~:: Syukur Alhamdulillah..antara kenangan terindah ::~

Friday, August 14, 2009

Sebenarnya aku baru sampai jer dari Penang...letihhhh sangat. Bukan pasal trip kali ni jer tapi dalam seminggu ni dah jenuh aku dok berulang alik dari Manjung ke Penang. Seperti mana yg aku bagitau terdahulu...aku punya study dah abis dan kekdahnya, lepas dah setel segala2 pening, pressure dan gundah gulana yg terpaksa aku hadapi dalam tempoh 4 tahun ni maka berkonvo laa aku.

Dari satu sudut pemikiran aku...seolah2 satu yg negatif yg aku rasakan. Aku sepatutnya dah setel soal2 berkonvo ni dah lama dahhhh dan bukannya sekarang...Tapi bila aku fikir balik...aku renung balik....aku hayati dengan soal "Allah works in mysterious ways"...baru laa aku rasa lega dan dapat pikir balik dari sudut positif. Apa yg dah berlaku tu tentu ada sebab musababnya.....kita kena percaya dengan Qada & Qadar.

Dalam soal study ni la kan...aku pun bukannya jenis amik berat sangat. Aku bukannya jenis yg berlumba2 atau jenis study hard. Yang aku tau...aku ni jenis yg mudah berpuas hati....jenis kalo dapat cukup makan punnn jadi laaa....hehehe. Tapi kan, bila aku proceed dgn study aku di USM ni...aku pun tk tau mcm mana aku boleh jadi one step ahead skitt dalam hal2 study ni. Malas tu tetap malas laaa....tapi momentum tu ada. So, bila aku grad dapat 3.00 ke atas atau Second Class Upper aku rasa syukur sangat...aku tau segalanya dari Allah....aku cuma pelaku sahaja dalam soal kejayaan ini. Yang mutlaknya adalah dari Allah.

Bagi Majlis Konvokesyen USM utk tahun ni...aku adalah antara produksi bagi tahun yg ke 40...hehehe. Bersepah2 lagi laaa produksi2 universiti di sekitar Malaysia ni. Bagi yg macam aku ni kira ok laa...kejer dah ada, tapi bagi yg masih belum bekerja....bersiap sedialah untuk "menjaja" skroll dari universiti tu...hahaha.

Aku punya sessi ialah pada 13/8/2009 iaitu sessi ke-3....sessi pagi. Semua sekali ada 9 sessi...kira aku punya tengah2 laa. Pagi2 morning lagi (aku check jam masa tu pukul 6.34 pagi) aku dah drive masuk USM....pasalnya, kalau masuk lewat terima laa padahnya....maklum laa jalan pon semua dah jadi one way. Yang sepatutnya cuma amik masa 3 minit untuk sampai tapi time konvo ni boleh jadi 30 minit baru sampai. Bab2 ni aku tk nak amik risiko...hehehe. Thanks Azlina...pasal tolong usahakan aku dapat penginapan di Kompleks Belia & Sukan Pulau Pinang....seberang kampus jer. Ni yg aku katakan Allah sentiasa bersama aku pasal seminggu sebelum konvo ni aku dah susah hati pasal hotel kat area2 USM ni dah fully booked...tup2 ada plak hamba Allah yg tolong uruskan hal ni...dekat plak tu. Alhamdulillah syukur.

Entri kali ni aku tk nak tulis panjang2...just memadai dengan gambar2 yg bisa memberikan seribu makna dalam kehidupan seorang insan yg bergelar pelajar.

Bila konvo...biasa laa, benda2 yg macam ni para graduan akan dapat. Tapi....ada gak org yg tk dapat apa2 langsung.....huhuhu. Yg first tu....Sue yg bagi aku, yg kedua from Mama & the third one from rakan blogger - Intan. Kalau dah nama blogger tu kan....tk boleh lari dari rakan blog tak kira di mana jua berada...hahaha.

Pada aku, elemen penting dalam masa kita meraikan kejayaan ialah elemen kekeluargaan dan elemen persahabatan. Kalau tk dak dua ni...baik tok sah pegi konvo laa. Macam tu laa aku....family kena ada...kawan2 pon kena ada.

Dengan Abah, Mama & Beloved Wife....


Bersama sahabat2....ASP Shamsul, Mejar Azhanizam, Yanto, Zam, Iskandar, Rosli, Ajmain, Roslan dan lain2....congrattts dari aku.

Me & Izuddin - aku pernah buat satu entri yg ada selit cerita pasal Izzuddin ni - klik SINI


Aku turut rasa bertuah kerana aku turut diraikan oleh teman blogger dari USM Penang - Intan . She's a nice person...hehehe. Ni puji ikhlas ni....bukan bodek pasal bagi Mashimaro tu kat CM tau...hehehe. Mula2 Intan ada cakap nak bagi Bunga Taik Ayam kat aku...rupanya ni laa bunga taik ayam tu...hehe


Me & family bersama Farra...one of my best fren.....sian...Farra punya konvo 2 hari lewat dari aku, tu pasal dia tk pakai pakaian akademik lagi....huhuhu


Me & ProfesorMadya Dato' Dr. Mohd Razha Abdul Rashid (one of my favourite lecturer)



Me & family bersama dengan Dekan, Profesor Madya Omar Majid



Lastly, sessi berangan yg tak sudah2, aku & abah dok bincang2 pasal nak take over twin tower tu...
(lokasi - kat satu bukit dalam USM yg pernah jadi lokasi shooting citer ALI SETAN)


Sekalung syabas pada semua dan terima kasih yg tak terhingga pada kalian semua yg telah menjadi sebahagian daripada inspirasi aku.....especially keluarga dan rakan taulan.

p/s : Terkilan jugak....hajat di hati nak abadikan kenangan bergambar dgn ramai lagi kawan2....tapi apakan daya...masing2 bz dgn family. Lepas keluar dewan ari tu...bertempiaran entah ke mana2 semuanya.

* Entri ni sepatutnya aku release pada 14/8/2009 tapi aku terpaksa perapkan dulu dalam draft pasal ada masalah teknikal bila nk up load pics.

16 comments:

Anonymous said...

tahniah....
lepas ni sambung buat phd pulok dehhh....
twin tower tu mu jangang berangang le nok beli. baik mu beli pulau pinang tu. settle....lanspeedy

Mr. Azman @ Kreuger said...

waaaahhhh.... at last.. reveild
jugak la muke tuh eh.. keh keh keh
dalam dok kaver. tapi pasai nak
bagi tau yang dah konvo so kene la
publish muke gak eh.. hahaha

P/S: eh akak tak marah ker
letak pic dia kat blog? hahaha

P/S2: nanti turn aku plak? erm..
rasenya tak mo publish apa-apa.. :D

razifembi said...

Tahniah CM ... Tak sangka plak CM konvo kat USM ....

Gambar last tu pernah menjadi lokasi relaxjom shoot sunrise ... hehehe...

eedany said...

Wahhhh! Tahniah CM!

Nak sambung lagi lepas ni atau nak rehat jap?

:)

UnGu VioLet said...

tahniah... congratss...

Myza Pesona said...

Congratulations for your graduation! May success be with you all year through! Congrats once again, my friend!

wananum said...

Congratulations abg ngah...Sukses2!!! -wananum

NADIRA SALIM said...

a'ah la jubah kita sama..
dan bergraduasi di usm yg yg 1..
hehehehhe..
TAHNIAH3..

nikillas said...

Waaaaaaaaaaaaaaah..!!! Dah selamat konvo dah..!! Tapi konvo tahun ni tak sempat nak pegi pun..

Tahun depan.. Kalau takde arang melintang pukang.. InsyAllah aku pulak akan berkonvo.. Yosh..!!! Jangan lupa mai ya.. Hehe..

Marzalina said...

haha CM..intan sendiri pun tak tau nama bunga taik ayam tu mashimaro..
dalam gambaq tu pasal pa intan nampak tembam sangat ek?? ada edit apa2 ka hehehe

tahniah kat CM..panjang umuq jumpa lagi =)

lynn-the gudigudigurl said...

Tahniah ek CM

Ryehanna said...

maka terpampang akhirnya muka pemilik blog http://akupunyalife.blogspot.com ni... hehehehe

congrats!

Cybernetics Mind said...

[ lanspeedy ]
oiii...hang nk soh aku buat phD..??
tk tercapai akal ku laaa...huhuhu

nk beli Penang...??
kn kautim ngan Lim Guan Eng laaa..


[ Mr Azman ]
tu laaa...
kkawan soh aku boh gmbaq tu...
lgipon,ramai dah tau identiti aku..
tk terkaver aki Man oiiiii...


[ Razifembi ]
sori laaa Bro...
aku dtg Penang tk mintak izin..hehe
patut kn bgtau...
mn laa tau kot2 dpt hadiah konvo..

pasal pot gambar last tu...
mmg berebut student dok amik gmbaq


[ Eedany ]
tk tau laa lagi....
momentum tgh ada ni...
kalo releks lama2 momentum ilang...
apa2 nnti CM bgtau..ok

Hidayah said...

congrate ye...
moga makin maju n maju n maju....
amin...

Cybernetics Mind said...

[ Ungu Violet ]
ok...thks for ur wishes :)


[ Myza Pesona ]
teeerimaaaakasihhh cikguuuuuu...

Insyaallah...
semoga sukses tu jadi milik kita :)


[ WanAnum ]
aikkkk...
ucapan jer kerr....
mana hadiah2 yg dijanjikan...???
kata nk bg hadiah percutian....
5 hari 10 malam ke Australia...hehe


[ Nadira Salim ]
congrattssss tu u too :)
tk leh lupa...
konvo yg kn buat screening H1N1....
& tgn kn gosok sanitizer dulu :)

Cybernetics Mind said...

[ Nikillas ]
tu laaa...
ari tu jenuhhh aku tunggu hang...
kata nak mai masa konvo....hehehe

tgok laaa....kalo kena masa..
taun depan mn nk tau...
kot2 aku smpai masa konvo hang :)


[ Intan Marzalina ]
uiksss...nmpak tembam..???
CM tk edit apa2 pon....
senang crita...trima laa realiti..

timasih Intan atas segalanya...
sori tk dpt smbang lama2 ari tu..
mklum laa..nk layan kwn rmai sgt..
Insyaallah kita jumpa lagi =)

[ lynn-the gudigudigurl ]
thank youuuuu Lynn.... :)


[ Ryehanna ]
hehehe....tk terkaver dahhhhh...
shekali shekalaa jerrrrr =)


[ Hidayah ]
kena maju laaaa....
dok kejar KPI DS Najib...
Pencapaian Diutamakan...heheheh
per2 pon...thks atas ucapan & doa

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger