~::Happy Father's Day::~

Sunday, June 15, 2008

Agak2 ler, apa perasaan korang kalau tetiber jer bangun2 tidor ari ni tengok2 kat dinding rumah dah ada tulisan cam kat atas tuh, kat living hall pulak tu. Dah tu pulak rumah yg korang duduk tuh baru jer seminggu pindah...hiks. Point aku ari ni ialah, ingatan seorang anak terhadap bapanya adalah "above all" maknanya dalam situasi kat atas tu, nak marah pun fikir 18 kali...hahaha. Ekceli pic yg kat atas tu bukannya terjadi kat aku. Kalau ngkorang kenal aku betul2 or baca posting aku yg sebelum ni - 14 JUN 1997, nkorang akan tahu bahawa agak mustahil "insiden" yg kat atas tu terjadi kat aku. Hari ni gak aku nk bagitau, on the same day 14 June, also on Sunday, year 1997, aku pernah celebrate Father' Day dan juga di wish kan Happy Father's Day buat pertama kalinya dalam hidup aku. Kenapa "pernah" ? Refer balik posting 14 JUN 1997. Di situlah segala persoalannya terjawab. So, hari ni tak der siapa pun wish aku Happy Father's Day dan aku pun tak wish pada abah aku Happy Father's Day pasal aku tk pernah whole life aku wish camtuh...heheheh malu pun ada beb dan yang pastinya setiap masa dan ketika aku tetap mengingati Abah & Mama...no matter what. I really luv uols....forever. Kepada Papa, Abah, Daddy, Baba, Dad, Apak, Ayah kat luar sana, CM ucapkan Selamat Hari Bapa dan hargailah title Papa, Abah, Daddy, Baba, Apak,Ayah yang ngkorang dapat tuh kerana ramai orang yg berebut2 bersusah payah mahukan title tu dan bukannya semua orang boleh dapat title tu.

p/s : emmm, kalau Muhammad panjang umur, agaknya ni laaa present yg aku dapat hari ni erk.


19 comments:

love-n-hate said...

happy father's day papa Muhammad!! papa memang rock!!!

kalau love-n-hate nampak dinding berconteng macam tu... kite senyum je kot... lepas tu, esok... jeng jeng jeng... soh papa dia cat balik...

kalau kat dinding tulis 'happy mother's day'... love-n-hate senyum jugak... pastu soh papa jugak cat balik... :))

cendawanintim said...

sweet pain, right..?

razzi rahman @ brother love said...

Love hurts! :)

CM, bro cukup-cukup terharu dengan artikel you ni. CM rasa boleh ke tak kalau bro pamerkan tulisan you ni di forum bro??...OR, CM sendiri nak register ke dan submit sendiri?

Just untuk berkongsi sesama members di forum bicara cinta, under bro punya jugak tu. Check it out:-
http://www.bicaracinta.com

13may said...

selamat selamat :)

cybernetics mind said...

love-n-hate...
thanx again. kawan2 CM selalu kata, ngan anak2 ni, bila buat salah mesti nk marah2 tapi bila time bebudak tu dah tidur mula ler rasa nyesal or kesian....tak gitu ?

ohhh, pandainyer love-n-hate, sumer suruh si papa errkk..amboi:P

cybernetics mind said...

cendawanintim...
Iman dah wish "Happy Father's Day" ker.....???? Apa dia bagi kt Papa dia...heheheheh


razzi rahman...
silakan bro....you may do so, CM tak kesahhhh. neway, life is full of sharing....am I right?

cybernetics mind said...

13may...
hahahaha....hang ni tak habis2 dgn selamat...selamat
rileks.....rileks
steady.....steady

caner pun thanks krn menjadi penghibur di blog aku neh....:))

nad said...

selamat hari ayah sedunia !

nad xde ayah dah .. so just leh ucapkan pada ayah ayah yang len jaa :)

Razzi Rahman @ Brother Love said...

Ok CM, cantek!...sharing is caring :)

I will post your article and will link back to your blog!

Aleeya said...

happy father's day too utk CM gak he he

Mr. Azman said...

Bro aku mintak maaf sebab tak dapat nak post kat bro komentar malam tadik. Internet tetiber krem dalam 11.30pm. So tidor awal.

Tak terlambat rasenya untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Bapa untuk yang berbahagia Bro Cybernatic Mind.

Dalam mase yg same jugak, aku pon sendiri bro tak pernah citer pasai kesah ni. Then aku pon taknak force. So, agak terkejut jugak bile membace entri bro pada kali ni.

Aku berharap bro dan isteri dapat menerima permergian anak tercinta dengan reda.

Serius gua cakap, ade skit touch mase aku bace entri ni dan entri sebelumnya. Aku bersimpati kat bro. Insyaallah, tuhan maha kaya. Kalau tak sekarang mungkin akan datang. Diharap bro kuatkan semangat, azam dan cita-cita.

Rase macam nak nanges pon ade bile dapat tau perkara ni. Aku memang simpati gile-gile. Lu rahsiakan perkara ni. Tak pernah citer pon.

Bersabar laa bro. 1 day, and every day, may god bless all your wish.

Happy Father's Day.
Little Bro Kreuger®

Honeylemon said...

Muhamad mesti bangga ada papa mcm CM...

MiSsZuE said...

x terlmbt lagi kan..zue nk ucapkan heppi fathers day kt awk hehe...

cybernetics mind said...

nad...
tq di atas ucapan tu.

nad...tnya skit, caner CM nk membalas lawatan, nad tk letak link pun....:(


radzi rahman...
thanks bro...utk manafaat sumer tk der masalah, boleh share.

neway...CM terharu gak dgn keprihatinan bro tu. dah tu plak, siap mintak izin lagik.itulah ciri2 seorang blogger yg beretika ;)

jom kengkawan lain jom pakat pi jenguk2 blog razzi rahman.

pearlEJ said...

aku nk gak ucapkan kt ko... Happy father's day CM!!

InsyaAllah satu hari nanti ko akan dpt zuriat juga... aminn..

cybernetics mind said...

aleeya...
tenkiu...tenkiu


mr.azman A.K.A kreuger...
life is full of supprise bro...tu yg aku dok tunggu2 tu..."hadiah" dari ALLAH.

"Rase macam nak nanges pon ade bile dapat tau perkara ni. Aku memang simpati gile-gile"

Woii bro, nk simpati, gua tak kisah, tapi tk kan sampai giler kot...heheheheh

Tahun depan siap kau....aku pun nk wish Happy Father's Day kat ngko gak.....amacam ada brani sahut seruan aku tuh (emmmm perangat neh...heheheheh)


honeylemon...
tau tk per...saper2 pun akan rasa bangga ada papa yg rawks cam CM neh..heheheheheh


misszue...
no problem zue....nk wish Happy Father's Day tiap2 ari pun tak per, bukan cam buffday seari jer kan ;)

Mr. Azman said...

muahahahah...cybernatic, sabor laa. bukan aku tak berani nak menyahut cabaran bro tuh. aku kene laa ikut step.

kalau tak nanti orang kate aku ni mcm kongkang plak, tak reti adat. ahahaha...

taun depan insyaallah... dah tak lame dah pon.

Kreuger®

cybernetics mind said...

pearlEJ...
yea...yea...EJ dah balik....;)

timasih atas doa tu....aku pun doakan hang jugak kay...


mr.azman A.K.A kreuger...
woooiii....taun depan tuh biler???
bulan Januari ker...hiks

aku doakan agar hari bahgia tuh cepat2 sampai ;)

aljuhr said...

insya allah mungkin ada rezeki lepas ni.

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger