~::Akhirnya.......::~

Friday, May 16, 2008

So....semalam 15052008, aku sekali lagi telah berkunjung ker Pejabat Imigresen Lumut untuk menyetelkan urusan renewal peseport aku tuh....Harap2 kali neh buleh settle tanpa ada apa2 masalah.

Kali neh aku bawak sekali peseport buruk aku tuh...and off course dgn ongkosnya sekali....3 ratus hengget beb.
Aku punya stail, kl okay memang aku puji.....dan begitulah kalau di sebaliknya.....aku mesti tarooh punya. To me, service kt Pejabat Imigresen ni pada tahap yg boleh dibanggakan. Tapi tk taulah pulak kan.....macam entry aku sblum neh....yg aku komen pasal layanan tuh....Aku ni jenis orang yang nak dilayan macam "orang".....huisssshhhh perbenda tuh. Maksud aku, biarlah layanan mesra atau excellent tuh bukan kerana seseorang tuh berpangkat ker, berkedudukan ker, kerabat Raja ker, tahap sosial ker tetapi kerana seseorang tuh adalah manusia.....ada paham. Dalam kes aku neh....ye laa ari neh kan ari Khamis...."Batik Day", so staff2 kat c ni sumer pakat tengok aku cause they know yg aku neh salah sorang gov. officials. So, tak boley main2 wooo. Kalau depa betoi2 sincere layan aku sebagai human....memang aku respect abis.


Haaaa....dlm2 dok berurusan tuh, aku sempat capture few pic.....pasal aku tgok banyak sangat cctv camera kt dlm opish tuh. No more tohmahan yg kata penjawat2 awam neh dok makan gaji buta dan songglap duit. Korang cuba bayangkan, ari neh sori laaa kalau nk jumpa staff gomen yg baca Majalah Mangga ker....dok jual kain ker....dok mengait sarung kusyen ker.....no more....dah abis dah zaman tuh. Setiap gerak geri pelanggan dan staff akan dirakamkan....mana boley nk "mengulat" lagik. Syabas untuk penjawat2 awam sekarang neh.....harap2 boley maintain dan buang sumer perlakuan2 yg tak lelok tuh.

Korang tengok kat atas ceiling tuh....yg ada cctv camera.....and for sure gerak geri aku yg dok amik gambaq depa ni turut diperhatikan......hahhaahah


Finally....ari tuh juga....lebey kurang 2 jam selepas borang diproses maka siaplah passport aku tuh.



Hehehehe...who knows kan.....lepas neh bolee ler singgah jumpa kengkawan....kat Australia ker...ummm saper ada kat sana erkkkk....haaa Nadira kat Perth, ....... Ireland....saper lagi kalau tak si Tun Teja, Irfan & Dalili kat Dublin, mana lagi erkkk...haaaa kat Doha , Qatar ada Aina Farhana & family.................dan merata2 lagi pelusuk dunia neh. So....tungguuuuuu, kot2 aku buat supprise visit...hahahahaha.

8 comments:

pearlEJ said...

fuhhh plan mkn angin jauh nmpk... :) best2...

cendawanintim said...

wahhhhh, nak gi makan angin ker???nak ikuttttttttttttttt...

cybernetics mind said...

EJ & CI : smpai masanyer akan diberitahu juga.tahap planning lagik.konpemm nnti br bgtau aper projeknyer...tungguuuuuuuu

Aleeya said...

wowww gi mana tuh???

he he penah gak sampai pej imegresen lumut tu..mandi lumut pon slalu gaks...kehkehkeh

nadzunix said...

eh eh ... jangan dilupakan sy nie ..
nak gak ngekor .. hah org pun ada pasport tau ..ekekek

ntahla..xtau nak ckp ape pasal cctv ni .. coz bila tersebar satu malaysia my place cctv tak berfungsi .. mmg memalukan ... dah la ... kes besar gitu .. !

bila tiba hari khamis ... eheh ... my 'abg' also hv to wear a batik ..
suka tgk .. mcm skema ..ahahha .. bebudak skolah asrama ..sekolah teknik gitu ....

cybernetics mind said...

aleeya..
ader laaa.....nnnti akn diberitahuin...kay

camner boley smpai Pjbt Imigresen Lumut tuh....?

cybernetics mind said...

nadzunix..
kira nk ngekor jer kwn aku sekor ni....oppsss sorang neh...hehehehe.

tmnya skit....nadz keje kt KLIA ker?

Ummm.....batik skeemaa.....stuju tuh....Nadz boley bacer posting terdahulu http://akupunyalife.blogspot.com/2008/05/its-batik-day-again.html

nadzunix said...

harusss ... ngekor ... :P

aah keje situ .. upss kantoi . .ekeke

dah baca post tuh .. aahaha skema kan .. pi site pakai batik ... lalala

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger