~:: 31 Oktober datang lagi.... ::~

Friday, October 31, 2008

Diam tk diam 31 Oktober datang menjenguk lagi. 31 Oktober adalah hari yg ke 304 dalam kalendar.....meaning kita cuma ada 61 lagi hingga ke hujung tahun. Setiap tahun 31 Oktober datang dengan memberi penuh makna dan ingatan untuk aku. Tapi kali ni, yg lain skit...for the first time sebagai blogger...selain dari tu aku rasa masih sama cam tahun2 sebelum ni. Tapi kan...dah meningkat umur ni tk der laa lagi potong2 kek cam kat atas tu erkkk....hehehhe [kat sebelah tu adik aku - sampai ari ni dok panggil Boy lagi.....tak aci betul.....aku tk leh imagine bila dah ada cucu pon nanti nama Boy tu lekat lagi...hahahaha]

Dalam banyak2 31 Oktober, yg aku rasa tk boleh lupa dan agak special ialah 2003. Nak tahu kenapa...??? Tarikh ni ialah di mana Tun Dr. Mahathir Mohammad resign sebagai Perdana Menteri Malaysia setelah 22 tahun berkuasa dan tarikh ni juga Pak Lah telah mengangkat sumpah sebagai PM yg ke 5. Itu yg tk der kaitan ngan aku. Tarikh tu juga aku resign dari tempat kejer lama aku M&A Securities Sdn. Bhd. , sebuah syarikat Stock Broker...Bursa Saham Kuala Lumpur setelah hampir 10 tahun di situ. Maka titik tolak itu bermula laa life aku sebagai seorang pekerja gomen sampai laaa sekarang...hehehehe. Ada lagi......tarikh tu juga umur aku baru mencecah 31 tahun...how nice. Tu yg aku rasa special sgt dgn tarikh 31 Oktober 2003 tu.

31 Oktober 1972 bersamaan 23 Ramadhan 1392 Hijrah...pukul 2.00 pagi, awal2 lagi aku dah susahkan Mama, tk sabor2 nk tengok dunia ni. Sori laaa Mama, itu jam gua sudah mau keluar nk buat camner kan..... and for sure Mama time tu mesti tk sabar nk tengok aku, maklumlah first child.....hehhehehe. Aku rasa tahun tu, bagi Mama adalah Hari Raya yg paling bermakna.....ye laaa sambut Hari Raya dengan "orang baru"....hehehehhe. Orang lain sibuk nak beraya aku pulak sibuk nak keluar dunia masa tu....ish ish ish. Caner arrr masa tu, lupa plak nak tanya Mama susah payah dia nk buat ibadat puasa.....dengan bawak perut yg berisi aku tu lagi....kesiannnnn Mama kann. Thanks Mama for everything.....maaf kalau selama 36 tahun ni ada perkara2 yg menyakitkan hati atau buatkan Mama menitiskan air mata....cause I know tidak akan cium bau syurga seorang anak itu sekiranya seorang ibu itu menitiskan air mata kernanya. Oppsss.....tk lupa gak ngan Abah yer, thanks for everything....biasa la, saper pon bila ngan Mama akan over skit compare ngan Abah...hehehe. [walaupun aku tau Mama & Abah tk akan baca blog aku ni pasal Mama & Abah bukannya seorang blogger...heheheh, tapi at least aku jadikan entri kali ni sebagai xpresi diri aku sendiri....mungkin juga sebagai satu monolog bisu yg bermain2 di fikiran ini]

Okeh...utk entri ni aku nk ucapkan manyakkkkkk tima kasih pada sumer yg sentiasa mewarnai hidup aku sepanjang aku dh hidup kat dunia ni.....keluarga, isteri terchentaa - she's been a good wife [tenkiu SUE for the bufday gift.....], sahabat2 di alam fizikal dan tentu laa uols sumer yg sentiasa bagi sokongan untuk http://akupunyalife.blogspot.com [walaupun cuma berada di alam maya ni jer]. Kalau bukan kerana support ngkorang.....blog ni sure dah kebabommmm lama dah kerana mengikut satu kajian....amat memeranjatkan terdapat 1.09 juta blog yg cuma bertahan selama sehari sahaja.....see what I mean.

So...apa yg berlaku utk 31 Oktober 2008 ni......???? Tk der per yg special pon....wishes everywhere...SMS, MMS (wife pon ada bagi MMS gambar kek....tenkiu SUE), Emails, Blogs, Shoutbox....uikssss hampir2 sumernya berlaku di alam maya. Kejer bz cam biasa...dah tu plak petang tadi siap ada Public Awareness Forum plak kat tempat aku yg dikendalikan oleh Petronas Gas Berhad...citer pasal safety on gas pipeline through out M'sia....balik rumah baru perasan dalam goodie bag siap ada T-Shirt ngan Cap Petronas lagi....jadi laaa part of my bufday gift.

Okeh...skrg aku nk citer berkenaan entri khas yg didedicate utk aku sempena bufday aku yg ke 36 ni. Antaranya ialah :

1. http://ryehannazz.blogspot.com , melalui entri Birthday Shoutout To Cybernetics Mind !

Entri ni dibuat pukul 12.01 a.m 31 Oktober 2008

2. http://warirc2.blogspot.com , melalui entri Happy Birthday to YOU - Cybernetics Mind


3. http://cendawanintim.blogspot.com , melalui entri Hepi Bufday CM

Siap bagi sekotak kapkek lagi....tapi gambar je laaa.....hehehe

Yang lain2 tu ada jugak laaa yang ada kaitan ngan CM mcm kat blog Putri dan blog Eleea ni tapi tk der laaa focus on my bufday tu. Thanks gak to both of u yg buat entri pasal CM tuh.

Sekali lagi aku ucapkan terima kasih pada semua di atas segala ucapan dan juga segala ingatan ngkorang pada 31 Oktober kali ni....hehehehe. To Kreuger , I'm still waiting.....posmen tk larat bawak kot, berat sangat...

13 comments:

Mr. Azman @ Kreuger said...

Muahahaha... ape dah posmen tuh...
maybe hari senin ni kot... junggu la
dengan penuh kesabaran.

Tapi gua rase macam hadiah tuh nak
return balik jer kat gua kan....
hehehe.. kalau tak sampai, nanti
kite cube la tahun depan plak ok bro.

Kekeke... jangan marah ar~
Kreuger®

zackzara said...

Happy Birthday, CM. Scorpio rules!! I just had mine. 26th. :)

Again, happy birthday and many happy returns, CM.

papa-itam said...

dgd tak malu nya...harap tahun depan aku pun dapat hadiah laaaa..apa pun cepat masa belalu dah nak masuk 30 tahun umur aku tahu depan...

Ryehanna said...

Haha...baru bekesempatan nak jenguk blog. Ade copy paste kad besday dari ana ek. bagus! :D

hepi2 selalu...
wish me luck for exams cos time ni la prob datang xsudah2...

cybernetics mind said...

[ mr.azman a.k.a kreuger ]
tu laaa, aku cakap tok sah bagi mesin basuh.....setakat LapTop jadi laaa, kan susah Posmen nk bawak...hehehhee

cybernetics mind said...

[ zackzara ]
wahhh...ada lagi geng scorpio errkkk.

26 October....so u're saying that u're older than me...hehehhe

Happy Belated Birthday to you too..

cybernetics mind said...

[ papa-itam ]
haloooo papa...ati mau muda...hehehe

lagipon...for men, life begin at 40....setakat 30 tu kira baru nk bertaktih jer...heheheh

cybernetics mind said...

[ ryehanna ]
biasa laa tu Ana....kita kena appreciate laa org lain pnya effort...

wish luck...??? bukan wish jer...NOW, I'm praying for ur success....heheheh

-miyn- said...

wow!

u are actually 36! hepi besday uncle! (boleh ke?) hahahaa..

ELeEa said...

nk share uncle dgn miyn r....
leh ke uncle...xmo pnggil bro...nk pnggil uncle...leh ea UNCLE...sbb kalo nk tao...UNCLE ropanya da sbaya dgn my fav Aunty...ngiahahah =)

cendawanintim said...

si kreuger nih antor apa erk sampai tak sampai2 lagik adiahnyer!!

cik afeera said...

uncle CM~!!

farradanisha said...

Dear Brother CM....

So sorry coz lama tak dapat menyelit kat blog u. Anyway, just to wish u "Happy Belated Birthday"
Semoga panjang umur dan murah rezeki. Semoga umur Brother kita diberkati Allah SWT

Sincerely...
Farradanisha

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger