~:: Sejenak Di Melaka ::~

Tuesday, October 21, 2008

Entri ni patut release semalam....tapi atas sedikit [tapi aku rasa banyakkk laa] masalah teknikal, ari ni baru aku sambung balik entri ni. Ada ke patut dari pukul 9.45 mlm semalam sampai laaa pagi tadi blackout....hishhh menci betul aku ngan TNB semalam....sengsara rasanya tk dapat bertenet...hehehehe.

So...entri ni aku malas nk citer banyak2, cuma aku nk boh pics xtiviti2 trip aku ke Melaka last weekend. Xceli trip ke Melaka ari Jumaat & Sabtu lepas tu bukan laaa trip makan angin tetapi lebih kepada lawatan kerja.....ikut satu delegasi untuk menerima anugerah yang disampaikan oleh Pak Lah. Tak sempat nak jenjalan pon...boringggg. Kalau nk tahu....jom layan pics.

Haaa....ni la program yang aku attend ari Sabtu 18 Oktober ari tu. Memandangkan aku punya kejer indirectly ada berkait dengan Kementerian Kemajuan Luar Bandar & Wilayah...so aku pon kena jemput laaa utk majlis ni.

Lepak kat sini....D'Village Resort, Ayer Keroh Melaka....tidoq semalam jer, program padat. Sampai sini petang Jumaat.....rilek2 jap, pehtu nk prepare untuk attend satu function ngan Menteri pulak.

Dinner ngan Menteri Kemajuan Luar Bandar & Wilayah.....di Mini Stadium Bistari kat area Malacca International Trade Centre (MITC) Ayer Keroh.

Menu stendedddd...ayam goreng berempah...tapi sedap taw, tu yg amik pics...heheheh

Ni yang spesialll.....Cerrr tengok kat botol tu ada tulis apa...??? "Minuman Rasmi Kerajaan Negeri Melaka"....perghhhhhh

Tapi malam tu Menteri ngelattt laa, si YB Senator Tan Sri Dato' Seri Muhammad Bin Muhammad Taib tu tk datang laa pulakkk, ganti dia punya Timbalan Menteri....apa nama ntah dah tk ingat, orang Sabah....siap nyanyi lagi malam tu, tapi sori erkkk pitching & key lariiii laaaa. [tu pasal aku tk amik pics....*alasan konkrit ni] Habis jer dinner malam tu, terus balik resort....landing kepala.

Esoknya 18 Oktober 2008, aku gerak ke Kg. Paya Rumput Jaya....program seterusnya bersama Pak Lah terchintaaaa.

Biasa laaa, PM nak mai kena laaa decorate bagaiiii....


Vege-Landscape - klik gambar2 ni kalau nk tengok dgn lebih jelas mcm mana sayur2an mcm tomato, cabai, terung dan pegaga dijadikan elemen landskap.......I likeeeee

Haaaa....kalau ada benda alah ni...kompemm ada siaran langsung. Memang laaa program ni ari tu ada keluar TV1, 18 Oktober 2008 pukul 3 petang. CM sempat kasi taw Kreuger jer ari tu...soh dia teropong kowt2 muka CM masuk TV....ahaks.

Mende ni wajib ada kat Melaka......tingat plak lagu lama "Kereta Lembu...dari Melaka......"

Besaunya khemahhh.........dengor citer, sewa saja menda alah ni RM100 ghibuuu [gambar ni diambil menggunakan tenknik menerap di atas jalan raya.......hehehehe bukan aku yg menerap, kamera jer...]

Timbunan Goodie Bag...mau tertimbus dibuatnya


Macam mana Melaka mendapat namanya......ni laaa pokoknya - Phyllanthus Emblica
[enlarge jgn tk enlarge....]

Xceli event ni dihadiri oleh sumer rakyat dari seluruh negeri di M'sia ni termasuklah dari Sabah & Sarawak. Aku tertarik ngan topi yg dipakai oleh Mamat Sarawak ni...apa lagi, lepas selesai event tu aku pun terus laa mengayat kot2 boleh dapat topi tu. Hampehhhh, harapan tinggal harapan, nk tau apa dia jawab "sesampai ke KeeL semalam sudah ada orang bookingnya...mohon maaf". Hancusss....Sian punya pasal si mamat tu pun bagi laa aku pinjam pakai sekejap topi tu utk dibuat kenang2an. Aku pon dah tk ingat kat kamera sapaaa ada gambar aku yg sedang memakai topi Sarawak tu...heheheh

Tu laaa, sedikit sebanyak cerita trip aku ke Melaka. Xceli banyak lagi pics yg aku amik tapi cukup laaa, kang penuh plak limit blog aku ni....pastu tak pasal2 kena carik domain sendiri pulak. Tak kan gambaq Pak Lah pon aku nk kena boh kat sini juga kotttt....macam laaa tak besaa tengok...hehehehe.

Pemergian aku ke Melaka xceli tk sia2 pasal misi telah berjaya.......Perak tak bawak balik tangan kosong. Nak tau citer baca laaa kat sini. Habiss jer event tu terus balik Perak.....tk der ruang langsung nak merendekk...aduihhhh.

5 comments:

Mr. Azman @ Kreuger said...

hohohoh...
yang gua marah ni bab makan tuh.
Time lain... sempat plak sms gua ek~
tapii... tapi time makan... haram
senyap jer...

ni yang gua marah ni!!!!

Sedap nampak ayam tuh... ayam tandori
*tetiber teringat ayam tandori kedai
bawah pokok kat sitiawan perak~

Kreuger®

cybernetics mind said...

[ mr.azman @ kreuger ]
heheheheh...namo marah2...tu laaa yg aku heran, masa aku lalu kt Shah Alam sebelah Kilang Carlsberg tu aku boley tingat nk SMS kat ngko....tapi bila time makan malam yg aku balun sepinggan penuh tu haram pulak aku nk teringat kat ngko errrkkk....herannnn bin ajaib

aper rabun ker ngko ni...gambar dah ler besor pehtu siap aku tulis kat bawah tu ayam goreng berempah, ngko dok ingat ayam tandori....ni mesti kes tingat kat anak dara tokei kedai "Kedai Bawah Pokok Besar" kat Sitiawan tu...heheheh

Ryehanna said...

kedai bawah pokok kat sitiawan??
wakakaka..
cam tau je tempat tu...eheheh

CM, lalu Shah Alam tak ingt kat kite ke?? kot2 nak singgah Sek.7 bagi angpow raya kat adikmu ini.. hak hak :P

eedany said...

Hari tu macam tak puas rasanya saya pergi Melaka.

Menyesal ikut tour. Lain kali jalan sendiri lagi best!

:)

Minister Of Mind said...

dtg melaka..roger le teman

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger