~:: Konsisten.... ::~

Wednesday, November 12, 2008

Bila masuk sini, rasa cam sesak napas jap...naper erkk. Jap...jap, tarik napas skitt. Ye laaa macam semput skit. Owhhh....ada sawang skit rupanya...hehehe. Malam tadi pon tk online pasal line tenet ni cam jeles ngan aku jer.....mcm tk kasi aku online pulak. Nanti laa aku take over Seterimix tu....baru hangpa taw...heheheh.

Xceli citer ni aku nk kasik tau semalam tapi apa kan daya, so terima laa cerita yg hampir2 nk basi dari aku. Bukan citer apa pon, cuma aku agak teruja skit jer. So, story nyer cam ni....semalam bila aku masuk opis setelah beberapa ari dok kejer luar, ramai plak yg nk berurusan ngan aku termasuk laa sorang pokcik ni....boleh tahan gak tuanya. Bila pokcik ni masuk bilik aku, so aku soh laa dia duduk sambil aku tanya apa ke halnya yg boleh aku tolong tapi tkder laa aku cakap kat pokcik tu "Saya bukan ALONG, tapi saya nk tolong"....hahahaha. Bila sok sek sok sek dok citer permasalahannya....akhirnya berjaya juga aku menyetelkan apa yg terbuku di hati dan batu jemalanya tu....cehhh.

Fasa kedua plak....bila dah setel hal pokcik tu....tetiber dia dok citer hal anak cucu dia plak.....aduih tk larat dah aku nk dengor, tak jumpa2 plak full stopnyer. Terpaksa laa aku jadi the best listener in town plak...hampehhh. Tetiber jer pokcik tu terkeluar satu ayat yg membuatkan aku cam nk tergelak + terkezut + bangga. Ayat dia tu lebih kurang camni....."anak pakcik ni......bla bla bla....tak konsisten......" Perkataan KONSISTEN .....keluar dari mulut pakcik tu. Perghhhh mana punya sekolah pokcik ni ngaji dulu.....heheheheh. Tabik tabik.....Sib baik laa pulak lepas jer sebut KONSISTEN tu, pokcik tu terjumpa full stop. Tarik nafas lega aku yg dah letih melayan citer pokcik tu....ahaks.


Lepas pokcik tu kuar bilik aku....tetiber plak aku jadi emosional dan sensitip dgn perkataan KONSISTEN tu.....

pakcik tu kata kat aku ker ?
pak cik tu canon kat aku ker ?
pakcik tu tau ker blog aku dah bersawang ?"


Moral of the story - bukan senang nak jadi blogger yg KONSISTEN......kalau blog dah mula bersawang mesti akan cepat terasa......heheheheh

15 comments:

meo188 said...

komitmen & konsisten itu bergerak seiring.... :)

Ryehanna said...

hahahaha...
terasa sendiri yer??
bagusla... tau pun!!

*lari jauh2..

mazudi said...

Ok la tu.
Ada jugak moralnya.
Dan.. ada jugak citer untuk di blog kan.
Konsisten apa.

cybernetics mind said...

ye laa meo...kengkadang aku rasa blogging ni dh cam satu komitmen plak bagi aku....tu yg rasa bersalah kl agak lama tinggal blog.....huhuhu

cybernetics mind said...

[ ryehanna ]
ye laaaa.....memang CM terasa pown.....hehehe

nk wat caner kan...dah kehidupan ni sentiasa hectict cenggini...:(

cybernetics mind said...

[ mazudi ]
harap2 gitu laa...tetap konsisten walopun kdg2 cam tk leh konsisten ;)

Mr. Azman @ Kreuger said...

muahahaah...... POOOooodaahhh~
lame bebeno tak mo hapdate.

Takkah le menyetelkan citer pakcik
tuh, sampai dah dekat 18ratus tahun
tak mo hapdate... ekeke....

xceli nak tau gak mane pg.. lame
bebeno tak mendengor beriternye~
Ape ke hei... so skang ni dok kat
mane?

Ramai sangat orang tanye... *lepas
ni sure perasan pames... ekeke~

ok ar bro. Kalau jejalan outstesen
tuh jangan le lupe update kat sini
plak.

*ops lupe, anysz nak buat gathering
kat taman tasek titiwangsa KL, bulan 12 ni.. ade bran? atau ade
projek lain???

*lupe laa.. kite berdua ade adenda
tersendiri... ok ok.. tak mo kacau~

Assalamualaikum~
Kreuger®

ELeEa said...

Alhamdulillah....ada gak dgr brita...
bagus gak pakcik tuh!
mekasih kat dia...

Kalo bukan psl pakcik 2 yg 'ter'brainwash Bro CM secara xsngaja....xpasti lak sama ada ada atau x post ni kat sini....
hehehehe ( galak yg wisau utk PB... )

So...blog da bnyawa balik...konsisten r ni... =)

13may said...

waaa...bos..

lepas kena tembak ngan pakcik tuh...terus updet blog...hehhe hehhe

cendawanintim said...

haaaaa, jangan tak tau, pokcik tuh silent readers blog bro agaknyer...

dia bagi dua das terus, satu tuk anak dia, satu tuk bro...!!

oooo, kalu pakcik tu tak kuar ayat konsisten tuh, maunyer lama tinggal bersawang blog nih..haippppp!!

cybernetics mind said...

[ kreuger ]
aku ada jer kt sini, cuma bila siang terlalu bz, malam jer pas makan terus aku jadik cam ulor sawa kenyang....letih maaa

memang laaa...keinginan nk berblogging tu berada di thp maksima tapi keupayaan pulak berada di tahap minima....abis tu camno :)

cybernetics mind said...

[ eleea ]
...heheheh masih terngiang2 lagi statement pakcik tu...sib baik dia tk kata "assignment dah siap ker..???".....kalo dia tanya cam tuh wajib laaa meroyan seminggu...ekekeke

cybernetics mind said...

[ 13may ]
baikkkkkk...punya tembak laa pakcik tu...bulls eye laa pulak...aduihhh

cybernetics mind said...

[ cendawanintim ]
pasni rasanya nk kena reka wallpaper yg ada tulis K O N S I S T E N laaa kat lappy CM ni....ngiahhhaaa

ELeEa said...

uuuuuuu...mmg sensetip r kalo pkcik 2 tnya psl esement...mau bdarah tlinga ni Bro...aduhaiiii =>

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger