~:: Bila kesibukan menerjah........ ::~

Saturday, November 8, 2008

Wahhhh....semacam jer tajuk entri aku kali ni. Bukan haper seari dua ni aku rasa kureng skit bersemangat nk berblog ni.....reason biasa, "I have been very busy lately". Ye laaa, meetings everywhere...aku ulang everywhere......., bukan kat opis aku jer, merata2 aku kena pegi. Semalam meeting di Ipoh ngan MB.......................

Kalau dah nama blogger tu laa....tengah meeting ngan MB pun sempat lagi amik pics


..............the day before, meeting ngan orang2 dari KKLW (Kementerian Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah) dan juga ngan orang2 TV9.


Aku involved ngan J/kuasa utk satu program TV9 - "Apa Khabar Orang Kampung" dan juga "Nasi Lemak Kopi O" yg akan on-air 15 & 16 November ni, pukul 8 - 10 pagi....alaaa yg ada Aziz Desa ngan Mek (Nik Saidah) tuuu.

set program Nasi Lemak Kopi O

Walaupun program ni dikatakan sebagai bukan program politik, tapi aku percaya bahawa most of Malaysian citizen dah cukup pandai gunakan aqal dengan mengatakan program ni memang sebuah program politik. Cuma, it happens indirectly jer....yg dapat kredit utk program ni adalah Menteri KKLW himself.....Y.B. Senator Tan Sri Dato' Muhammad bin Muhd Taib. Dah laa jadi Menteri bukan di atas pilihan rakyat [ I mean, YB ni dilantik oleh PM utk jadi Senator walhal bukan bertanding pilihanraya 2008 ari tu pon ]....so, ni lah platform utk gain populariti dari rakyat khususnya masyarakat luar bandar.


So, aku tk nk cakap banyak......15 & 16 November ni, pukul 8 - 10 pagi......ngkorang tengok laaa sendiri dan pikir2 laa sendiri.

p/s : Kalau betul laaa program ni bukan program politik...kenapa tak libatkan or even maklumkan tentang program ni pada pihak Kerajaan Negeri. Kalau dulu2 pihak Federal & State boleh colaberate dalam mana2 program tapi kenapa sekarang tidak. Ni laaa yang dikatakan sebagai "masuk rumah orang tak bagi salam". Pihak Federal Government buat program di Negeri tetapi tak maklumkan, tak mintak restu....ikut suka jer "ceroboh". Dalam program ni Kerajaan Persekutuan telah menjadikan MB Perak sebagai "tunggul"......seolah2 tidak mengiktiraf MB dan juga Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak yang diperkenankan oleh Institusi Kesultanan Negeri Perak.....Perlu kita ingat bahawa Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak juga adalah sebuah Kerajaan yang wujud menerusi proses undang-undang....bukannya melalui cara kekerasan atau pun rampasan kuasa.

12 comments:

meo188 said...

em, cian MB perak...

cendawanintim said...

owhhhh, gitu...

kita tunggu rancangan tu nanti..

cendawanintim said...

**tertinggal...

bila nak tepek award tuk bro tuh??

13may said...

rasanya tak tengok kot...sebab saya tak suka tengok TV :D

Mr. Azman @ Kreuger said...

hohoh... meo teruskan perjuangan
mu... aku sentiasa menunggu fiona..
ops... aku sentiasa menunggu
sambungan citer fiona... tak puas...

please~

KReuger®

ELeEa said...

dasar diskrimnasi wujud je kt memana...ada je yg xkena...alih2 rkyat yg tsepit...rakyat 2 sape? kita sumer2 ni r yg jadik mngsa...

Mr. Azman @ Kreuger said...

macam mane plak aku nak komen
kat blog meo, bleh tersasau kat sini.
itu laa... kalau kotak komen tak
duduk kat entri.. dah aku kompius
mane satu blog aku komen...

pst bro:- tak mo buat kotak komen
embed dalam entri ke??? Bukan kene
tukar template lain pon... adjust
seting je.. kalau nak tau lg lanjut
bleh tanye cikgu BM.

Kreuger®

Ryehanna said...

haaa bagus gak kalau embed kotak komen pd entry...

err..aku dh jadi cam kreuger... komen yg lari topik...ekeke..

Anysz Sengalnerdz said...

best ke? tv9 kan? sowi signal xde..umah i line singapore je*kekwat hahahaha

mazudi said...

Setuju banget dengan "masuk rumah orang tak beri salam" tu.
Anyway.. kekadang media ni lebih berkuasa dari pemerintah.

eedany said...

wah busynya...

wokey nanti weols tengok rancangan tu.

:)

cybernetics mind said...

[ meo188 ]
tu laa pasal meo...


[ cendawanintim ]
emmm...tengok jgn tk tengok taw.
owhhh...ari tu ada prob ngan script [void] tk leh tepek...pehtu CM ada di luar kawasan plak :)


[ 13may ]
tkper2...CM pon jarang tgok TV.


[ kreuger ]
ngko silap chanell Bro...ekekeke


[ eleea ]
makin hari makin tersepit rasanya, dasar federal gov menekan kami di state...aduihhhhh


[ kreuger ]
bukan tk mo buat kotak komen cam tu...cuma...tk reti...heheheh


[ ryehanna ]
silap menjawab soklan ni....demam exam tk abis lagi ker...ekekeke


[ anysz ]
owhhh.....ada gak tempat yg tk dapat signal TV9 erkkk????


[ mazudi ]
kalau ada rasa hormat atr satu sama lain...rasanya masalah2 cam ni tk timbul kan....


[ eedany ]
jgn lupa tengok tawww... ;)

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger