~:: Kad Raya Aidilfitri 20.09.2009 ::~

Monday, September 14, 2009


Assalamualaikum.....

Diam tk diam dah tinggal berapa hari lagi jer nak Raya....siyes, rasa mcm tk pecaya jer. Aku ingat lagi masa awal2 posa ari tu, bukan main cita2 tinggi....nak siapkan kad raya awal2 nk bagi kat kenalan2 semua tk kira di mana jua berada....member blog ker tk blog ker semua aku ingat nk bagi kad raya awal2. Tapi.....semua tu dah jadi cam angan2 Mat Jenin aku laaa.....sampai saat ini, satu kad raya pun aku tk hantar melalui pos lagi. Aku yg boleh jadi xcited pada awal posa tu bukan apa....tapi pasal ada DJ dari Perak FM yg contact aku kat opis...soh buat ucapan selamat hari raya....walhal masa tu belum mula posa lagi....rakaman utk program menjelang hari raya katanya. Tapi sorry to say...aku sendiri pon tk dengar Perak FM...hahahah. Jangankan nk suruh org lain layan Perak FM...aku sendiri pon tk layan pasal dok layan Sinar FM jer dgn Kak Engku & Salleh Yakob tu. Kesimpulannya....ucapan selamat hari raya aku yg panjang berjela tu tk tau laa sapa kaum kerabat aku yg dengar....even parents aku pon dok layan Sinar FM gak...bistu mcm mana RTM ????

Ok...berbalik kepada cerita kad raya....kalo sebut hantar melalui internet atau e-card...tok sah cakap laaa....aku cekap dalam bab2 ni....hahaha. Petang tadi pun ramai yg aku dah hantar ikut list Yahoo aku...bukan susah pon sekali klik jer.....satu dunia dah dapat kad raya virtual aku tu. Ini macam kalu....Posmen pon tk leh cari makan....silap2 Post Office pun boleh bankrupt. Dulu2 aku ingat lagi...bila nk Raya ramai laa part time job yg Pejabat Pos offer kat orang ramai....sorting kad raya....heheheh. Tapi aku rasa sekarang ni dah tk ada kot job tu...pasal kada raya dah kurang sesangat....tk macam jaman doolu-doolu.

Saja nk share skit....bila sebut jer Selamat Hari Raya Aidilfitri...cuma org Malaysia jer yg guna...Indon biasa sebut Selamat Hari Lebaran. Peringkat International.....org dok sebut Eid Mubarrak yg lebih bermaksud "May You Enjoy A Blessed Festival".

Bila bercakap pasal Kad Raya Virtual / E-Card....dari segi kemeriahan kad raya virtual...pada aku kurang skit laa dibandingkan dari tahun sudah. Nak tengok koleksi tahun lepas klik kat SINI. Tahun ni satu pun kad raya virtual / e-card aku tk dpt lagi. Kad Raya konventional (kad raya yg dipos oleh Mr Postman) ada laa dalam 10 keping aku dah dapat...tapi semua tu lebih kepada official punya laa, dari Dato' tu laa, dari Pengarah tu laa, dari Pengurus Bank tu laa, dari Pengurus TNB laa, dari Pegawai tu laa, dari YDP Majlis Perbandaran laa, dari Ketua Puteri UMNO laa, dari ADUN DAP laa.....yang dari sahabat cuma ada satu jer.

Dalam kes aku ni...aku bukan laa yg jenis kreatif sangat dalam hal2 grafik ni...cuma keinginan tu jer yg ada...tu yg try jugak2 buat kad raya virtual ni....seswai laa kan utk masa2 kecederaan ni. Nak pos dah tk sempat.....jimat pon kira jimat gak kan.Kalo rasa2 nk tempek kat mana2 bukan susah pon...print jer kad aku tu...tk pon print kat kedai...setel...jimat duit aku...hahaha.

So, kalau sapa2 yg tk termasuk dalam list Yahoo yg aku hantar petang tadi....aku dedicatekan kad raya virtual yg tk seberapa ni khas utk uols....jgn malu2 yer nk amik...lagipon bukannya aku tau pon korang amik ke tidak. Terpulang laa lepas tu nk tempek kat mana...kat dinding rumah ker, kat peti sejuk ker, kat blog masing2 ker, kat FaceBook ker, kat Frendster ker...ikut suka korang laa.

Oppss....sebelum aku terlupa....sesiapa yg rasa yg dia adalah silent reader utk http://akupunyalife.blogspot.com...jangan malu2, jgn segan2...uols pun berhak utk terima kad raya aku ni....aku tau korang shy shy cat nak enterprem, bagi komen atau tinggal jejak kat sini...hehehe.

11 comments:

Mad Tomato said...

Hello! Just blog hopping...

Have a nice day! :)

Marzalina said...

ha..kad raya CM tu akan lebih cantik kalau dikrim ngan sampul duit raya hahahaha..larikkkssss!!!

Ryehanna said...

betul tu.. kalo ade bg duit raya sekali, mmg masyuk ah. hehehehe

Cipan said...

sy amik dulu ye

FADZLAN RIZAN JOHANI said...

SELAMAT HARI RAYA
Selamat bergembira bersama keluarga dan sanak-saudara

Fadzlan
http://jalakmas.blogspot.com/

eedany said...

CM dan isteri,

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.

Semoga Syawal tahun ini membawa lebih rahmat dan berkat kepada kita semua.

:)

razifembi said...

'' SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA YANG BAKAL MENJELANG NANTI BUAT TUAN SEKELUARGA "

*ada orang guna word buat kad raya ... hehe

13may said...

http://tigabelasmay.blogspot.com/2009/09/virtual-e-card.html

Thanks :)

farah aminuddin said...

selamat hari raya CM!!! maaf zahir dan batin

biruu kad nye. cantik2 hehe

A.I.Z.A.T said...

SALAM AIDILFITRI Bro CM..
moga bergembira di hari raya bersama keluarga tercinta..

jaga diri elok2. time kasih ar bagi kad raya ini ye..salam..

Mr. Azman @ Kreuger said...

bro... selamat hari raya..
oh.. aku sekarang ni amat kesuntukan masa. since plan semua dah berubah dari jadual asal. cume nak kasik tau, yang waktu telah berubah kepada 7E-2009.

ok bro.. salam ceria, salam aidilfitri untuk bro sekeluarga.

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger