~:: USM...aku datang lagi ::~

Wednesday, November 26, 2008

Kali ni merupakan kali ke empat aku dikehendaki untuk menghadiri program Kursus Intensif kat USM....maknanya kali penghabisan aku bertandang ke USM bagi tujuan ni.....Insyaallah bulan 8 tahun depan aku konvo....heheheh. Seronok tu seronok gak, tapi sedey pon sedey gak pasal lepas ni aku dah tak boleh dok lama2 kat USM macam ni dah. Memang setiap hujung tahun, 3 minggu aku dok kat sini sebagai syarat aku study kat sini. Pasni tak der laa lagi peluang aku nak dapat CTR (cuti tanpa rekod) tiap2 tahun...hehhehe.

Tu laaa.....dulu2 lepas abis Diploma, malehh nak studi konon.....dah tk sabor2 nak kejer. Maka jadi laaa cam ni, dah umo 36 baru nak abis amik Degree. Tapi kan....bila aku compare dgn student2 yg sepengajian ngan aku kat sini, aku ni consider yang sedang2 sajaaaa....pasalnya ramai yang lebih berusia dari aku okeh....jangan terkejut, yg dah pencen pon ada dok studi ngan aku ni. Pada depa ni hanya nak kan kepuasan diri jer...tk lebih dari itu.

So, dalam hal aku ni, aku cuma ada few subjek lagi yg perlu disetelkan iaitu :
  1. Indigenous Etnography Of Malaysia.
  2. Industrialisation & Social Change
  3. Race & Etnicity
  4. Deviance, Conflict & Social Control
  5. Selected Social Issues - Thesis
Xceli, entri ni aku nk publish semalam, tapi apa kan daya aku punya lap top tak boleh access WIFI USMHotspot kat desasiswa aku ni . Lepas aku hantar lap top aku ke Jabatan IT pagi tadi, rupanya ada problem ngan setting kat lap top aku tu.

Semalam aku cadang memula tu nk bertolak awal dari rumah, tapi oleh kerana few things kena setel dulu....so cadangan tu tinggal cadangan jer laaa. Penyudahnya pukul 1.00 baru aku gerak...heheheh. Almost 70% perjalanan aku diiringi hujan....tak leh laaa nk speeding sangat....takat 120kmph jer. Kepada abang2 polis anggap jer statement aku ni sebagai omong kosong jer okeh.

Lebeh kurang pukul 3.30 aku sampai kat perkarangan padang USM ni.....

Oppsss....tersenget plak pasal sambil nak kona masuk pagar USM aku dok pegang kamera plak....[diharap jgn sesaper meniru aksi ni okeh....heheheh]

Lepas setel daftar, terus aku gi makan ngan kengkawan....lapor sangat. Dah laa drive sengsorang, tak leh sembang2. Apa lagi...jumpa member2.....qado sembang citer2 setahun tak jumpa....heheheh. Dah jadik super senior ni ada gak mender2 yg ngelat cam daftar utk kolej kediaman suruh member2 yg buat, sedar2 dah dapat kunci bilik terus....heheheh. Bukan macam student 1st year.....awal2 pagi lagi dah terpacak....skima semacam jer. Yang datang awal sehari pon ada....[sapa yg terasa, sila abaikan statement ni.....hehehehe]

Sebagai final year student utk course yg aku amik tu, aku telah ditempatkan di Desasiswa Bakti Permai H12, bilik 24B yg menempatkan pelajar2 elit. Aku dok ngan salah sorang member baik aku sejak 1st year lagi......seorang Pegawai Tentera berpangkat Mejar. Bila aku sampai jer kt Desasiswa Bakti Permai tu.....aku telah disambut oleh kawan aku tu....rupa2nya nasib kami baik kali ni, dapat dok ground floor tak yah panjat2 tangga pon. Floor aku ni ada 10 bilik...tapi yg occupied hanyalah bilik kami saja....*tetiber rasa cam VVIP plak....ahaks.

Kalau dari sini....bilik pertama sebelah kiri....tu laa bilik aku yg terbukak skit pintu tu.


Nampak tak no. 24 tu....sila-sila...jgn malu2 jom jemput masuk....show off time....hehehe


Amacam...??? Cantik tak bilik aku ni.....yg cadar pink tu katil sapa errkkk..??? Cuba teka.

Tengok dia punya almari....sikit punya cantik kaaa....

Ni aku punya work station.....macam2 ada....gula2 Hudsons semangkuk, sub woofer Altec Lansing, Gaviscon (spare kalau kena pedih ulu hati - gestrik), minyak angin, Zippo...bla bla bla...tengok sendiri, okeh

WIFI punya sub-station kat depan bilik aku jer ....tu laaa yg melengkapkan segala2nya....ahaks.

16 comments:

cendawanintim said...

Ngeri okeh tengok silibus tuh!!

asben saya insyaallah abis mei depan...

papepon, gud luck and all the best..

pearlEJ said...

laaaaaaa ada kat USM kaa la nihh?? sebelah umah ej aja tu CM oiii... tapi ej kat KL skang... sabtu baru balik..

cybernetics mind said...
This comment has been removed by the author.
cybernetics mind said...

[ cebdawanintim ]
owhhh....ye ker asben abis mei depan?
kl cam tuh kira asben awok tu sama batch ngan saya ler...CM pon Insyaallah akan abis Mei depan...doa2kan laa :)

cybernetics mind said...

[ pearlEJ ]
sori...ampon tk mintak izin masuk Penang...kihx3

meo188 said...

respeklah. contoh yg bgus

cybernetics mind said...

[ meo188 ]
emmm...biasa2 jer meo
kl geng2 blogger join sekali, lagi best :)

nikillas said...

weih..!!! aku dak USM gak.. tapi bukan kat pulau.. x leh nak jumpe.. aku kat nibong tebal.. haish..

.: RuFaI :. said...

wah gudluck ye...nnt da abis sure rndu time belajar ni...:)

eedany said...

All the best to you bro...

Belajar rajin2 tawwww...

:)

Luth Textile said...

tahniah..

Aleeya said...

all da best!!!

slumbeRAJA said...

report polis tangkap gambar time driving. hehe. same je la kite..

Azah said...

waaaah....luasnya usm die...usm kk bilik kecik nak mampos...dahlaa 4 lorg satu bilik... katil 2 tingkat...nak smayang pon sempit, kena masuk celah meja cket...


sediyh...apex??? hm...

dakchomey said...

kte pown nk msk usm gak!!!

chempaka said...

waaahhh beshnya... student life... lama sudah aku tinggal kan.. (baru stahun)... windu dindu...

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger