~:: Sad Ending 2008 ::~

Wednesday, December 31, 2008

Hujung2 ni tk sempat nk online sebab banyak pulak event yg terlibat....dah tu pulak berada di luar kawasan liputan...hehehehe. Sian kan dgn org2 yg tkder wireless modem cam aku ni...huhuhu. Bukannya aku tk mo beli tp kt area aku tu coverage tk baper okay, so jatuh rugi laa plak kalo aku guna jugak. Harap2 taun depan coverage dapat dipertingkatkan...so masa tu no more xcuse tk leh online...ahaks.

Xceli aku baru kehilangan seorang datuk yang aku sayangi....Haji Abdul Wahid Bin Haji Abu Bakar. Pada ari Isnin lepas beliau telah kembali ke rahmatullah pada umur 96 tahun....tu pun pasal sakit tua, bukan ada apa2 penyakit pon. Sampai ari ni banyak sangat "flash back" yg aku dok teringat pasal Tok since aku kecik2 lagi. Macam2 yg aku teringat termasuk laa time Tok dok hayun buai aku masa dulu2...bagi aku semua2 benda yg aku teringat tu macam baru jer berlaku.

Sapa2 yg first time jumpa Tok mesti agak terkejut pasal Tok aku ni jenis English spoken...speaking mat salehhh youuu. Itu laa antara kelebihan yg ada pada Tok. Even citer pasal kapal Titanic pon Tok pernah citer kat aku sebelum Kate Winslate & Leonardo D Caprio berlakon citer TITANIC lagi. Tok lahir pada tahun 1913 dan kapal Titanic tu karam pada 1912 tapi dia bagitau kat aku masa dia kecik2 lagi memang dia dah tau cerita pasal kapal Titanic tu. Memang banyak sangat kenangan aku dengan Tok.....

Kesian dgn Pah (Opah)....dah tak de kawan gaduh dah. Ari tu aku rasa touching sgt time Pah cium dahi Tok sebelum dikapankan. Sebelum tu aku boleh kontrol lagi aku punya emo, tapi bila sampai jer bab ni...........aku pon dah tk bleh tahan dahhhh...huuuuuuu. Tapi aku tengok Pah coolllll jer. Ye laaa, dalam hati Allah jer yg tahu. Ari tu jugak Pah ada pesan..."Tok dah tak ada, jangan laa lupa jenguk2 Pah yer...". Sedihnya rasa time tu.......

Tok & Pah bersama Abah & Mama

"Semoga Allahyarham Dicucuri Rahmat Allah....Amin Ya Robbal Alamin"

2 comments:

Geek @ Kedai.TV said...

Kita lupa masa mereka ada...dan sayu bila dah tiada..

at least U dapat cium atok u masa dikapankan...I tak dapat sempat lihat rupa nenek I sebelum dia pergi...yg besarkan I seperti ini.

azrin @ www.azrin.net

Hidayah said...

salam takziah..

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger