~::It's My Life::~

Thursday, May 22, 2008

Malam neh CM rasa tk larat sgt dan tk baper ader mood utk hapdet per2 kt sinih tapi kugagahi gak ngenagkan blogging neh dh jadi part [ekceli bukan part....kalau part tu kira cam setengah....neh suku jerk.....pasal macam2 yg CM kena wat ari2] of my duty plak......Dah tu plak CM tgok bnyk komen2 baru yg muncul dan CM tk baper smpat lagi nk jawab lagi.....tgoklah sok2 kl free akan dijwb gak especially komen2 dari Kru....ehhhh bukan Kru tapi Kreuger yg dh macam terhutang budi ngan aku jer....heheheheh. Aduisshhh.....kepala otak neh pun terasa tepu jer....ntahlah agaknya pasal letih sangat kot. Tadi sampai rumah pun dh dekat2 kul 9 malam. Ari neh gi Ipoh dari pagi lagi....ada meeting kat Pejabat SUK Perak (Setiausaha K'jaan Negeri Perak). Cam biasa laa....life aku neh tk boley elak dari meeting, selagi dok keja neh, meeting, meeting, meeting.....hahahahah. Ari neh walopun aku tk fully drive....maksodnya aku parking kete kt opis...pastuh gi ke Ipoh ngan supir aku...oppss bukan supir aku....supir opis.....tapi aku raser letih sesangat. Aku rasa kalau aku drive keter aku pun tk letih camneh....aduishhh. Mungkin neh penangan dok blakang Ford Everest kot....melambung semacam jerk....pening bagai.

Tengok dlm gambaq neh....cam bagus jerk konon2 nk wat kejer sambil2 on da way to Ipoh neh...tapi hampehhhhh.....dok melambung jer. Woiii hang ingat mcm dok atas kapalterbang ker...boley relekkk. Last2 aku pun simpan lap top tu dan cuba melabuhkan tirai mata.......rupa2nya tk leh....asyik dok melambung semacam jer......jeles ngan rakan sejawat yg dok sebelah aku tu.....berjaya dibuai mimpi.......agaknya body dia ada shock proof kot.....lupa plak nk tanya.....hahahahah.

Korang pasan tak.....asal ari Khamis jer kalau ada entri....mesti aku nk enterprem ngan baju2 batik aku tuh....hahaha "Saya Yang Menurut Perintah".....sambil2 nak tunjuk koleksi batik kotttt...[tak cayer boleh refer entri2 hari Khamis yg sudah2....hehheeh]

Meeting tadi kul 2.30 tp pkl 2.00 ada appointment ngan Dato' Timbalan SUK kt pejabat dia dulu. Abis bincang2 ngan Dato' aku gerak ke bilik mesyuarat utk sessi mesyuarat yg juga dipengerusikan oleh Dato'. Setelah bertekak2, brain storming dan menegakkan hujah2 masing [tetiba aku dok terasa macam dok dlm Parlimen plak.....Dato' Pengerusi Mesyuarat tuh aku perasan mcm YDP Dewan plak......hahahah terasa enjoy plak meeting tadi tuh] akhirnya dewan...oppssss meeting ditamatkan lebey kurang kul 4.30 ptg.

Kebetulan plak...bilik meeting tuh dekat ngan Pejabat Menteri Besar kesayangan aku tuh.....YAB Dato' Seri Ir Muhammad Nizar Jamaluddin. Per lagik....aku pun pi laa jenguk2 kat situ. Aduihhhh ramai giler org yg nak jumper dia walopun time tuh dah dekat2 pukul 5 dah.....camneh tk der can laa aku nk jumper Dato' Seri....ecehhh...yer2 jer kan.....heheheh. Takper2 tk dpt jmpa MB....dpt jguk2 SETPOL - Setiausaha Politik dia pun jadik ler.......so, aku pun terjah ke bilik Ust. Misbahul Munir, SETPOL MB [ada sesetengah org guna SUPOL....samer jer]. Kami disambut mesra oleh beliau.....Kami ??? Ooooo lupa nk bagitau....operasi terjah tu turut disertai oleh 2 org lagi kawanku.....Tak sempat menikmati sofa empok dlm bilik tuh.....tetiba MB plak panggil Ust. masuk bilik dia....so kami pun terpaksa mintak diri walopun masih belum puas dok kat bilik tu lagi.....Aku paham dengan situasi dan kesibukan di Pejabat MB tuh....Elok2 jer kami nak gerak, tetiba ada gegaran dlm poket aku....woooo ada sms ler....dari supir yg dok tunggu kami.....Laaa lupa plak supir dok tunggu kt bawah nuuu.......MasyaAllah.

Dah lah kot.....tkkan aku nak citer sampai aku bukak kasut kot.....hahahahahah. Haaa utk pengetahuan hangpa sumer....dlm pembikinan entri neh.....aku dok melayan 5 lagu Iron Maiden yg ada dlm file MP3 aku neh......sekarang neh Bruce Dickinson tgh dok nyanyi lagu 2 Minutes To Midnight. Sesaper otai rock heavy metal neh yg minat boleh kasih taw, nanti aku taruh link....hangpa sumer boley donlot. Tapi bukan dlm entri neh laa....aku dh tk larat dah ni. Bagi la laluan kt aku....malam neh malam Jumaat daaa. Haaa.....tengok2....dok pikiaq lain plak.....Bila sebut malam Jumaat hangpa dok sengeh2 plak.Pi cuci kepala hotak hangpa tuh ngan kelorok belishzzz.......hahahahah. Dah....dah....fullllll setoooppppppp

7 comments:

Faisal Admar said...

hehe kalau leh jumpa MB kan best. dia femes kan dgn cerita2 kebajikan dia... dah mcm lim guan eng dah pun hehe... sama hebat. untung perak dan penang kan? keke :P

hmm layan lagu iron maiden ka? hehe aku tgh layan lagu nazareth - love hurts tu lah... hari2... ntah kenapa ekek :D

tun teja said...

hehe.. dlm kete pun sempat buka laptop. lawa baju batik. kaler kuning gitu.

p/s; kem salam kat mb perak yek

puteraf said...

baju batik tu cam aku penah tengok la, he he.. seronok la boleh jumpa MB selalu kan...


puteraf

Mr. Azman said...

Amboih... bro... tak hengat,
main jumpe menteri-menteri kabenet jer.

Kabenet lemari ke kabenet dapor? kekeke gurau jer bro. Jgan marah ar~

Haiiihh... bile laa aku berpeluang plak nak jumpe menteri-menteri ni. Tapi kalau jumpe pon bukan bleh dapat ape-ape pon, dan aku pon tadek ape nak mintak kat diaorang.

Kekadang terpikir gak aku kat mane sumbangan diaorang untuk aku kat Malaysia ni. Puas jugak aku mencari.

Mungkin bukan untuk aku, tapi untuk orang yang lebih memerlukan dari aku.

Aku nak ape kalau diberi peluang ek? Erm... aku nak...aku nak lagi power :p~ (...dengan nada cam ayat iklan tak senonoh pasal kopi dalam tv tuh)

Muahahahahha

Adios Amigos~
Kreuger®

cybernetics mind said...

faisal...
kita yg berurusan dgn MB ni tahulah apa2 kebaikan dan kelebihannnya....kalau nk harap mainstream media....kirim salam laaa, nk melaga & mencacamarbakan lagi keadaan ader ler..

uikss....apasal yg dok layan lagu Love Hurts tuh...?? Ada aper2 ker or tgh frust nonggeng....hahaha. cer cari lagu "Every Rose Has It's Thorn" from POISON....best gak layan

cybernetics mind said...

tun teja...
kirim salam kat MB?? neh berat neh, terkejut besor plak MB kl kata Tun Teja yg kirim salam..ahaks

puteraf...
tak der ler selalu sangat jumpa MB ni....biasa2 jer.last sekali jumpa 17 Mei ari tuh

mr.azman...
kalo ngko neh rakyat Perak, tk der masalah...aku boley bawak ngko jumpa MB pasal yg ngko nk lagi power tuh...

neway, pebenda yg ngko nk lebih power tuh....specific skit...hahaha
power neh luas pengertiannya termasuklah power utk meluahkan isi hati....kuangx3[bab neh ngko kurang power lagi bebb...]

Mr. Azman said...

siot jer...
nanti slow slow la aku blajaq.

:p~

Kreuger®

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger