~::Naik Minyak::~

Thursday, June 5, 2008

Yea...yea.....minyak sudah naik....
[skrg neh pukul 12.01AM.....5 June 2008]

dan kini....Pak Lah telah bergelar "BAPAK KENAIKAN MINYAK"

10 comments:

deennasour said...

malaysia ku gemilang,
negara cemerlang,
banyak lah cemerlang...siot jerk
naek plak myk~

Mr. Azman said...

muahahaha....ingatkan dapat title no 1. sekali duduk tangga dibawah laa... nak naik tak boleh?

Tapi apesal minyak naik boleh pulak... moderator, please letak entri aku kat atas. aku pon nak naik macam minyak.

Jangan sampai aku naik minyak dah la... muahahaha~
Kreuger®

farradanisha said...

Ntah la..apa nak jadi ngan Pak Lah ni...Sejak dia memerintah, dah berapa kali minyak naik harga.. Bayangkanlah monthly minyak consumption dok guna pun dah RM450-RM500. After this lebih lagi la.. Rasanya kena convert guna gas pulak la kot...Semalam tak sempat nak isi minyak.....hampeh..ada stesen minyak ambik kesempatan kata minyak dah habis..bengang betul ni..

Mr. Azman said...

ade deennasour... kenape aku tak bleh nak masuk blog terbaek nko deen?

aduis.. sekali page redirect ke page lame blogspot nko laa deen...

Kreuger®

cybernetics mind said...

deennasour...
cemerlang ler tu....ada peningkatan reger minyak....hampeeeh sehampehh hampehhhnyer

cybernetics mind said...

mr.azman A.K.A kreuger...
ello bro..tak der ker geng2 yg wat TAG yg hadiah utamanya bekalan minyak petrol setaun free????
kalau ada kasih tau ler...hahahaha

kalau ikut aku punya teori dan keluk permintaan sempurna, kadar belanja hantaran akan naik sebanyak 40% macam reger petrol gak.....hehehehe

la la la ....aku takut ada sorang mamat tu hajat tk kesampaian plaks, aduihhhh tk sanggup kena postponed beb

cybernetics mind said...

farradanisha...
halamak Farra per dah jadi neh...? kena cari pakar2 chemical kat USM tuh convert ayaq laut jadi petrol plak.

tension dan bengang tk abis2 neh.

amacam....lepas ni kita joint venture wat business NGV (Gas) kat belah2 Penang & Perak ni. baru laa boleh jimat duit skit bila keter guna gas.

kesian ngan org2 yg terpaksa travel frm SP to Penang kan... senang citer pindah ke Minden tuh, jalan kaki jer...hahahah

farradanisha said...

Bro CM...

Itu la pasal..belum lagi berulang tiap2 hari ke USM guna keta sendiri pun minyak dah banyak tu, bayangkan kalo ulang alik SP-Pg mau dalam RM1,000++ kot.

Boleh, no problem..jom kita buat business NGV. Sekarang ni bengkel keta kalau nak buat pemasangan gas ni mau dalam RM3,000 ++. Tapi, macam mana pun berbaloi sebab untung balik. Abg ipar i guna NGV, monthly baru RM40.00 jer untuk travel pegi keja dan ronda2 dalam town sendiri.

Hahaha...boleh jugak pindah ke Minden, tak payah Minden, dalam USM pun boleh jugak...tunggu next year la kalau ada rezeki buat Master...kihkihkih..ada hati nampak nak buat master...degree pun tak lepaih lagi.

Ada kawan kita tu, takpa la tinggal kat kuarters...jalan kaki tiap2 hari...jeles ni...

cendawanintim said...

timer jerk la adiah terlapau dari pak lah kali nih...

cybernetics mind said...

cendawanintim...
sezalim si Mahazalim dulu....CM rasa zalim lagi Pak Lah kann....???

soalnya ini national issue...bukan political issue dan kita sumer sebagai rakyat tk kira apa keanggotaan parti atau tk berparti perlu bersuara.....voice out our rights

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger