~::Dulu Rock, Sekarang......::~

Thursday, June 19, 2008

Buat masa ni, aku sedang sibuk membuat persiapan akhir satu majlis ilmu yang akan diadakan pada malam ni iaitu Wacana Ilmu Bersama Ustaz Akhil Hayy. Aku tk leh bayang ler camner crowd malam ni. Maklumlah Ustaz Akhil ni makin top dari sehari ke sehari. Tambahan pulak sekarang ni hari2 dok appear dalam Channel Oasis ASTRO dlm satu show yg dihostkan sendiri oleh Ustaz Akhil Hayy iaitu "Cafe Akhil Hayy". Harapan aku agar majlis malam ini dapat berlangsung dengan sempurna tanpa adanya cacat cela dan yang pastinya semoga majlis itu nanti akan mendapat keredhoan dan keberkatan dari Allah. Okay...chowww dulu. banyak kejer belum settle, dgn videonya, dengan PA systemnya, dengan LCD projectornya, dengan stagenyer, sumer belum settle beb...tolongggggggggg.


13 comments:

Mr. Azman said...

Yesssss..... aku lah yang pertame untuk sesi kali ni... muahahah.. dengan riak dan bangganya aku.

Wah ade ustaz rock... eh... rock zaman dulu... sekarang dah warak...

Mesti best diskusi ilmiah die kan..
tapi kan bro.. gua memang hajat nak tolong bro, setakat nak setup pc projector dan berbagainya memang kijer aku pon. Masalahnya, aku duk mane... waaa.... tak dapek pakcik nak nolong nye~

Nanti kalau buat kat Kolumpor jangan lupe jemput gua sekali bro.

Bukan senang nak dapat salam tangan ustaz macam ni. Gerenti best xperien ma~

Ok bro, selamat bertugas.
Kreuger®

Ryehanna said...

OMG! I love him! I love him! [giler gediks! wargh hahaha!]<--this is so not me...:P

Minat tol ngan ustaz nih. bukan sbb dia hensem jer k...[tho adelah jugak dlm 85%.haha]

Hmm, busy preparation ek? tapi xper,hasilnya pasti best.

Have fun!

cendawanintim said...

Lorrrrr, naper tak bagitau awal2, leh gak saya tulun makan ker, tarik meja ker..duk sebelah ust. tuh ker...or bro yg nak duk sebelah saya?hiks

nanti panjang2kanlah info ilmiah tu erk...

meo188 said...

suke gile kat ustat ni. Ceramah best giler. Gud luck!

Razzi Rahman @ Brother Love said...

Yaaaa....the only Ustaz yang dibenarkan menjerit di pentas. Dia memang best...bro pernah pergi ceramah agama dia kat Kelantan. Ramai giler orang datang, lebih ramai daripada konsert rock. Mcm konsert sudir di chow kit road dulu...sampai tutup semua jalan!

Yang interestingnya this guy, dia ceramah then sulamkan dengan nyanyian dia yang best then sulam lagi dengan kelakornya!!..

Satu pendekatan yang unik.
All d best CM!

cybernetics mind said...

mr.azman...
Aku nk bagitau ngko...aku kenal Ust Akhil ni bukan baru2 ni jer, zaman rock dgn kumpulan Riyadh dulu pun aku dh follow....time form 4....so aku "nampak" hidayah yg Allah turun kat dia. Hari ni ramai yg kenal dia dlm keadaan dia dah memang Ust...so tk leh tgk perbezaan. First time aku tgk dia dlm keadaan yg dah "berubah" tu, aku pernah menitiskan ayaq mata...
krn kagum dgn kebesaran Allah.

Salamm???? Bukan setakat salam beb, semalam aku berpelukan dgn dia lagik....:)

cybernetics mind said...

ryehanna...
heheheh...semalam CM pun ada tegur budak2 muda / remaja "Hangpa sumer jgn minat saja dgn Ustaz ni, hangpa kena ikut pesanan Ustaz yg Ust cakap dlm ceramah tadi & hangpa kena buat amal ibadat macamner yg Ustaz suruh"

Yupp Anna....spt mn yg drancang, everything goes well & perghhhhhh ramai gilosss manusiyerr

cybernetics mind said...

cendawanintim...
nak tolong CM yer....tkper lenkali CM jemput dtg, tolong jaga bhg protokol...and off course bhg tolong makan....heheheh

cybernetics mind said...

meo188...
Agree wif u. Aura Ust Akhil ni cukup istimewa...macam magnet kpd anak2 muda walaupun bukan konsert hiburan.

Everything goes well semalam & selaku Penasihat Utama program, CM cukup berpuas hati walopun hari neh rasa macam leteh melepek jerk:)

cybernetics mind said...

razzi rahman...
Wahhh bro pun kenal dia erkk tapi rasanya dia tk seangkatan dgn bro kot, dia artis late 80's (tk silap 1988) & bro artis early 90's.

He's a special guy bro....ada aura yg tersendiri cam bro gak ler.

Semalam sempat bersembang2 pasal AMY SEARCH yg tengah giler dok pi Umrah...sampaikan ada Travel Agency sendiri yg buat pakej umrah

Bro pulak amacam....??? Bila nk jadi Ustaz pulak ? Don't worry CM akan bg full support...heheheh
Bg CM, Bro boleh masukkan unsur2 dakwah dan kerohanian dalam penulisan2 bro...sure lagi gempaq lepas ni.

MiSsZuE said...

hemm ni olang ensem kan hehe..zue suke gak dgr ceramah die...sedap dgr bile die berkate2..cm exited lak mau dengar..kt chanel astro tu pon best...nasib lahh die neh dh kawen kehkeh..dulu pon die mmng ahli muzik rock kan cm?...

Honeylemon said...

bestnyer dpt jmpa ngan public figure ni.... hehehe.. mesti byk yg menarik yg boleh dikongsi dlm blog ni..

jgn lupe ceta tau... n gud luck 4 ur preparation

cybernetics mind said...

misszue...
memang zue...ustaz ni kire kategori ensem gak...putih melepak beb, kemerah2an lagik...heheheh

CM pun pueh hati dpt bersama2 Ustaz semalam, pasal CM mmg salah seorang peminat Ustaz sejak zaman rock lagik ;)

CM ngan Ustaz dah macam member lama semalam, walopun first time jumper....jgn jelesss


honeylemon...
no prob...especially pic Ustaz Akhil...nanti CM taroh kt blog neh, tengah dok kumpul gambar2 tu dulu.

neway....we had a good time together yesterday.

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger