Cut & Paste.....

Monday, May 5, 2008

Aku ni memang jenis yg tk baper suka dengan keje2 cut & paste ni.....tetapi atas dasar tanggungjawab untuk memberitahu sesuatu kepada umum....aku rasa tak per kan..??? Janji, aku tak kata posting atau entry tu aku punya. Kalau cam tu baru ada etika. At least we should give credits to the owner of the blog /posting. Please....mind ur blogging ethics kayyy.So, citer yg aku cut & paste ni dtgnyer dari http://mrmanager.blogspot.com/ iaitu blog yang dimiliki oleh Mr. Vernon Kedit-Joll yg pernah jadi juri GangStarz dulu. Beliau adalah seorang Executive Producer dan juga Pengurus Artis termasuk Ning Baizura. Kenapa aku nak citer benda2 cam ni.....????? Pasalnyer....mainstream media for sure tak akan masukkan citer macam ni sama ada akhbar or tv......lebih2 lagi Utusan Malaysia and TV3. At least kengkawan yang ada kat luar Malaysia ni tahu gak what is going on with our few "new government" in Malaysia ni. After all....sharing is not a sin right....?????
Here it is...........
As Ning and I were lining up to board our flight to Penang on Wednesday afternoon, I spotted a familiar face standing in front of us in the queue. So I whispered to Ning.
Me: Look in front of us. It's Guan Eng.
Ning: Who?
Me: YAB Mr. Lim Guan Eng, the Chief Minister of Penang.
Ning: No lah.
Me: Yes lah! I know how he looks lah. It's the CM lah.
Ning: Takkan CM jalan sorang sorang. If he's the CM, where's the bodyguards and the officers and the rombongan and kaum kerabat?
Me: Tak percaya? Watch and learn.So I walked up to Yang Amat Berhormat, introduced myself and asked to take a picture. He smiled and obliged.
YAB CM: Hey, I know you! You're Ning Baizura!
Ning: YAB Lim, good afternoon.
YAB CM: Come, come, we take a picture. Vernon, here's my card. Email me the pictures OK.
Me: Definitely, sir.

Ambik kau. CM pun peminat katanya!

Ning and I really felt honoured. But we felt more surprised that the Chief Minister of a state was travelling all by himself like any normal rakyat jelata. But the biggest surprise in store for us was yet to come.As usual, we sat in First Class. I expected the CM to be seated somewhere in front of us but then I realised he wasn't in First Class. Where did he disappear to???I popped my head round the curtain that veils First Class and Economy Class and guess who I saw sitting in the front row seat of Economy quietly reading the newspapers?

YAB Mr. Lim, you have my deepest respect. You have made history by being the first Chief Minister in this country to sit in Economy Class whilst in office as Chief Minister. You really mean what you say when you talk about cost-cutting. Sir, you have shown me leadership by example.Of course I asked permission to take his picture sitting in Economy and he laughed. And I said I'd blogged about it and he laughed some more, and gave permission. Ketua Menteri yang berjiwa rakyat.Ning was in Penang on Wednesday for a Secretaries' Week show at Berjaya George Town Hotel, themed 'A Batik Evening With Ning'.

Actually banyak lagi footage or foto2 yang menggambarkan sikap mesra rakyat di kalangan pemimpin2 Pakatan Rakyat tetapi yang hanya dihighlightkan oleh mainstream media ialah perkara2 yang dianggap "negatif" sahaja. Sebagai contoh....MB aku sehari dua ni dok kena hantammmm saja ....kesian tau. Actually berita2 yang keluar kt mainstreem media tu ibarat iceberg jer....perkara yang lebih penting atau lebih positif tidak dimaklumkan.

Nih...ada satu gambaq yg dah lama skit....tapi pada aku tak basi lagi pasal ramai yang belum tengok lagi....hahhahhaha

Kedua2 gambar...atas dan bawah ni menunjukkan YAB Dato' Seri Ir. Haji Nizar Bin Jamaluddin, MB Perak sedang menenangkan seorang kanak-kanak berbangsa Cina yang baru kehilangan bapanya dalam satu insiden letupan yang berlaku di sebuah kilang tepung di Lumut, Perak baru2 ini. Mungkin pada masa itu juga YAB Dato' Seri membicarakan sesuatu dalam bahasa Cina kepada kanak2 tersebut. Betapa tingginya unsur2 humanity dalam gambar neh tetapi naper plak mainstream media tak mo highlight plak......Pelik bin ajaib kannnnnn....hahhahaha



3 comments:

loque said...

yes2..
aku sokong sama kau...
sebenarnye...
media skarang dikontrol oleh BN sajer...
so x kan diorang nak letak crita2 baik tentang pembangkang..

ayukitomato said...

Kepimpinan melalui teladan... Akhlak terpuji semua org suka... Itu namanya lisanul hal or body language yg membuatkan org senang dan tertarik..

cybernetics mind said...

loque....
thnx bro wif ur rational mind

ayuki....
dah mnjadi t'jwb kita utk menzahirkan apa yg baik di mata...
TQ for da comment

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger