~::Layan Jugak Neh::~

Wednesday, June 11, 2008

Tengah2 dok tenet neh, tetiba jer aku tingat nak makan sesuatu. Haaa, pedia tuh..? Nanti sat, tengok dlm fridge ada tak?

Ahaaa...cantekkkk, ada sebijik dalam peti. Heheheh, cam org pompuan mengidam plak tetiba aku rasa nk makan buah epal hijau ngan mayonese. Okay jom kita makan.....

"Puan2...mula2 potong buah epal hijau tu ikut suka ati puan2....nk potong dadu ker, potong lapan ke, potong 18 ker, mengikut lawan jam ker....tak kesah janji potong"

"Puan2, kemudian masukkan mayoness sesuka hati puan2, nak guna sesudu ker, sebotol ker, dua botol ker....ikutttttt suka"

"Kemudian gaulkan perlahan2 mengikut suhu bilik dan pusingan 120darjah........sehingga sebati dan lenguh tangan"

"Haaaaa, sekarang tibalah masanya untuk menikmati epal hijau berperisa mayonese ala-ala Congostan gituhhhhh......selamat mencuba"

"Emmmmmmm, sedapnyer sehingga menjilat garpuuuu"

p/s : bagi menambahkan lagi kelazatan.....puan2 disyorkan untuk membaca dialog2 di atas mengikut setailll Chef One....okay...hahahhaha

16 comments:

cendawanintim said...

lorrr, tak pernah dicuber epal ijo n mayonisse nih..

harus dicuber nih...

masam2 lemak...perghhh

cybernetics mind said...

cendawanintim...
sedep bangettt sih...stok epal dah abis, sok kena beli lagik....hehehe

Mr. Azman said...

muahahaha.... gasak laa bro..
kompom ni entri kaver... kaver jangan tak kaver.

aku baru lepas tukar template. hahahah bro pon tau.

Tapi hancus sebab aku ni memang tak pandai nak main template. Last last aku tukar kaler jer laa.

Bro gile lagi nak basuh blog ni dgn clorok? aku dah setel kasik bersuh Super Busa Ekonomi Handalan dah kat blog aku tuh. Putih bersih maaa

Kreuger®

cybernetics mind said...

kreuger...
pssstt....pasal entri tu dah tau tak per.kebetulan masa chatting ngan ngko dapat ilham nak makan benda tuh, so apa lagi terus jadikan posting laaa utk
"menyelamatkan keadaan" ...ahaks

aku harap hati ngko pun putih bersehh cam ngko punya blog tuh, kl tak kompom aku buat demonstrasi BERSIH...hahahah

MiSsZuE said...

hemm sedap...sy pon nk start diet neh sesuai lah kan..hehehe

Honeylemon said...

kalu taruk kismis lagik sodappppp...

13may said...

mcm tgh kebulur ajer nih...

huhhu huhhu :D

Aleeya said...

he he selalu tau ai buat nehhhh, tapi lagi sedap campo mayonese yg kaler oren tuhhhhhhh,hmmm best besttttttttt

cybernetics mind said...

misszue...
uikss, nak diet..org cam zue tk yah diet laa. kl tk penah try epal ijo cam neh, CM nasehatkan kena try ari neh gak...sedap tau. neway thanks zue



honeylemon...
ok, nanti CM try menambahkan kelazatan dgn boh kismis plak.

cybernetics mind said...

13may...siyes bro, lu kena try, org tk kebulur pun tetiba jadi kebulur beb.

cybernetics mind said...

aleeya...
haaa, ada geng pemakan epal ijo.
owhh...yg kaler oren tuh...yg tu bukan mayonese ler, yg tuh org panggil "pulau seribu" (thousand island)...hahahah.yer memang best kl boh tu..uiks meleleh air liur plak neh....ni semua aleeya punya pasal...hiks

Ryehanna said...

Hmm...nampak macam sedap. teman mmg giler mayonis. "mayonis oren" pun suke! ahaks!

tp rsnye kalo ngan "mayonis oren" a.k.a thousand island tu lg sedap kot ek...

nnt nk try ah...

btw,thanx for 'commenting' my post.
XP

Razzi Rahman said...

Sedapnyerrrrrr...simpan kat bro sikit!!! ;)

Faisal Admar said...

sedapnye apel ijau tersebut... teringat kat green apple nye blog lak :D

cybernetics mind said...

ryehanna...
wajib try resepi ni, kalau dah try bagitau CM tau.

pasal komen tuh..?? small matter jer, janji tk bz, blog saper pun boley pegi...kay.


razzi rahman...
bro kena try bro, mana tau resepi ni boleh menceriakan lagi cinta.....who knows..hahaha[wink*]


faisal admar...
tau tak per...pi try buat sekarang gak...pastuh bg tau kat CM camner. bukan green apple punya blog jer, red apple & budak apple punya blog pun tingat gak...hahahahah

blogmenjerit said...

gila ah punya tutorial, susah gila. step 2 xbrape nk paham, wakakakaka


lawak lak rasanya, tapi idea ko bagus2

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger