~::Camner Boleh Luper ?::~

Saturday, May 24, 2008

Celik2 mater jer ari neh....ntah camner boleh tingat pasal lesen memandu plak. Per lagi CM terus menggagau mencari2 di mana letaknya lesen tu dalam wallet burukku itu. Perghhhh......dah mati lama dah laaaaa.....ingatkan dulu, kini dan selamanya....ahaks. Ntah dah beratus2 kilometer dok drive.....tapi tak perasan expired. Tetiba jer ari neh bila dah perasan, rasa takut plak nk drive.......lagipun ada planning nk ke Ipoh sat gi. Bukan setakat seari dua jer yg dah mati neh, 3 Mei 2008...aduiissshhhh.


Masalah2....ari neh ari Sabtu.......camner aku nk renew....bukannya boley renew kat kedai mamak punn. Aku rasa aku nk syorkan pada gomen supaya kedai2 mamak diauthorisedkan utk renew lesen & roadtax secara online....amacam boleh? Haaaaa....dah mula lah tu dengan idea2 radikal dan merapu tu. Lagipun kalau nak kira kedai mamak dgn pejabat pos dalam Malaysia neh.....jauh ketinggalan jumlahnya pejabat pos mengikut nisbah....hahahahah [sinis ni.....] Tapi hingat para mamak sekalian.....jangan hangpa runek, wunek, rune, wonek....serbis charge sampai lima hengget plak.....suruh kira sekali lagi jadi sepuluh hengget plak.....piirahhh mamak, kt mana punya mamak sama jer perangai......suruh kira sekali lagi, hangpa penaik lagi kiraan hangpa. Dah laa tissue pun kedekut, berkira bila org mintak hangpa bagi sehelai.... kemut nak mampos.[haiiii.....tetiba emosional plak bila sebut pasal mamak.....ada sejarah ker...hahahah] Ummm, tk jadi laa nak suruh gomen buat peraturan baru pasal lesen neh bila ngenangkan perangai mamak2 neh.....kensellll. So....kekdahnya....sehari dua lagi neh, mem aku ler yg kena jadi supir....aku nak dok belakang buleh...????

3 comments:

Mr. Azman said...

wakakaka... aku pornah cam ni gak,
hari sabtu mane bleh idop lesen.

Aku siap kene dera ngan polis lagi, dia ugut aku suruh aku pg idupkan lesen kat pejabat pos besar jalan pasar seni. Siot~

Aku ni yang lurus bendul ni pegi laa... sekali iseymen, hari sabtuh, siot punye polis ni. bepeluh peluh aku. pas tuh aku jumpe sarjan tuh balik, then aku cakap pejabat pos tutup. Die kate hari senin pas idupkan lesen pg jumpe die balik.

Mau tak mau aku repet balik datang ke balai polis dang wangi, kalau tak kompom kene saman nam rat. huhuhu gilo~ dah laa langgar keter orang, pas tuh lesen mampos.

Nasib baik laa aku ni pandai sket-sket laa nak slow talk, then sarjan tuh lembut hati dan tak jadik saman aku. huhuh...

Kalau lepas ni aku lupe lagi nak peridupkan lesen, ancus laa lagik sekali nak berjawab. wakakka

Kreuger

cybernetics mind said...

mr.azman...
Aku ingat aku jer camneh....rupanya ngko pun sama gak.

semalam jumpa sorang member lama, bila aku citer bab neh...dia kata kt aku....sebulan tarak papa laa pasal dia dulu dh expired 3 bulan baru perasan....jenuh satu semenanjung m'sia drive pun tk per tapi bila tingat jer....nk gi beli rokok kt kedai pun tk berani....hahaha

cybernetics mind said...
This comment has been removed by the author.
 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger