~::Crew Members::~

Sunday, June 8, 2008

Haaa....posting ni sebenaqnya merupakan rentetan atau sambungan dari posting yang lepas, Those Were The Days . Dalam posting tu aku tak sempat nk list down geng2 aku 18 taun dulu tu....so aku amik laa kesempatan neh.


"Belakang T-Shirt Ni Tertera Nama Kami Sumer"
Bukan aper, cam aku cakap semalam ler aku rasa agak nostalgic sehari dua ni, tingat kat member2 lama tapi aku tk sure laa yg diaorang neh ingat kat aku lagik, maklum laaa dah lama semua tu beb. Depa dah berjaya ker, dah jadi jutawan ker aku tak tau, boley kata 95% yang dah lost contact. So, aku harap melalui medium ni dan dengan keizinan ALLAH aku dapat jumpa balik geng2 lama aku tuh. Ok, jom kita "jumpa" geng2 aku tuh.

  1. Ahmad Firdaus B. Abdul Aziz (Fird)- Sori, aku tk der info langsung pasal member aku neh
  2. Aishah Bt. Zainal Abidin - Dia ni cukup terer cakap Mandarin, fasih wooooo.
  3. Akiah Bt. Ekhlas - Haaa, ni geng wat Project Paper aku.
  4. Amat Sano B. Rebu (Cooper) - Johorean, lepas abis di Melaka proceed Degree kat oversea. Aku pernah jadi penasihat (Dr. Luv) utk mamat ni pasal aku adalah close friend ngan awek dia.
  5. Amer Izzudin B. Zainuddin (Bentayan) - Haaa, dia neh aku still contact sampai sekarang, keja gomen gak ngan Jabatan Belia & Sukan.
  6. Fakhrul Kushairi B. Mohamed (Ustaz) - Sorri, lost contact, lepas grad terus tak tau citer.
  7. Faridah Bt. Hanim - Tak tau citer....
  8. Fauziah Bt. Ghazali (Pujji) - Paling comey (kecik)..tk tau laa kot2 sekarang dh tinggi.
  9. Haniza Bt. Harun (Nizeq) - Seingat aku dia neh scorer
  10. Haryati Bt. Ramli (Yati) - Tak tau citer...totally lost
  11. Heney Sharita Bt. Mohamed Mokhtar (Heney) - Pernah contact aku once, huhuhu tapi no tepon dah hilang laaaa. Dia ni seorang Lawyer.
  12. Hisamuddin B. Satam (Wack) - Totally lost..
  13. Iskandar Hasdi B. Ismail (Tiger) - Heheheheh nama jer ganazzz, org tk ganazzz. Dah lama tak contact tapi tau ada kat Kedah sebagai seorang Penghulu....heheheheh
  14. Kamarudin B. Arim - Lost contact tapi dapat tau dah jadi Pegawai Tadbir & Diplomatik pasal sama batch ngan adik aku dalam PTD.
  15. Liza Bt. Ali - Budak Melaka beb....kasor skitt. Dengor citer jadi editor majalah Pa&Ma. Aku pernah emel tapi tak balas....dah sumbunk kot...heheheh
  16. Maisarah Bt. Salleh (Sarah) - Salah seorang kamceng aku, budak Melaka gak. Selalu mintak advice kat aku dan pertolongan dari aku. Sarah....aku tingat lagi Asam Pedas mak ngko tuh.....heheheh. Tapi sayang, lost contact.
  17. Mariza Azura Bt. Mohd Ris (Miza) - Pergggghhh dia neh glamer gak laaa, jadi tumpuan. Awal2 senior dah sapu...hehehehe. Lost contact gak.
  18. Mastura MS Bt. Abdul Malik (Adik) - selalu jadi geng aku sama2 balik Perak...ala2 geng bas sekolah gitu....heheheheh. Lostttttt.....
  19. Mazihana Bt. Omar - Lost contact....
  20. Mazni Bt. Sariyeo - Tak tau...lostttt
  21. Md Razali B. Hassan (Zalie) - banyak kesss ni....hehehehe. Mana lu sekarang....????
  22. Mohd Hazman B. Mohd Hashim (Dragon) - Heheheh no tepon ada tapi jarang call - keja ngan salah sebuah broker yg jalankan perniagaan saham Bursa Saham Kuala Lumpur.
  23. Mohamed Razif B. Md Sharif (Bob) - Lost contact....Bob punya English power beb, kengkadang tu kami panggil dia Bobby Brown pasal kulit dia boleh tahan brown...hehehe.
  24. Mohammad Ismi B. Hj. Ismail (Ismet) - Lost contact....Baling, Kedah mariiii.....
  25. Mohammed Farizal B. Mohamed (Pelaq) - One of my best fren. Taun lepas ada contact. Dengar citer dia ni banyak kali pindah rumah masa dok kat KL. Bukan pasal tarak bayaq sewa tapi pasal dok lari dari gengster and TONTO pasal dia ni kejer bank bahagian loan & credit card. Tak tahan punya pasai....quit dan bukak kilang sendiri
  26. Mohd Azahar B. Ibrahim (Labib) - Lost contact tapi dulu dengar citer kejer bwh skim PTD dan pernah jadi ADO (Assistant District Officer). tapi aku rasa dah naik pangkat lebey tinggi kot pasal PTD ni senang naik pangkat. Citer lucu, lepas abis study kat UK dengar citer tak nak balik M'sia pasal dok asyik buat kerja kutip buah epel....susah hati bapak.
  27. Mohd Azli B. Mat Jusoh (Awe / Jeli) - Lost contact.....Oghe Kelate...
  28. Mohd Shahril Affendy B. Shahadan (Pekan) - Lost contact. Pernah terjumpa masa tengah jammed di tgh2 KL....takkan nk jerit kot masa tuh...hampehhhh.
  29. Aku ler....... - Kehidupan aku berjaya di tahap yang sederhana....heheheheheh
  30. Muhammad Faaiz B. Othman (Teori) - Lost contact...
  31. Muhammad Ruslan B. Yahaya (Qamc) - Pernah jadi room mate aku & at the same time sapu awek aku...hahahahah [lepas aku break off laaaa....] Dengar citer kerja ngan KWSP tapi lost contact.
  32. Muhamad Zairi B. Zainon (Mat Yo) - Salah seorang kawan baik aku.....banyak citer aku ngan Mat Yo ni....hahahah. Bulan lepas ada contact aku....keje di Gurun, Kedah ngan Petronas.
  33. Noor Haryatie Bt. Harun (Tierun) - Salah seorang member merapu aku....Ade ker patut bulan poser suruh aku pi Mc Donald beli barang makan kat dia....hampehhhh.
  34. Noor Zalina Bt. Ahmad - Lost contact...
  35. Norida Bt. Barudin - Lost contact. Pernah dengar citer kerja ngan Majlis Sukan Negara.
  36. Nurbani Bt. Hassan (Bani) - Lost contact...lagipun dulu aku jarang bersembang ngan minah ni.
  37. Nuzira Bt. Mohamed Sarawi (Mek Ya) - Sweet laa minah ni tapi tk der la plak aku rasa nak wat awek aku masa tuh....naper errkkkk. Tak der chemistry kot...hahahahha. Neway aku kamceng ngan Mek Ya ni. Aku laaa yg support dia masa dia nk interview jadi Pembaca Berita RTM.....tapi aku suruh lupakan saja pasal syarat kena buka tudung. Tu laa, nama jer stesen TV kerajaan tapi hukum hakam pun hangpa tak mau ikut....hampehhhhh. Pun lost contact gakkkk.....tapi dgr citer ada kat KL.
  38. Rafidah Bt. Jaguli - Lost contact.....
  39. Roseanyta Bt. Yaakob (Ita) - Hehehehe...aku penah minat kat minah ni....tapi ntah ler tak pernah terzahir dari mulutku untuk membuat luahan hatiku....hehehehe. Penyudahnya masa Pre-Graduation Night Dinner aku confess kat dia....tapi confess sajaa laaaa pasal malam tu aku ke dinner tu ngan awek aku masa tuh, budak junior...alahai melopaihhhh den. Sampai sekarang lost contact....
  40. Rohaina Bt. Abd. Latif (Mona) - Haaa, tengok nama laaa. Ni laa kawan aku yg paling vogue masa tu...hehehe. Lost contact gak....tapi dgr citer jadi lawyer gak.
  41. Rosliza Bt. Abdul Razak - Lost contact..
  42. Roswati Bt. Shahlan - Lost contact...
  43. Ruzana Bt. Abd. Samad (Janna) - Ini laa member pompuan aku yg paling kamceng sampai org ingat kami ni loving couple. Bila aku kwn ngan Janna la baru aku boley paham konsep best friend instead of lovers. Dulu aku ingat bila kita rapat dengan seseorang yg berlainan jantina lambat laun akan terjerumus dgn alam percintaan....rupanya tidak dan tidak semestinya. Memang kamceng gilos....sampaikan nak beli tudung pun ajak aku keluaq...nak cari barang apa pun mintak oppinion aku....memang genuine hubungan persahabatan kami tanpa adanya unsur2 cinta. Masa Janna di New Zealand.....dia ada contact aku tapi masa tu by surat ler, mana ada emel lagik. Salah aku...aku tk balas surat dia . Bukan pasal apa....malas menulis jer. Akibat dari itu....aku lost contact ngan Janna. Sumer problem yg dia hadapi, dia akan citer kt aku & cam biasa...I will be a good listener. Aku ingat taun ni punya raya aku nk antar kad raya laaa.....kalau ada rezeki dan tak tukar alamat sampai laa kad aku tuh.
  44. Salmah Bt. Nawi (Sal) - Sal ni kecoh & brutal. Tapi kan...sekeras2 hati sorang pompuan tuh, nangis2 gak. Pernah satu time tu Sal nangis kat aku....aku pun gabra ler..apa salah aku.Rupanya ada problem ngan balak dia masa tuh......tak pasal2 gak aku terpaksa mendengar ratapan dan drama dia tu....heheheheh. Lost contact....emel hilang daaa, dulu penah jumpa dalam internet.
  45. Sany Tee B. Rudy Tee Tong Poh - Lost contact....tapi angin2 ada kat Ipoh
  46. Selamat B. Mohd Rafie - Lost contact...yg aku tau jadi askar. Lepas grad terus dapat askar skim pegawai....aku rasa busuk2 pun sekarang ni dah Mejar. Tapi aku rasa kan....lagik tinggi daripada tu laaa.
  47. Shahrilhizan B. Mohd Yunus (Leweng) - Lost contact....tapi dengaq citer kejer kat UKM.
  48. Shamsul Baharin B. Saihani (Sam) - Tak tau citer langsung
  49. Shahrifah Husnani Bt. Syed Adam (Nani) - Ipoh mali....masa kawin dia aku attend & pas tu lost contact.
  50. Siti Aminah Bt. Arrifin (Min) - Heheheh.....aku dengar dulu dia ada "crush" kat aku ler, tapi aku buat bodoh jer.....kejam kan aku ni...hehehe. Tapi kawan tetap kawan. Lost contact gak...
  51. Suhaidi B. Sukamto (Katoy) - Tak tau citer langsung....
  52. Susanna Hanim Bt. Azhar - Dulu pernah utus surat kat aku lepas grad.....tapi aku cam biasa ler malas balas....hehehhe hampehhh jugak aku ni kan. Kalau time tu ada internet kompom aku contact kawan2 yg utus surat kat aku. Bab menulis ni malas laaa.. pas tu plak nk kena pi Pejabat Pos beratur beli stem....hampehhhh
  53. Wan Mohd Hawari B. Wan Ramli (Warie) - Ni kamceng aku gak ni tapi lost contact dah.
  54. Wan Noraliza Bt. Wan Abdul Rahman - Lost contact...
  55. Yusliza Bt. Yahya - Lost contact...
  56. Zairill Hisham B. Zainal (Zack) - Seorang sahabat yg cukup gila yg aku pernah jumpa tapi gila2 Zack, sekarang ni dah jadi ASP Udara.....Pilot PDRM. Masa nk interview PDRM, dengan aku2 sekali yg kena interview ngan polis lebeh 30 minit pasal aku jadi referee kepada Zack. Masih contact...tapi jarang berpeluang bertemu. Last jumpa taun sudah masa bawak cameraman TV3 buat shooting Explore Race.....siap offer kat aku "hang nak try bawak helikopter tak....?" ......sah gila tak habis lagi.
  57. Zalina Bt. Abu Naim - Lostttt....
  58. Zarina Bt. Jahya - Tak tau citer langsung....

Tu laaaa....aku punya crew members.....yg hampir2 semuanya lost. Aku rasa Raya taun neh aku nak hantar Kad raya pada depa sumer. Sure depa balik kampung kan...pasal aku ada sumer alamat kampung depa. Pastu aku nk suruh depa baca aku punya blog so that depa tau yang aku selalu ingat kat depa. Satu lagik aku nak mintak gambaq depa sumer...mesti ada yg dah tak cam muka kot. Kalau dah dapat nanti aku nak boh kat blog ni plak.....biar aku ni jadi penghubung antara kami semua ni.....InsyaAllah

27 comments:

tun teja said...

ramainyer kwn dia.
ingat lagi ngn diorg yerk

cybernetics mind said...

entah ler Tun....kita ingat kat depa...tak tau lah plak depa ingat ker tak ingat kat kita neh........

Anonymous said...

kawan u yg no. 44 tu i kenal. emmm mcm tu gak lagi. ada laki tak tau jaga, dah tak ada, nangis sana sini. emmm dia ni spesies betina jahat ke?

eme said...

yang nombo 17 tu cam kenai. ingat muke la. perangai tak kenai. kenai senior yang cekup dia hehehe. kawen ke idak diorang tu ek.
cun kan minah ni.

idda said...

Norida sini...korang cari aku ke? Aku masih kat Majlis sukan negara..

lizazahira said...

Hi CM,
Ini Liza Ali org Melaka yang kasau tuuuu....Pening gak nak ingat salah mamat CM. Tapi macam mana pun tahniah sebab dah berjaya menyatukan kengkawan yang lain. Sebenarnya ramai gak yang tak lost cuma kami je lost CM. Pujie, Kak Ida, Mai, Yah, Kak Lin, Liza Razak dan ramai lagi sudah dapat dikesan via email. Nanti aku panjang-panjangkan fasal blog kau ni ya. Kalau sudi datanglah ke blog aku: www.lizaali.blogspot.com
Nama majalah aku tu Pa&Ma bukan Mama. Bye-bye

pujie said...

Pujie ni, yg no. 8 tu.....

cybernetics mind said...

assalamualaikum sumer...
aku happy sangat bila ada "reunion" cam ni....tapi aku nk tegur skit laa, kalau dah masuk sini at least tinggal laa "jejak", so that aku boley contact uols balik...sebagai contoh mcm mana yg Liza Ali buat...dia bagi link dia balik.

tapi frenss...aku paham gak, bukan sumer org ada blog, so the best thing to do is...just email me.

xceli aku nk uols say something dlm posting aku ni dalam ruangan commnt tu...aku tau dah ramai sangat berkunjung ke sini tapi prefer to be invisible...just let me know u're here by giving some comment....okay

luv uols taw.... :)

just email me
--- acdc3110@yahoo.com

cybernetics mind said...

ida - Norida Barudin a.k.a malmsteen...please contact me :)

pujie - Fauziah Ghazali, u too do contact me :)

janna said...

cheeqa.....finally.....
nak nangis aku baca comment ko pasal aku....tak sangka ko still ingat lagi seme-seme tuh....and yes.....aku tak jumpa dah jantan2 lain yg boleh jadi best fren aku tanpa lovey-dovey ni since ko tau...ishk...
i'll email to you soon....tapi kalau nak tgk gambo aku..profile aku...go to facebook...

Anonymous said...

Assalamualaikum wbt.

Semoga sahabat semua dirahmati Allah.

Sabar je lah...

Anonymous said...

Yang no 58 tu Zarina Jahya, kalau tak silap aku kerja kat Majlis Daerah Jempol, sebagai Penolong Pegawai Tadbir (1999/2000)dia org Felda Pasir Besar kan? Hope info ni dpt membantu..

Anonymous said...

CM,
Selamat kembali dari umrah k.
aku rasa cam penah kenal yang kawan kau no48 tu.. try ar contact Fak.Buss. Study UiTM Shah Alam.. if tak silap lah.. try ape salah nyer kan. If salah orang, kau blah lah cepat2..

Anonymous said...

woi......cheqa hang idup lagi no... apa2 hal contact aku kat amatsano22@gmail.com

Anonymous said...

cheeqa.....

Aku bukan dari batch hang tapi DPA 91-94...batch zakbah, manoq, radin faisal, Omar Shariff...

Batch DPA paling ramai di ITM Melaka....Flat Kg Lapan....Juara Bola Tampar 3 tahun berturut-turut..

Noor Zalina (NZ) budak seremban tu kakak angkat aku...dia komander kesatria paling cun....selalu bagi coklat kat aku...email aku mikemohd@yahoo.com

Ustaz Suliman HEP, Syaaban kedai makan, kedai makan burn, tuan shahidan Kesatria, en. Tawil, abg ajak, abg onn, Atai driver, Mat Som (pak guard paling gila, aku pernah jumpa, en jalil, en. mat noor, puan jasmine(now Dr. Jasmine), fajar & ting tong adalah kenangan terindah di melaka.... Awek tak mau citelah sebab aku ni JPP.....

Anonymous said...

hello...rasanya, yang shamsul baharin saihani tu...macam nama lecturer kita je....Kita call him Mr sham. If nak tanya pe2...email me...arafaicebabe@yahoo.com.my
nak membantu je...

Kaklong said...

A'ah...shamsul baharin saihani tu cam lecturer sy gak kt uitm shah alam - mengajar product mgmt...dia suh panggil mr.sham...blk belajar & kerja kt US dulu...
Sorry ye Mr.Sham, klu salah...

Anonymous said...

ha'a mr shamsul baharin saihani tu mcm pensyarah saya...dulu dia amik dip public admin kat itm pastu dia smbg study kat canada n u.s.a...betul ke???kalau betul skang sir mengajar kat uitm shah alam...fakulti business...good luck!!!

semah said...

you all dulu Uitm Melaka ke? I pun uitm melaka batch 8891, course DBS.

Anonymous said...

Shamsul Baharin Saihani tu lecturer International Business skang di Fakulti Pengurusan Perniagaan UiTM Shah Alam. +603 5544 4708

Anonymous said...

Saya takde dlm list nie sebab saya kuar masa part 3.... Muzafar Shah bin Mohd Yusof....

Anonymous said...

CIKA..APAHAL SENYAP TERUS BLOG HANG NI..ZACK

Anonymous said...

Rafidah Bt. Jaguli , HR Manager Cameron Malaysia. can be contacted at 0380228000

Anonymous said...

Nuzira Mohamed Sarawi 019-2140454

Anonymous said...

No. 31, yes skang kt KWSP Jln Gasing, boss besar tu...

Anonymous said...

A'kum Cheeqa, Zack , Mat Yo and Qam..
aku junior hang...Joe Komphy

Cheeqa ni tokeh ais krim ace of base ice cream parlour aku dulu...

Firdaus Aziz said...

Salam Aidilfitri & Maaf Zahir Batin buat Cheeqa dan semua geng disini-(fird 0133884676 firdausaa@tnb.com.my)

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger