~:: Kad Raya Virtual... ::~

Saturday, September 27, 2008

Assalamualaikum.....

Nampaknya masing2 dah makin bz ngan persiapan meyambut Hari Raya yang akan tiba...jusssttttt around the corner...InsyaAllah hari Rabu 1 Oktober 2008 minggu depan. Tapi CM mcm biasa, masih bz ngn tugas2...sampai hari Selasa pun masih bertugas.

Sehari dua ni ramai di kalangan rakan2 bloggers telah mempamerkan kehebatan masing2 dengan memPhotoshopkan Kad Raya Virtual.....atau lebih dikenali dgn E-Card. CM puji ngn masing2 punya kreativiti....dan pada CM Kad Raya Virtual ni lebih unik jika dibandingkan dengan kad2 fizikal yg dijual. Setiap kad mempunyai keunikan yang tersendiri.....idea masing2, dah tentu tk sama antara satu sama lain...unless ciplak punya kes CM tak taw.

Xceli bila CM tengok masing2 dok tunjuk kehebatan, so CM pun rasa jeles gak....dan teringin nk reka Kad Raya Virtual sendiri, walaupun CM bukannya biasa dgn Phothoshop ni....hehehehe. Lagipun si Mr Azman A.K.A Kreuger dah baper kali dok perangat...tercabar pulak rasanya. Ni tak bley jadi ni...so ari ni, pagi2 lagi CM dah godek2 ngan Photoshop dan kad yg kat atas tu adalah hasilnya...so ngkorang komen laa sendiri yerrr.

Kepada rakan2 bloggers dan juga silent readers yg mengunjungi akupunyalife.blogspot.com , terimalah Kad Raya Virtual yang tak seberapa dari CM ni.....paham2 jer laaaa, ilmu tak der tapi sibuk nak buat jugak...so ni laa yang termampu CM buat untuk uols sumer.

Untuk saper2 yang tak der kad lagi dan tak reti godek2 Photoshop, boleh berkunjung ke sini...banyak koleksi kad raya virtual kat sini, pilihhh jer, tak yah susah2 nk godek2 Photoshop, copy jer script yg ada kat situ.

13 comments:

nikillas said...

wah.. nak tunjuk kehebatanan nampaknya CM ni.. Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin..!!

Mr. Azman said...

hhuhuhuhu... woit... tak aci... gmbar gambar katun... orang nak gambar real... ehehehe.... tukar mode grafic ek.... ape ape pon, thanks sebab berani sahut cabaran... baru laa bro gua macam ni.... muahahaha ~poyooosss~

Worait bro.. goa pon dikesepmpatan ni, nak memohon ampon dan maaf, kalau gua selalu emo-emo dengan bro. Xceli keakraban antara kite memang rase macam adik beradik, walaupon tak pernak jumpe. Just dalam chat jer...

Terima bebanyak jugak kat bro, sebab seperkenalan kiter adalah disebabkan entri bro khas utk gua tempoh hari... beberapa bulan lepas tentang untuk propose awek... ekeke... gua still ingat sampai sekarang bebile citer ni...

For me, you're special in this world, either in cyberworld or reality... others, keep on what you're have done and doing... i'll support from back. Maybe you wont see my help, but insyallah my pray also sez your name in it.

May GOD bless you always and Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Cheers from me,
Kreuger @ Muhamad Azman B. Ishak.

cybernetics mind said...

[ nikillas ]
emmm...tak der laaa nk tunjuk hebat, cuma CM rasa terpanggil nk cuba buat apa yg org lain buat...tu jer.

sama laa kita yer...Maaf Zahir & Batin

cybernetics mind said...

[ mr. azman a.k.a kreuger ]
hehehe...ngko pun taw kan...aku tk kan secara directly akn xpose kan diri aku kat blog aku ni....blum masanya lagi kowt.

neway...gambar lukisan karikatur tu bukannya hasil dari tukar mode graffic Photoshop....xceli gambar tu dilukis oleh salah seorang kartunis terkemuka di M'sia ni...ngko penah dgr Boy PJ, dulu penah kejer ngan Majalah Ujang or Gila2...aku tk hengat dah. dia lukis pics tu tahun sudah masa aku kt USM Penang...aku kasik gmbar, dia lukis laaa...hehehhee (kl ngko enlarge pics tuh...kt tepi Boy PJ ada sign....~banggerrr woooo~

satu lagi psl kad raya aku tuh....b/ground aku guna pics Masjidil Haram masa aku pegi Umrah ari tuh.....pics tu aku guna teknik "LOMO"...tu yg nmpak lain skit tuh...susah giler beb, bnyk sgt step dia....nnti aku hantar gambar ori & gmbar yg dah aku "LOMO"kan, ngko boleh bezakan yg LOMO tu nmpak lebih cantik dan "timbul"

allloooo....gua nk kasi ingat sama lu...gua tk penah simpan apa2 laaaa, so tk yah susah hati maaa, lu mau emo ker haper ker, lu punya pasal laaa...gua tk amik pot....... heheheh ;)

Waahhhh.....siap tolong doakan aku....hehehehe bagus tuh. Sama laa, masa aku kt depan Kaabah ari tu pun aku tk lupa doakan kwn2 blog...yg siap suruh aku doa percepatkan jodoh pun ada taw :)

Lastly.....Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Jangan sekali2 kata Raya ni tkder apa2 or biasa2 jer...semalam aku dgr tazkirah dari sorang Ustaz tu....kita kena raikan Raya betul2.....jgn laaa pi Semayang Raya pun selekeh buat derrkkkk jer, Ustaz tu kata kena pakai lawa2 dgn baju baru lagiiii.....bini kompius tgok suami terlebih hensem pun tk paaa....wakakaka

razzi rahman said...

Selamat Raya to you too... :)

13may said...

Salam Aidilfitiri CM,
Moga ceria dan bahagia di hari raya...

Maaf zahir batin :)

ps: dah tempek kad tu kat sini:
http://13maysakitkepala.blogspot.com/2008/09/91.html

cendawanintim said...

Walau langkah tak bertemu
Tangan tak berjabat
Ucap tak terdengar
Mata tak bertatap
Tapi izinkan hati memohon maaf
Zahir dan batin...

Selamat Hari Raya AIdilfitri
Dari kami sefamili...

YUNIE + LIZAN = IMAN

cybernetics mind said...

[ razzi rahman a.k.a bro love ] Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin....manalah tau kan, sepanjang persahabatan kita ni ada salah dan silap...heheheh

so...wots ur special dishes utk Raya ni ??


[ 13may ]
Timasihhh tempek kad raya aku tuh...makin meriah laa blog hang dgn kad raya virtual dari kengkawan sumer :)


[ cendawanintim ]
waahhhh...cantiiikkk ucapan Raya ni...boleh wat SMS ni...hehehe

nk Raya ni kira kosong2 yerr [ucpn yg selalu guna sjk doooluu2 lagi]

razifembi said...

Selamat Berpuasa & Selamat Menyambut Hari Raya kelak...

beraya dimana nanti?

Terima kasih atas kad raya tu ...

cantik n pandai u design ....

Skullsplitter said...

Salam Aidilfitri.

Kekadang hati salah menduga, jiwa salah merasa, akal salah mentafsir, mulut salah berkata, mata salah melihat, telinga salah mendengar dan fizikal salah bertindak. Jadi sejuta kemaafan dari setiap helaian nafas, setiap bisikan hati, setiap gerakan tubuh, setiap aliran darah dari saudara.

Salam
skullsplitter

Faisal Admar said...

selamat hari raya maaf zahir batin cm. terima kasih kasik kad raya ni. jap nak add dalam post kad raya. hehe.

eedany said...

Thanx for the ecard. saya dah gantung kat blog.

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk CM n isteri...

Maaf Zahir & Batin...

:)

cybernetics mind said...

[ razifembi ]
woooo....aku beraya di Taiping & Ipoh....tadek masalah pown, boley lari2 jer...dekat maaa.

kad tu??? mana lah aku pandai design...tak cantik pon, tak terserlah pun seninya...hehehhe


[ skullsplitter ]
waaaahhh...iras2 ucapan kat Kad Raya CM jer....memang best ayat tu kan, penuh bermakna.

thanks skullsplitter....krn sudi jenguk2 blog CM ni


[ faisal admar ]
terima kasih kembali kerana sudi "tampal" Kad Raya CM kat blog Faisal erkk....~terharuuuu rasanya~


[ eedany ]
Terima kasih krn sudi "gantung" Kad Raya CM...tak per laaa Tuan Punya Kad Raya tak pernah sampai Sabah lagi.....Kad Raya dah sampai kira okeh laa juga....hehhehe

"Selamat Hari Raya Eedany......."

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger