~::Those Were The Days::~

Sunday, June 8, 2008

Tetiba rasa nostalgic plak....tingat doolu2.....emmm lebey kurang 18 taun dulu. Untuk pengetahuan uols...masa tuh aku ada kat Melaka, to be more specific ITM Cawangan Melaka [masa tuh belum declare UiTM lagik].

Sepintas lalu zaman tu :

  1. No Handphone......cuma ada leg phone jer [pondok tepon ler...]

  2. Dah tentu kompem no SMS, nk kontek awek kena guna posto / postman biasanya budak junior yang tak engkar perintah setelah dibelanja makan.. Tapi awas, kadang2 tuh harapkan posto, posto cilok awek plak, pasal dia yang tolong ayat lebeh2.

  3. No such thing as Internet.....so, might as well no such thing as YM ker, Blog ker,YouTube ker, Skype ker dan benda2 yang seangkatan dengannya.

  4. Microsoft Windows belum ada di dunia lagik......satu2nya word processor yg digunapakai ialah Word Star.....haaaa, mesti ada generasi yg tk besa dengaq kan.....hahahaha. Ingat lagik, kalau nk save, dia punya command tekan ctrl, tekan K & D sekalik....hahahahah.

  5. PLUS Highway....umm belum sepenuhnya ada, sesetengah area jer yg ada.

  6. Mahathir belum berkelahi ngan Anwar lagik....aman sentosa masa tuh.

  7. Mesin Taip [typewritter] masih digunakan sebagai alat di dalam melaksanakan assignment, jenuh meminjam neh, bukan sumer orang ada.

  8. Notebook....???? terpinga-pinga kot kalau sebut or akan difahami sebagai buku catatan kot...heheheh. Apa nk heran...PC pun tk pakai Hard Disk lagik. Nak mula2 pakai PC kena masukkan Floppy Disk [yang besaq punya] DOS dulu, pastu baru boley jalan....heheheh.

  9. Rokok DUNHILL 20 batang tak silap aku reger baru RM3.20 , jual kat hostel 20 posen sebatang, tu pun jenuh untung.

  10. Seks bebas di kalangan student hampir2 tak der, kalau ada pun kira cam issolated cases jer bukan cam sekarang, grad jer bukan setakat bawak balik Dip or Degree tapi bonus ngan "perot" sekalik...heheheh. Bebudak masa tuh kondom pun tak kenal...ni kan pulak nak beli.

  11. Minyak Petrol or Diesel kompem belum naik gila babi cam sekarang ni, mungkin petrol pun masa tu singgit lebeh skit jer.

Kalau ikutkan banyak lagik, kalau ngkorang ingat, ngkorang tambahlah nanti dalam ruangan comment.


Saper Crew Members ?



  1. [esok plak sambung .....nk kena cari list nama dulu, dah tak ingat sumer arrrr]



1 comments:

Mr. Azman said...

Orang pertama... best ni..
Dapat banyak space...

Tambahan = Komen.
Kenape mesti dulu minyak naik, sekarang pon lagi naik.

Dah laa tuh... naik gile-gile pulak tuh. Aduss... pening la cam ni. Pas ni elektrik naik, lepas tuh bil tenet pon naik.

Sekarang pon roti canai kosong dah jadik RM1.00 sekeping. Menteri lain laa.. nkorang tak makan roti canai. Bodoh~

Lepas ni kalau rokok pon naik, kompon aku lagi hain hangin. Tak pekdah laa nkorang ni.

Nkorang dah melantak subsidi rakyat kaw kaw, pas tuh bagi naik harga pertol, pas tuh suruh rakyat ubah care hidup berjimat cermat. Weiii otak lu orang letak mane dah~

Sekarang ni dah terasa macam duduk balik Zaman Jepun la, walaupon aku tak sempat merasa zaman tuh, tapi iras iras zaman sekarang pon dah macam zaman tuh jugak la.

"Kerajaan makan nasi, rakyat diaorang suruh makan ubi kayu".

Lu orang yang duk atas ni semua macam kayu la... otak tak tau le letak mane.

Kreuger®

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger