~:: Xtiviti bakar-membakar...::~

Wednesday, December 24, 2008

Letih woooo, baru smpai rumah ni, jam ngam2 11.30 mlm. Tk mo muqadimah panjang2...strettt to the point. Petang tadi aku terlibat ngan satu xtiviti bakar-membakar. Bakar aper tu..?? Bakar satay daa... Xceli satu attempt memecah rekod Malaysia telah dibuat iaitu pembakaran satay terpanjang & terbanyak iaitu sepanjang 200 meter dan sebanyak 30,000 cucuk satay. Rekod Malaysia sebelum ni cuma 92 meter jer. So, aku bertindak sebagai salah seorang urusetia dalam percubaan memecah pinggan mangkuk rekod Malaysia tu. Acara ni xceli adalah sempena perasmian Fiesta Lumut yg aku citer ari tu.

Tapi, apa yg aku tgok laa, bukan setakat 2 rekod tu jer dapat dipecahkan tapi individu masing2 pon dapat pecah rekod tersendiri jugak....makan satay free terbanyak...hehehehe. So, aku tk nak citer panjang....just layan laaa pics yg aku amik petang tadi. Tapi...satu pesanan dari aku....kalau uols terliur jgn salahkan aku yerrrr.

Sebelum bermula

Background tu pun cantik gak

Pembakaran bermula

Yummyyyyy....ni sumer aku punya !

Tak termakan beb.....

Malaysia Book of Record punya Official ngan tetamu jemputan pun tak tahannnn

Akhirnya....rekod baru tercipta - pembakaran satay sepanjang 200meter, sebanyak 30,000 cucuk


Haaaa...tu laa citernya. Sure uols terliur...hehehehe. Xceli dlm entri ni aku nk ucapkan timakasih kat salah sorang kawan blogger aku - Hidayah, pasal bagi aku satu ilmu baru untuk mencantikkan gambar seperti mana yg terpapar dlm gambar2 kt atas tu. Sebelum ni aku perasan yg gambar2 kat blog dia agak menarik perhatian aku, so aku pon mintak laa dia kasik tutorial kat aku. Sebagai seorang yg tk kedekut ilmu so dia pon bagi laa aku satu link - http://www.photoscape.org Hasilnya...aku berupaya mnjadikan gambar2 aku seperti kat atas tu....senang jer, tk yah susah2 macam Photoshop. Selamat mencuba tau....after all sharing is caring right !

14 comments:

Mr. Azman @ Kreuger said...

wooo hoho ho... di sini menyorok
upenye dari siang sampei laa malam.

erk.. knape buat kat taman esplanade
tuh??? kalau dah nak dekat maghrib..
banyak nyamok ar... miahaha~

lagi pon kat situ satu ketika dulu
port yang penuh dengan yak aw aw..
ke ke ke... tak koser melayan.

lumut oh lumut... bile laa
aku nak pegi sana lagi. rasa
rindu gak aku kat sana. nak tengok
medan selera... kedai makan akak
kastam kat esplanade tuh... burger
ade sos + kacang tumbuk... pergh
makan kat lumut semua best-best...

yang aku suke sekali kalau pekene
abc lumut... dari A sampai Z ade
kat dalam ABC tuh...

huhuhu... tapi bile mengenangkan
satu perkara... tetiber niat
aku untuk balik ke lumut pupus.

maybe next time... next time~

Kreuger®

arsaili said...

salam.. banyakkkkkkkkk nya satay...sedap nih

cybernetics mind said...

[ kreuger ]

emmm...ngko banyak laa kenangan kt Lumut ni erkkk....
tk mo share ngan aku ker...???it seems like every single corner of Daerah Manjung is in your head.....kompiussssss :)

cybernetics mind said...

[ arsaili ]
how I wish member2 blogger pon ada sekali semalam...kira cam aku belanja makan besar laaaa...he3

Hidayah said...

thanks..ala..ni ilmu ciput jer..bukan nyer banyak nor pun..tapi, saya banyak blajar ngan sorang blogger terer blog.. http://kujie2.com. dia banyak bagi tutorial pasal blog nih...

cendawanintim said...

perghhhhhh, sate tu..!!

dah lama onkan blutot, tapi takder sampai2 la jugak...tak jumpa searching ker??!!huhuuhu

tasikmerah said...

petang ni jugak aku nk beli satay... ha ha.

~dARlee zURiS~ said...

wahhh..tahniah2
best nye tu
bakar sate ramai
pastu ramai2 tambah lemak
hehheee...

Luth Textile said...

CM, ada rekod tak brapa ekor ayam yang terkorban untuk xtiviti tuh?

ada tak pecah rekod pemakan satay terbanyak?

haha.. gila betol..

syiok..

meo188 said...

hoyoyoyoyo, bankrupt satay endut kalo macam nih...

Ryehana said...

best giler kalo ade time ni... leh rembat ckit. hehehe.. kat lumut je pon...

arsaili said...

Salam Maal Hijrah, May Allah crown us with the best of iman, health, wealth and peace of mind in the New Year.

dakchomey said...

sila amik award di blog fara...

eedany said...

Wow menariknya...

Salam Maal Hijrah 1430H dan Selamat Tahun baru 2009...

Azam 2008 yg lalu dah tercapai tak? Kalau belum teruskan di tahun 2009. Jangan putus asa ok! :)

Goodbye 2008...
Welcome 2009...

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger