~:: I'm happy when I can make others happy ::~

Wednesday, November 19, 2008

Semalam nk online tapi dah balik pon dah dekat kul 10 mlm....penyudahnya tidoq awal. Letih beb, lepas meeting petang semalam, gi ziarah seorang sahabat kat spital......tok tek tok tek tu yg dekat2 kul 10 baru sampai rumah. So, aku harap malam ni boleh laaa online....jap pon jadi laaa. Jelesss taw tengok org lain boleh hapdet blog tiap2 hari....kengkadang tu dalam sehari boleh kuar 2-3 entri lagi....perghhhhhh.
Xceli aku nk citer apa yg aku buat on last Monday. Aku sebenarnya terlibat dgn satu NGO iaitu PDK (Pusat Pemulihan Dalam Komuniti) sebuah Community-Based Rehabilitation Centre....yang dikawalselia oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat. Sebagai orang yg bertanggungjawab , so aku dgn AJK2 telah merangka beberapa program bagi takwim tahun 2008. Mengikut takwim yg telah dipersetujui, hari Isnin lepas aku ngan AJK telah pon mengadakan satu lawatan ke tempat ni.

Best friend forever............

Matlamatnya....xposure utk golongan OKU and the most important thing - to make them happy. Mereka ni terdiri daripada pelbagai kategori sama ada dari sudut fizikal atau pun mental seperti Down’s Syndrome, Autism, Mental Retardation, Global Developmental Delay, Dyslexia dan lain2 lagi.
Tapi......yang pastinya mereka ni "colour blind"......warna kulit tidak menjadi ukuran dalam persahabatan. Heran kan....kita yg dilahirkan normal ni pon ada kalanya tak boleh menggunakan aqal yang normal dalam urusan2 harian dan juga hubungan sesama insan.....masih lagi nak bezakan warna kulit atau pun perbezaan2 lain sedangkan yg membezakan antara seorang manusia dengan manusia hanyalah tahap keimanan dan ketaqwaannya kepada Allah...tu jer, the rest samaaaaaa jer.

So....ada yg interested nk jalan2 sini..???? Nah amik brochure ni.

8 comments:

meo188 said...

rase terharu bace posting nieh

Mr. Azman @ Kreuger said...

pg tak mo bawak aku pon kan...
aku pon OKU... tak boleh menulis..
kurang upaya untuk menulis... kalau
menaip bleh ar... erm.. sedey kene
tinggai...

Lame bebeno tak berupdate... jenuh
nak boleh bace satu entri cam ni..
miahaha... ape ape pom malam ni
aku puas hati dapat bace entri cam
ni.

Erm.. nanti bawak aku pg jejalan
plak.. tak kire la.. kemut punye
worang.. miahaha~

Kreuger®

razifembi said...

thanks for the qoute

i'm happy when I can make others happy ...

big mean

cendawanintim said...

nak iku tgak gi jenjalan....uhuk..uhuk..!

cybernetics mind said...

[ meo188 ]
memang ler meo....aku yg dgn bebudak ni lagi ler kesian rasanya.

cybernetics mind said...

[ kreuger ]
lenkali kali ada trip lagi aku ajaq ngko....tapi syarat ngko kena sponser laa...wakakakaka

aku bz laaa geng....tk abis2 kejer tapi ngko paham kan kejer aku tu caner.....kurang sikit jer sibuknya ngan wakil rakyat...heheheh

cybernetics mind said...

[ razifembi ]
ye laaa....mender ni dh jadi cam remedi plak...bila kita buat org lain jadi sonok, kita juga akan tumpang dia punya sonok tuh :)

cybernetics mind said...

[ cendawanintim ]
ye laaa, ari tu ingat nk kasik tiket masuk.....sekali blutut tk on laaa pulekkkkk....wakakakakak

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger