adoi.. aku try buat yg adik aku kasi nye leh lak bukak... asal ko nye takleh ar?
cuba ko try buka file jpg ko tuh balik... confuse aku...

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger