~::Aku & Jiwa Melodika::~

Wednesday, May 21, 2008

Don't feel like blogging malam neh [abis tuh yg ngko wat neh perbender...?] Aku tetiber rasa nk layan jiwa melodika aku neh.....Aper tuh..???? Layan blues laa beb...Ntah...tetiber jer aku tingat kat gitar aku yang dah lama beraboks tuh.....sian dia.... dah lama tk dibelai2 oleh jari jemari jantanku neh.

Bukannya ada apa2 melodi yg terlintas dalam palaku neh....tapi jari jemariku ni terasa gatal plak nak mengulit2 talian gitar tuh.


Aku lantas terus memplucking beberapa chord sekadar menimbulkan bunyi2 lunak dari gitar tu......C, A minor, D, G, F, D minor sumernyer ku terjah....janji ada bunyi. Uishhh sedap gak, tapi takat tu laa jer.....setakat jiwa melodika jer bukannya jiwa composer....kalau tak, M Nasir pun tak mampu beli beras yang dah mahal sekarang ni beb.

Tengok laa tuh, betapa beraboknyer si gitar tuh. Aku pun terus melayan jiwa melodika dengan petikan lagu Always Somewhere dari kumpulan Scorpions.....layaaaaaaannnnnnnnzzzzzzzzzzzzz

Uiksss....sedar2 lagu pun dah abis dan aku pun dalam keadaan memeluk gitar.....ish ish ish neh betul punya layan neh....dah pukul 1.15AM. Rupa2nya dari tadi aku tk tekan button PUBLISH POST lagik.....hahahahahahah. Layan punya pasal.

13 comments:

tun teja said...

amboiii.. reti petik gitar rupanya. meh mainkan lagu wings satu.

cybernetics mind said...

Tun :
no prob, lagu aper tuh, Misteri Mimpi Syakilla , Tamah Rasyidah Utama or Sejati....dua posen selagu....masuk akaun...hahahaha

ImaginE said...

uih...mana belajar godek² gitar neh??

Mr. Azman said...

Hamboih...hamboih... layan jugak lu bro ek ngan gitar.

Main lagu ape?
Awie? Amy? mueheheh...

Aku layan lentok gak lagu lagu cam scorpien ni, Best maa...

Kreuger®

Aleeya said...

amboi jiwang karats napok..

he he gitar kapok ke tuh

teringat masa zaman skolah2 dulu kat kg...adik lelaki ku selalu berlagu dgn gitar kapoknye :))

nadzunix said...

syabas ...

sy ske dgn org seni ni ...
hanya org halus yg mengenali org halus ...

tapi org halus tuh bukan 'hantu' ekk .. ehehhe

dedulu waktu form 3, nadz slalu lepak umah member main gitar .. waktu tuh yg paling best dilayan nirvana n greenday .. so leh la dpt 1-2 lagu ...

sejak masuk dunia kerja .. semua cord dah x tahu .. skit2 petik leh la kut...

ade gak gitar kapok kat umah ..tp sian..berdebu dah dia ...

bongkersz said...

lama dah aku tak petik gitar.. sejak dah berumur nie.. main keyboard depan pc jer. bile lagi nak post video ko nyanyi petik gitar?

pearlEJ said...

alahaiiiii... ej pun dh lama tak petik gitar nehh.. dh 2 bulan stop gi belajar... dpt cikgu sengal! dh elok2 kelas siang pandai2 tukar ke mlm... huhhh! sape nk pegi kelas mlm2...

cybernetics mind said...

imagine..
dh lama dah men gitar neh tp biasa2jer tanpa institusi formal..tu yg tk maju2 tuh....suker2 jer

mr. azman..
layan bro jgn tk layan...rock kapak ler bro...Amy Search...Awie boley sajer...wa caya sama lu

cybernetics mind said...

aleeya..
dok karats lagi...stainless steel tok leh karats...ahaks

CM pun mula main gitar neh maser skolah gak...first time beli gitar masa Form Three....rock laa masa tuh...hahahah

cybernetics mind said...

nadunix..
muzik tuh memang part of my life, tk kira what kind of muzik CM layan, dari sesentimentelnyer hinggalah ker rock huruharanya...in other word everything "layanable"....hahahah

aikksss kebetulan plak...CM pun mula men gitar neh time form 3...zaman rock masa tuh...seluar fitting beb


bongkersz..
muzik ni tak der limit bro....to me age got nothing to do wif our interest. huh...nk tengok posting video main gitar...??? lambat lagik kot....Lembaga Penapis Filem tk approve lagik kot....hahahah

cybernetics mind said...

EJ..
hah...men gitar jugak...?? what a supprise....Let me guess....EJ mesti main country song kan...ala2 koboi gituhh. tk yah tok guru ler EJ....cari buku or CD belajaq sandri laa. neway, how's nonie arih neh ?

farradanisha said...

Salam Bro...Caya la Bro..i pun minat dengan Scorpion...lagu2 dia mmg best..pastu satu lagi group Aerosmith, lagu dia yang paling i suka I don't wanna miss a thing, lagu tema citer Armagedon....Hmm.. Malay Group pulak...Search, XPDC & Wings...memang i suka ler.... caya la Bro..hehehe..

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger