~:: 31 Oktober datang lagi.... ::~

Friday, October 31, 2008

Diam tk diam 31 Oktober datang menjenguk lagi. 31 Oktober adalah hari yg ke 304 dalam kalendar.....meaning kita cuma ada 61 lagi hingga ke hujung tahun. Setiap tahun 31 Oktober datang dengan memberi penuh makna dan ingatan untuk aku. Tapi kali ni, yg lain skit...for the first time sebagai blogger...selain dari tu aku rasa masih sama cam tahun2 sebelum ni. Tapi kan...dah meningkat umur ni tk der laa lagi potong2 kek cam kat atas tu erkkk....hehehhe [kat sebelah tu adik aku - sampai ari ni dok panggil Boy lagi.....tak aci betul.....aku tk leh imagine bila dah ada cucu pon nanti nama Boy tu lekat lagi...hahahaha]

Dalam banyak2 31 Oktober, yg aku rasa tk boleh lupa dan agak special ialah 2003. Nak tahu kenapa...??? Tarikh ni ialah di mana Tun Dr. Mahathir Mohammad resign sebagai Perdana Menteri Malaysia setelah 22 tahun berkuasa dan tarikh ni juga Pak Lah telah mengangkat sumpah sebagai PM yg ke 5. Itu yg tk der kaitan ngan aku. Tarikh tu juga aku resign dari tempat kejer lama aku M&A Securities Sdn. Bhd. , sebuah syarikat Stock Broker...Bursa Saham Kuala Lumpur setelah hampir 10 tahun di situ. Maka titik tolak itu bermula laa life aku sebagai seorang pekerja gomen sampai laaa sekarang...hehehehe. Ada lagi......tarikh tu juga umur aku baru mencecah 31 tahun...how nice. Tu yg aku rasa special sgt dgn tarikh 31 Oktober 2003 tu.

31 Oktober 1972 bersamaan 23 Ramadhan 1392 Hijrah...pukul 2.00 pagi, awal2 lagi aku dah susahkan Mama, tk sabor2 nk tengok dunia ni. Sori laaa Mama, itu jam gua sudah mau keluar nk buat camner kan..... and for sure Mama time tu mesti tk sabar nk tengok aku, maklumlah first child.....hehhehehe. Aku rasa tahun tu, bagi Mama adalah Hari Raya yg paling bermakna.....ye laaa sambut Hari Raya dengan "orang baru"....hehehehhe. Orang lain sibuk nak beraya aku pulak sibuk nak keluar dunia masa tu....ish ish ish. Caner arrr masa tu, lupa plak nak tanya Mama susah payah dia nk buat ibadat puasa.....dengan bawak perut yg berisi aku tu lagi....kesiannnnn Mama kann. Thanks Mama for everything.....maaf kalau selama 36 tahun ni ada perkara2 yg menyakitkan hati atau buatkan Mama menitiskan air mata....cause I know tidak akan cium bau syurga seorang anak itu sekiranya seorang ibu itu menitiskan air mata kernanya. Oppsss.....tk lupa gak ngan Abah yer, thanks for everything....biasa la, saper pon bila ngan Mama akan over skit compare ngan Abah...hehehe. [walaupun aku tau Mama & Abah tk akan baca blog aku ni pasal Mama & Abah bukannya seorang blogger...heheheh, tapi at least aku jadikan entri kali ni sebagai xpresi diri aku sendiri....mungkin juga sebagai satu monolog bisu yg bermain2 di fikiran ini]

Okeh...utk entri ni aku nk ucapkan manyakkkkkk tima kasih pada sumer yg sentiasa mewarnai hidup aku sepanjang aku dh hidup kat dunia ni.....keluarga, isteri terchentaa - she's been a good wife [tenkiu SUE for the bufday gift.....], sahabat2 di alam fizikal dan tentu laa uols sumer yg sentiasa bagi sokongan untuk http://akupunyalife.blogspot.com [walaupun cuma berada di alam maya ni jer]. Kalau bukan kerana support ngkorang.....blog ni sure dah kebabommmm lama dah kerana mengikut satu kajian....amat memeranjatkan terdapat 1.09 juta blog yg cuma bertahan selama sehari sahaja.....see what I mean.

So...apa yg berlaku utk 31 Oktober 2008 ni......???? Tk der per yg special pon....wishes everywhere...SMS, MMS (wife pon ada bagi MMS gambar kek....tenkiu SUE), Emails, Blogs, Shoutbox....uikssss hampir2 sumernya berlaku di alam maya. Kejer bz cam biasa...dah tu plak petang tadi siap ada Public Awareness Forum plak kat tempat aku yg dikendalikan oleh Petronas Gas Berhad...citer pasal safety on gas pipeline through out M'sia....balik rumah baru perasan dalam goodie bag siap ada T-Shirt ngan Cap Petronas lagi....jadi laaa part of my bufday gift.

Okeh...skrg aku nk citer berkenaan entri khas yg didedicate utk aku sempena bufday aku yg ke 36 ni. Antaranya ialah :

1. http://ryehannazz.blogspot.com , melalui entri Birthday Shoutout To Cybernetics Mind !

Entri ni dibuat pukul 12.01 a.m 31 Oktober 2008

2. http://warirc2.blogspot.com , melalui entri Happy Birthday to YOU - Cybernetics Mind


3. http://cendawanintim.blogspot.com , melalui entri Hepi Bufday CM

Siap bagi sekotak kapkek lagi....tapi gambar je laaa.....hehehe

Yang lain2 tu ada jugak laaa yang ada kaitan ngan CM mcm kat blog Putri dan blog Eleea ni tapi tk der laaa focus on my bufday tu. Thanks gak to both of u yg buat entri pasal CM tuh.

Sekali lagi aku ucapkan terima kasih pada semua di atas segala ucapan dan juga segala ingatan ngkorang pada 31 Oktober kali ni....hehehehe. To Kreuger , I'm still waiting.....posmen tk larat bawak kot, berat sangat...

~:: Geng Scorpio ::~

Thursday, October 30, 2008

Rupa2nya ramai gak di kalangan rakan blogger aku yg celebrate bufday dalam bulan Oktober ni. Dah tu pulak ramai yg pakat dok kongsi horoskop yg sama plak - Scorpio. Okeh...antara yg termasuk dalam list blogger aku ialah.....jeng...jeng....jeng

1. CendawanIntim - 20 Oktober
[yg ni kira geng bulan yg sama jer Oktober....tapi dia punya zodiak Libra]

2. SweetMama - 24 Oktober
3. Eleea - 30 Oktober [kira kalau ikut ari.....kira tua sehari dari CM laa...wakakakak]

4. Putri Ilya Natasha - 31 Oktober [wehhhh....sama ngan CM la pulokkk] Xceli bkn setakat sama ari jer,CM baru perasan yg nama our father & grandfather pon sama.Ada lagi....e-mail add pun seakan2 serupa....CM punya acdc3110@yahoo.com , Putri punya pon ada 3110 gitu.....

Haaaa...itu laa insan2 yg telah terlibat, yg menyambut hari lahir dalam bulan Oktober ni. Sekali lagi aku ucapkan Selamat Hari Lahir....semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan dipertingkatkan lagi tahap keimanan dan ketaqwaan kepada Allah. Kalau umor panjang tapi asyik dok buat dosa jer.....rugi kan...ahaks. Mungkin ada juga di kalangan rakan2 blogger yg aku tk perasan, terlupa or tk tahu bufday ngkorang....aku mintak ampon dan maap yerrrr......so aku kira borong laaa ucapkan Selamat Hari Lahir. Juga aku tk lupa dengan pembaca2 senyap blog aku ni.....semoga apa yg aku dok merapu meraban di blog aku ni, aku harap ada juga perkara2 yg ngkorang dapat manafaatkan, InsyaAllah.


p/s : Kepada rakan2 blogger yg telah menerima kad bufday berbentuk virtual yg boleh diconvert menjadi kad fizikal di atas, aku harap ngkorang terima laa kad aku tu sebagai tanda ingatan dan juga persahabatan aku ni. Aku taw...aku ni cuba menjadi kreatif tapi tk kreatif tara mana pon....hahahahah.

~:: Rindu Bertandang Lagi.... ::~

Wednesday, October 29, 2008

Entah naper....seari dua ni walaupun agak bz ngan segala macam agenda, hati ni agak terusik skit. Seolah2 ada sesuatu menggamit2 diri ini. Ini gamaknya yg dikatakan rindu bertandang lagi tu kowt. Oppss....jgn salah sangka erkkk. It's not as what uols think....

Kalo tk silap, esok (30 Oktober 2008) ada penerbangan pertama yg akan membawa jemaah Haji ke Mekah......shahduu owhhh. Aku terus jenguk2 balik entri yg ini dan entri yg ini....sebagai satu remedi atau pengubat nk melepaskan kerinduan. Semalam plak mak sedara & pak sedara aku ada datang ke rumah parents aku....saja nak jumpa sebelum berangkat ke Tanah Suci ari Sabtu ni. So aku pun share ler sedikit sebanyak xperience yg aku dapat masa aku gi buat Umrah ari tu dgn aunty & uncle aku tu.....bukan apa just sekadar penguat semangat jer. Untung laa aunty & uncle aku ni...belum pencen lagi dah ada kesempatan nak tunaikan ibadat Haji.

Aku xceli tk paham laaa fenomena org Melayu Malaysia ni....asal nk gi Mekah jer, mesti nk tunggu pencen...mcm konfiden jer hidup lama sampai boleh makan duit pencen. Ni pahaman salah ni, dibuatnya hidup tk sampai time pencen amacam....jawabbbbbbb. Pada sesiapa yg tk berkemampuan tu aku paham laaa dengan situasi tu. Ni yang aku maksudkan ni adalah orang yang mampu tapi masih nak tunggu pencen jugakkkk. Satu lagi alasan yang biasa kita dengar ialah sibuk ngan kerja...tanggungjawab banyak. Trust me....kalu kaki dah jejak ke sana, InsyaAllah kepala otak kita ni tk terfikir benda lain dahhh, cuma dok pikir nak beribadat jer.

Okeh...sedikit info yg aku nk share berkaitan dengan pendaftaran untuk menunaikan Ibadat Haji. Ramai org yg salah sangka bahawa kita hanya boleh daftar setelah cukup duit untuk ke Mekah [meaning duit dah mencecah lebih kurang RM10,000.00]. Ini ajaran sesat ni....hehehe. Xceli ada RM1,300.00 pun dah layak untuk mendaftar. Kalau nk tunggu RM10,000.00 kira makan tahun laaa. Satu lagi ngkorang jgn pikir nk pi Haji tahun depan, tahun ni baru nk daftar. Walaupun duit melambak2 dalam Tabung Haji tetapi giliran belum sampaiiiii, jangan harap laaaa. Semuanya makan masa....aku suggest ngkorang daftar laaa awal2. Contoh yg paling relevan ialah aku sendiri....bulan Ogos sudah [kalau tk silap] aku dh pi daftar untuk tunaikan Ibadat Haji. Uols nk taw bila nama aku "naik" utk tunaikan Ibadat Haji tu..???? Tahun 2023.... Aku serius ni bukan main2. Tapi bila jer aku tunjuk muka frust aku pada Pengurus Tabung Haji yg aku pi tu...dia terus jawab "ni on-paper jer....InsyaAllah dlm 6 or 7 tahun dapat pegi...doa2 laaa". Fuhhhh....lega rasanya. Caner pulak kalau dh sampai satu masa kita ditawarkan utk pegi tapi duit tk cukup lagi...??? No hal laaaa....kalau tk der duit lagi cakap jer tk der duit....Tabung Haji offer jer kat kita bukan paksa kita pergi. Aku suggest ngkorang jenguk2 la sini untuk dapat sedikit sebanyak info tentang pendaftaran Haji.

Haaaa....satu lagi salah paham yg org kita hadapi ialah.....duit berpuluh2 ribu dalam akaun tapi tk ditawarkan utk tunaikan Ibadat Haji. Caner buleh jadi camtuh..??? Kadang2 org kita ni pon jenis bodoh sombong gak....simpan banyak2 duit dalam Tabung Haji, siap citer kat orang duit melambak2.....tapi hakikatnya tk daftar pon untuk tunaikan Ibadat Haji. Simpan jer....daftar tak...., mana ada jalan. Apa dia ingat otomatik ker bila duit dah banyak boleh dapat offer terus...???

So, kesempatan ini aku nk ucapkan "Selamat Menunaikan Ibadat Haji" kepada rakan2 blogger yang bakal menjadi Tetamu Allah pada tahun ini....semoga kalian mendapat Haji Mabrur. Begitu juga kepada yg terlibat secara tidak langsung....meaning parents ngkorang or saper2 yg related ngan ngkorang yg nak tunaikan Ibadat Haji, aku pun wish jugak "Selamat Menunaikan Ibadat Haji"....."Semoga Mendapat Haji Mabrur".

~:: Sejenak Di Melaka ::~

Tuesday, October 21, 2008

Entri ni patut release semalam....tapi atas sedikit [tapi aku rasa banyakkk laa] masalah teknikal, ari ni baru aku sambung balik entri ni. Ada ke patut dari pukul 9.45 mlm semalam sampai laaa pagi tadi blackout....hishhh menci betul aku ngan TNB semalam....sengsara rasanya tk dapat bertenet...hehehehe.

So...entri ni aku malas nk citer banyak2, cuma aku nk boh pics xtiviti2 trip aku ke Melaka last weekend. Xceli trip ke Melaka ari Jumaat & Sabtu lepas tu bukan laaa trip makan angin tetapi lebih kepada lawatan kerja.....ikut satu delegasi untuk menerima anugerah yang disampaikan oleh Pak Lah. Tak sempat nak jenjalan pon...boringggg. Kalau nk tahu....jom layan pics.

Haaa....ni la program yang aku attend ari Sabtu 18 Oktober ari tu. Memandangkan aku punya kejer indirectly ada berkait dengan Kementerian Kemajuan Luar Bandar & Wilayah...so aku pon kena jemput laaa utk majlis ni.

Lepak kat sini....D'Village Resort, Ayer Keroh Melaka....tidoq semalam jer, program padat. Sampai sini petang Jumaat.....rilek2 jap, pehtu nk prepare untuk attend satu function ngan Menteri pulak.

Dinner ngan Menteri Kemajuan Luar Bandar & Wilayah.....di Mini Stadium Bistari kat area Malacca International Trade Centre (MITC) Ayer Keroh.

Menu stendedddd...ayam goreng berempah...tapi sedap taw, tu yg amik pics...heheheh

Ni yang spesialll.....Cerrr tengok kat botol tu ada tulis apa...??? "Minuman Rasmi Kerajaan Negeri Melaka"....perghhhhhh

Tapi malam tu Menteri ngelattt laa, si YB Senator Tan Sri Dato' Seri Muhammad Bin Muhammad Taib tu tk datang laa pulakkk, ganti dia punya Timbalan Menteri....apa nama ntah dah tk ingat, orang Sabah....siap nyanyi lagi malam tu, tapi sori erkkk pitching & key lariiii laaaa. [tu pasal aku tk amik pics....*alasan konkrit ni] Habis jer dinner malam tu, terus balik resort....landing kepala.

Esoknya 18 Oktober 2008, aku gerak ke Kg. Paya Rumput Jaya....program seterusnya bersama Pak Lah terchintaaaa.

Biasa laaa, PM nak mai kena laaa decorate bagaiiii....


Vege-Landscape - klik gambar2 ni kalau nk tengok dgn lebih jelas mcm mana sayur2an mcm tomato, cabai, terung dan pegaga dijadikan elemen landskap.......I likeeeee

Haaaa....kalau ada benda alah ni...kompemm ada siaran langsung. Memang laaa program ni ari tu ada keluar TV1, 18 Oktober 2008 pukul 3 petang. CM sempat kasi taw Kreuger jer ari tu...soh dia teropong kowt2 muka CM masuk TV....ahaks.

Mende ni wajib ada kat Melaka......tingat plak lagu lama "Kereta Lembu...dari Melaka......"

Besaunya khemahhh.........dengor citer, sewa saja menda alah ni RM100 ghibuuu [gambar ni diambil menggunakan tenknik menerap di atas jalan raya.......hehehehe bukan aku yg menerap, kamera jer...]

Timbunan Goodie Bag...mau tertimbus dibuatnya


Macam mana Melaka mendapat namanya......ni laaa pokoknya - Phyllanthus Emblica
[enlarge jgn tk enlarge....]

Xceli event ni dihadiri oleh sumer rakyat dari seluruh negeri di M'sia ni termasuklah dari Sabah & Sarawak. Aku tertarik ngan topi yg dipakai oleh Mamat Sarawak ni...apa lagi, lepas selesai event tu aku pun terus laa mengayat kot2 boleh dapat topi tu. Hampehhhh, harapan tinggal harapan, nk tau apa dia jawab "sesampai ke KeeL semalam sudah ada orang bookingnya...mohon maaf". Hancusss....Sian punya pasal si mamat tu pun bagi laa aku pinjam pakai sekejap topi tu utk dibuat kenang2an. Aku pon dah tk ingat kat kamera sapaaa ada gambar aku yg sedang memakai topi Sarawak tu...heheheh

Tu laaa, sedikit sebanyak cerita trip aku ke Melaka. Xceli banyak lagi pics yg aku amik tapi cukup laaa, kang penuh plak limit blog aku ni....pastu tak pasal2 kena carik domain sendiri pulak. Tak kan gambaq Pak Lah pon aku nk kena boh kat sini juga kotttt....macam laaa tak besaa tengok...hehehehe.

Pemergian aku ke Melaka xceli tk sia2 pasal misi telah berjaya.......Perak tak bawak balik tangan kosong. Nak tau citer baca laaa kat sini. Habiss jer event tu terus balik Perak.....tk der ruang langsung nak merendekk...aduihhhh.

~:: Kalau Hang Jebat Masih Hidup......::~

Tuesday, October 14, 2008

.........kompemmmm dia akan mengamuk satu Melaka. Xceli aku malehhh nk layan isu ni, tapi makin malehh aku nk layan, makin panassss jer rasanya. So.... nak tak nak, aku kena lepas kat sini kalo tidak silap2 ari bulan aku pulak yg mengamok kat Melaka tu. Kebetulan aku nk ke Melaka ari Jumaat ni atas urusan kejer kat sana....apa lagi, tu yg buat aku dok teringat balik pasal citer si Laknatullah Shah Rukh Khan tu. Memang secara total aku tk boleh terima dgn Datukship yg Shah Rukh Khan terima tu. Apa kejadahnya si lahabau ni terima pingat Darjah Mulia Seri Melaka yang membawa gelaran Datuk dari TYT Yang Dipertua Negeri Melaka (Tun Mohd Khalil Yaakob). Geram betul aku...ishhhhh.

Gaya seorang Datuk......

Okeh...tu pasal geram dgn penerima. Bagi aku yang paling haram zadeyy nya ialah TYT itu sendiri....orang yang tergedik2 nak bagi pingat tu. Pedulik apa aku nk kata camni.....malaun ni bukan Sultan. Aku sendiri pon tk paham macam mana boleh jadik TYT Melaka walhal dulu MB Pahang...dasar muka tak malu. Dey...tk der orang Malaysia lain ker yg nak bagi pingat tu...??? Apa dah habis ker orang2 Melaka yang berjasa? Apa dah bangang dan obses sangat dengan Bollywood ker.... sampai nak bagi anugerah pada Shah Rukh Khan yang tak pernah pun berjasa pada negara kita. Malu laaa sebagai TYT boleh buat keputusan yang amat bodoh macam ni. Serius....memang bodohh. So, lepas ni jangan terkejut kot2 Paris Hilton pulak dapat Datuk kat Malaysia ni.....heheheh.

Datuk oh Datuk....

Aku rasa ler kan.....masa penganugerahan tu pon Shah Rukh Khan tak kan datang punya. Dia tk pandang ponnn gelaran Datuk tu, si TYT tu jer yang terhegeh2 nak bagi. So, lepas ni jangan terkejut bila gelaran Datuk tu hilang nilainya...orang jadik tak herannn. It will show how wothless a Datukship actually is. Damn....geram sangat dengan golongan manusia yang bertindak tanpa menggunakan akal. Lepas ni Datuk Ali Rostam boleh pikir sendiri laaa dia punya level macam Shah Rukh Khan jer....golek2 atas rumput, menari tak cukup tanah .....heheheheh. Saper2 yang pernah dapat gelaran Datuk dari Melaka lepas ni masing2 tak ngaku laaa...malu beb....hehehe.

Patut aku laaa yang dapat Datuk....dulu TYT dah janji nak bagi,...masa salam ngan aku dulu......tu yang aku jelesss semacam tu...ahaks.


~ :: Tag Kembali ::~

Saturday, October 11, 2008

This time, I've been Tagged by SweetMama (SM) . Biasa ler kan, bila dah kena TAG ni sudah pastinya ada assignment yg kena buat kan.....so utk kali ni CM tk mo tunggu lama2 dah, takowttt nnti jadi hutang lapok...ahaks. Lagipon seari dua ni tk der laa bz sgt. Tenkiu SM for this Tag [kn cakap tenkiu taw pasal org yg bg Tag tu kompemmm ingat kat kita]. Kat sini aku nk share skit...aku ada t'jumpa dlm few blogs, ada blogger yg gunakan istilah "perdajal" bila nk pasing Tag. Contohnya..."So utk Tag kali ni aku nak perdajal nama2 kat bawah ni.....bla bla bla". Bila guna istilah tu...ianya seolah2 kita nk mengenakan orang lain.....tak betul tu. Xceli kita bkn nk ngenakan org lain tapi lebih kepada ingatan kita pada org yg kita nak passing Tag tu. Kalau aku laa yg kena cam tuh....kompemmmm aku tak buat. Ni laaa yg dikatakan misconcept dalam xtiviti TAG ni. So, jom kita layan Tag kali ni....zassssss


1. The age you’ll be on your next birthday:
Jauh lebih muda dari Pak Lah, baru nak masuk 36 okeh....Pucuk dicita ulam mendatang.....trpksa ler bgtaw yg bufday CM dah dekat, ujung bulan ni jer 31 Oktober.....


2. Place you want to travel to:
Just name it....kalo ada org nk belanja, mn2 pun sanggup aku pegi. Mau tk sonok....makan angin free. Tapi selalu berangan nk gi Europe...specific skittt Italy and France. Tp kan 2 tmpat ni problem skit bila nk b’komunikasi....English depa pun beraboksss, sign board in English pun hampir2 tk der. Off course Mekah & Madinah nk pegi lagi....tk pueh rasanya....tp tu tk masuk kategori makan angin laa....tu kategori buat ibadat.


3. Your favorite place:
Al-Baiti Jannati.......of course my own house, excluding rumah gomen yg aku dok sekarang yg tk der feel mcam home sweet home pon.


4. Your favorite food:
Kueytiaw Goreng kottt....sbb rasanya kl hari2 bini aku goreng pon aku sanggup....ahaks. Neway aku ni jenis yg enjoy food....so boleh kata almost 90% bnda2 yg bergelar food, aku belasah jer.


5. Your favorite pet:
Kucinnnnnn . Citer selanjutnya boleh jguk2 entri aku ni :Klik SINI


6. Favorite color combination:
Merah & Putih kowt.....Hitam & Putih boley gak....tp cam gothic laa pulekkk.....ekkk cam taik cicak pon iyer jugak.....heheheh


7. Favorite piece of clothing:
Apa yg uols expect from mens clothing....??? Tak der fesyen2 laaaa....jeans, t-shirt, kemeja, suar panjang .....pusing2 tu jerkk. Kt rumah prefer kain pelekat....rasa bebas maa.


8. Your all time favorite song:
Cakap soal lagu ni.....sumer jenis lagu aku layan, sebut jer....even dikir barat pun layan eventhough I’m not a Kelantanese. Tapi yg sering bertempat di hati ni ialah lagu2 rock late 80’s and early 90’s....rock kapak gituhh [emmmm.....I’m not sure why they call it rock kapak..].


9. Favorite TV show:
I
can’t even decide which I like more….after all aku kurang sangat layan TV ni. Tapi kan…CM wish RTM, TV3, ASTRO or whatever TV kt M’sia ni, tayang ler balik citer Incredible Hulk yg pernah ditayangkan dulu2 tu. Masa tu yg jadi Hulk ialah Lou Ferrigno dan yg jadi Dr. David Banner pulak ialah Bill Bixby. Movie Incredible Hulk yg baru tu tak best laaa, mcm katon jer dia punya citer walopun guna CGI....tk real cam series dulu tuh.

Teringat lagi satu dialog dlm citer Hulk tu "Mr. Mac Gee please don't make me angry...you don't like me when I'm angry"


10. First name of your significant other/crush:
Entahhh.....samada soklan ni tk baper relevan utk aku or aku tk baper paham dgn soklan ni...hahahaha.


11. Which town do you live in:
Kejap kat sini....kejap kat sana....heheheheh. 3 daerah dalam Perak ni CM berada. Daerah Larut Matang & Selama.......aku punya hometown, rumah parents, Daerah Manjung.....tmpat aku kejer , dok rumah gomen dan Daerah Kinta tmpat aku lepak di rumah sendiri kalau ada kelapangan.


12. Your screen name/nickname:
Cybernetics Mind – CM


13. Your first job:
Stock & Share Traders – Dealer’s Representative kat salah sebuah member company Kuala Lumpur Stock Exchange.


14. Your dream job:
Boss No. 1 kowt....skrg boss kecik jer....hehehe. [dah nama pon dream job kan.....]


15. One bad habit that you have:
Bad temper....xpecially time bawak keter, tapi biasa tk lama, cepat sejuk. Tapi sumer tu depend laaa....kalau org baik ngan aku, aku akan berkali ganda baik ngan org tu & kl saper2 tk baik ngan aku, sama laa gak aku pun susah nk baik ngan org tu. So...be good to me okeh
J.


16. Worst fear:
Ular...nk xplain lebey2 pon malehhhh.


17: Things you’d like to do before you die:
Pastikan cukup bekalan....kl tk cukup, takot ooww kalau mati. Tapi ari tu kan, aku mintak doa pada ALLAH dpn Kaabah supaya aku jadi kaya raya sampai boleh tolong org lain sesuka ati aku....cool kan kalau doa aku ni dimakbulkan.


18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
Keter juga kowt walopun dh ada 2 bijik. Tapi takder laaa smpai beratus2 ribu nk abis utk keter...bodoh ler kl camtuh.....baik beli properties yg tkder susut nilainya....boleh jadik aset smpai bila2.


19. Your husband/wife:
S.U.E the one & only....InsyaAllah. [utk soklan ni tkder pics lerr......S.U.E tk nk enterpremmm]

So....mcm biasa dlm amalan tag mengetag ni.....penutup dia, kena passing laa pulak tag ni pada rakan2 lain. Kepada yg terpilih, terimalah dgn hati yg terbuka.....dan kepada yg tak terpilih, jgn kecik ati pulak, tunggulah.....masanya akan tiba juga...tk kena ngan aku, kena ngan orang lain pulak....gitu lah lumrah amalan tag mengetag ni. Jeng....jeng.....jeng, anda yg terpilih buat kali ni ialah :

  • Kreuger A.K.A Mr.Azman [bukan apa...kl tk passing, kang dia kensel nk bagi aku bufday present....wakakaka *lariksss kuat2]
  • Luthtextile [bagi merapatkan lagi silaturrahim bukan apa pown....*cisss poyo jer kan pujuk rayu aku ni...ngehx3. boh pics cantik2 taw....ngko kan terer photoshop]
  • PakciQue [test market jer....lagipun kita baru jer jadi geng kan....tanda ingatan seorang sobat baru]
  • Eleea [kasik warm-up balik...pasal dah lama cuti blogging kan.... dari 9 Julai - 5 Oktober;) ]
  • Eedany [cuba try test org jauh plak.....I'm sure Eedany ada kelapangan utk jawab tag ni, lagi pon Eedany ni kira rajin jugak org nyer....*puji jgn tk puji...ahaks]
  • ......dan sesiapa yg rasa nk buat dialu2kan. [tapi kl pelawa cam ni biasanya tak der saper nk buat pown....aku tahu dahhhhhh]

p/s : Ngkorang perasan tak, kalau aku terima tag yg berbentuk soklan mesti aku nk boh gambar punya walaupun tag tu jenis tk bergambar pown. Pasalnya....aku rasa cam tk complete kalo tkder gambar. Lagi pon kalau ada pics akan mnmbahkan lagi keceriaan untuk tag tu....heheheh. So, kalau ngkorang suka, boh ler gambar yer.

credit to flickr.com.....most of the pics above have been taken from there.

[kena bagitau, kang tk pasal2 aku kena saman sebab sesetengah pics biasanya ada copyright control....hehehehe]

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger