~:: Aduuiiiiiihh...::~

Tuesday, December 2, 2008

Sori laaa, lama tk enterprem....paham je laaa kan [apa yg aku nk ngkorang paham ntah...ahaks]. Apa yg aku maksudkan ialah life kat USM ni....for the time being aku bz ngan hal2 kat sini. Macam laaa aku ni jenis study maut punya...cis podah cit :P

Xceli, ntah apsal ari ni aku rasa lega skit. Maybe laa pasal semalam aku dah setel buat presentation satu paper yg aku amik kat sini kowt - project paper aku. Bukan apa, aku kena present briefly pasal project yg aku tgh buat tu. Nak tahu apa tajuk paper aku tuh...??? Jeng jeng jeng......" ETIOLOGI PENYAKIT LATAH DALAM MASYARAKAT MELAYU : KAJIAN DI KAMPUNG xxxxxxx, DAERAH xxxxxxxx, PERAK DARUL RIDZUAN ". So, best tak tajuk tuh..?? Semalam aku siap tunjuk video klip sekali pasal fenomena latah ni....riuh rendah plak dalam Bilik Persidangan tu semalam....heheheh. Orang lain tk der pon tunjuk2 video klip mcm aku tu. Ada peluang kot dapat high marks dlm presentation semalam....hehehe. *berangan tetiber. So...saper2 yg ada info on latah, contact aku yerrr.

Ari ni pon aku mcm free skit.....so pe lagi, aku pon decide nk basuh baju2 laa. Bukan aku yg basuh...mesin yg basuh.....hahaha. Modalnya...beli jer sabun sendiri, pehtu..syiling RM2 hengget.

Lepas boh kain baju kat dalam mesin tu, boh pulak syiling RM2 hengget ke dalam slot, pehtu baca laa arahan2 kat situ. Maka selesai laa kejer aku setakat ni dan boleh ler aku balik ke bilik. The rest...aku serahkan pada Cik Mesin utk buat kejer2 seterusnya plak.

Lebih kurang 35 minit aku pon gi balik jumpa Cik Mesin....rupanya dah siap. Kalau laaa boleh siap jemur ngan lipat sekali kan beshhh...hehehe. Nnti laaa, aku soh mana2 student engineering buat paper pasal ni...amacam Ana , ada berani ?

Taraaaaa...setel proses jemur menjemur....petang karang pulak lipat melipat. Ada sesaper berminat nk masuk aksi lipat melipat ni...heheheh, aku bagi upah singgit. Lepas jer selesai jemur, aku pon masuk balik bilik aku.....tetiber jer baru aku perasan tmpat aku jemur tu tk berapa kena cahaya matahari. Cisss, camni lambat laa skit kering ni. So aku pon keluar ler balik...bukannya jauh pon...setentang ngan tingkap bilik aku jer. Bila aku keluar, baru aku perasan yg tempat jemur yg kat sebelah atas tu okay skit pasal memang direct kena cahaya matahari. Bila dah kutip2 baju sekali ngan hanger2 tu, aku pon panjat laa sebab tempat yg aku nk pi jemor tu tinggi skit. Tetiber jer....gedebukk, aku tersembam cam superman melekat kat atas tanah. Cuba uols tengok macam mana kecerunan tu. Sib baik masa tu seorang manusia pon tk der kat tempat kejadian...tapi tak taw laa pulak kot2 ada yg nmpak dari jauh.


Siol betul....heheheh. Lepas tersuperman tu aku pon tk toleh2 langsung pasal desasiswa utk student pompuan dekat2 tu gak, mana lah tau depa semua dok pakat skodeng perati aku. Buat2 macho laa masa tu...hampehhh betul, sib baik aku tk tergolek jatuh cerun tu. Uols imagine laaa insiden aku ni, memang lawak...aku pon gelak sensorang bila aku masuk balik dalam bilik aku. Yang buat kejadian tu jadi bertambah2 dramatik tu adalah disebabkan masa tu aku dok pakai kain pelekat....kihkihkih...jadik superman pakai kain pelekat.

Tetiber plak aku tingat, mungkin ni adalah balasan utk aku, pasal semalam aku jenuh gelak sampai rasa nk pecah pewot bila dok dengar citer dari kawan aku ni. Moral of the story - tu laaa, lenkali jangan gelakkan orang lain...hehehehhe.

Tengok....merah tangan aku , gara2 aksi superman tu......adehhhhhh

16 comments:

Myza Pesona said...

Lain kali, berhati - hati di jalan raya, hehehe. anyway, all the best n good luck in your studies. ada kawan2 Myza tu, umo 37, dah ada PhD lagi! Cayalah dorang tu!

Mr. Azman @ Kreuger said...

itu laa... miahahaha
orang sidai kain mane ade sambil
pegang kamera...
kan dan mendarat atas tanah... ekeke

tak pe laa... lain kali cube plak
mendarat atas bumbung ek~

miahahahahahahah!!!

Kreuger®

13may said...

hehhe hehhe

azza_irah said...

rindu lak zaman2 di sana bila baca entry n tengok gamba2 ni..
duk desa damai ek..

salam ziarah..

cybernetics mind said...
This comment has been removed by the author.
cybernetics mind said...

[ Myza Pesona]
okeh cikgu,
nnti sy akan lebih
berhati2...heheheh

jom kita amik Masters plak :)

cybernetics mind said...

[ kreuger ]
woiii...mana ada aku pegang kamera,
dah jatuh gedebuk tu baru aku amik
henpon aku tu laa...huahuahua

ingat aku ni spiderman ker..
nk mndarat atas bumbung...hehehe

cybernetics mind said...

[ 13may ]
huhuhu...ngko gelak aku may..
sampai hati noooo :)

cybernetics mind said...

[ azza_irah ]
uiikksss...dulu kat USM gak ker?
saya dok kt Bakti Permai laa, bukan Damai

thanks kerna sudi ziarah,
sy pon silent reader http://sedetikhati.blogspot.com/

cendawanintim said...

bro,

dah banyak sangat dah gelak guling2 tadi...

pape pon..duk bebaik, moral of the stori aperrrrrr????

cybernetics mind said...

[ cendawanintim ]
emmm...namo gelak2 kat org dah lepas ni....balasan on the spot,
heheheh :p

zamspotte said...

Itulah... lawakkan lagi orang tua latah.. siap ader video klip lagi...

SEb baik ko sempat kontrol macho lepas jadik superman bidan terjun tuh... kalo tak, mau malu sekapal jadiknyer... haha...

Salam blogger....

meo188 said...

wah, campus life kembali...

Ryehanna said...

jenuh ar nak cipta mesin terus lipat baju! pemalaih betul la dia ni.. laki sape la ni...kahkahkah

gurau ek..

l.i.f.e said...

selamat!
selamat raya haji

farradanisha said...

Bro,

Sebenarnya kan dari hari tu lagi nak tanya kat bro..tapi terlupa. Dok guna washing machine tu, bro rasa ok ka? i rasa macam tak sanggup nak guna sebab terlalu ramai students pelbagai kaum dan tak tahu status kesihatan mereka... hehehe...dok guna washing machine tu jugak..tak takut kena jangkitan ke?....hahaha

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger