~:: Kena Lagi Daaaaa ::~

Wednesday, September 10, 2008

Ingatkan tsunami tagg telah berlalu rupa2nya tk abis2 lagi. Malam semalam bila balik dari mesejid, tengok2 kt "kotak jerit" ada mesej ---------> anda ditagg, sila jawab yerrr oleh cendawanintim . So, supaya tak menghampakan harapan sahabatku ini, maka terpaksalah CM perah otak skit untuk describe sedikit sbnyk tntg diri CM ni....rasanya tk der apa2 yg special atau weird kowttt.....sumer biasa2 sahaja. Harap2 lepas ni kita cuti jap bab2 TAGG...hehehehe.


The rules:



* Link to your tagger and post these rules on your blog. * Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird. * Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs. * Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog *





1. Konsep kawan karib or best friend tak pernah wujud dalam diri ini. No such thing in my life, now and then....I treated all my friends at the "BEST" level. U guys are really my BEST FRIEND ever. Dari kecik hingga laaa sampai ke tua...oppss tarik balik, hingga ke sekarang, CM tk pernah ada best fren pasal aku ramai kawan maaa, sumer kawan aku maaa. Apa barang nk kawan ngan sorang jer...ish ish ish rugi laaa kawan ngan seorang jer. So, ingatan terakhir untuk Kreuger...jangan harap ngko nak dapat jadik aku punya best frennn...hahahahah

2. Recently rasa sayu bila terdengar bila orang dok cerita pasal Mekah or Madinah....tambah2 pulak kalau dok cerita susah payah Nabi Muhammad S.A.W. Kadang2 tu pulak terimagine ada kat Mekah & Madinah bila time solat.....ishhh kusyuk ker solat cam ni. Inilah yang dikatakan rindu kot....cheeewahhh terkeluar ayat cintan pulak. Kalau ada sesaper nak belanja, anytime CM boleh pergi....InsyaAllah

3. Paling takut dengan ular.....kalau orang sebut "ular" jer, kengkadang tu terus rasa terperanjat & nk melompat.....tapi CM tk tunjuk ler depan orang lain...kaverrr maaaa. Memang dari dulu lagi CM dah ada penyakit ulariophobia ni...hehehhe. Pernah sekali tu kan ada ular "King Cobra" masuk rumah, nyelit kat belakang peti ais.....punyalah takut masa tuh sampai wife aku yang pi bagitau kat jiran sebelah mintak nombor balai bomba....yang aku terus keras ketakutan. Reason yang aku bagi kat wife aku masa tuh..."takut ular tu lompat"....hehhehehe. Apa punya suami laaaa cam ni. Ular jer yang aku takutttt yang lain aku berani....tak kan laaa pasal takut ular, tahap kejantanan aku menurun kot....hehehe

4. Adakalanya...kalau dh beyond limit, CM akan jadi seorang pemarah [ni kira peringkat tk bley sabar dah....kira tahap Gaban]. Tapi yang peliknya....marah tu kadang2 tk tahan lama.....ada air-cond dalam badan kot...ahaks. Tapi bohong laaa kalau CM kata, setiap apa yg org buat salah ngan CM boleh lupa gitu sajer....manusia beb, kecualilah kalau kita dah nyanyok. Dendam2 sori....tader masa. So...jgn laa suker nk kasik CM marah taw.....kang CM jadik cam muka kucing yg tension kt atas tu...hehehehe

5. Enjoy driving....ntah ler memang suka drive keter (dan apa juga kenderaan yg boleh dipandu) tapi adakalanya terasa nk pakai driver laa pulok bila ngenangkan kena drive long distance sorang2....selalu pulak tuh :) . Bagi jer apa keter pun....CM no prob, boleh bawak. Kalau saper2 nk suruh CM try bawak lori ker, bas ker, trektor ker, jentera pembajak sawah ker, steamroll ker..kasik tau...tader masalah punya...CM akan bawak...ahaks. Teringat ada satu kawan tu....dia ni hanya boleh bawak keter dia jer...kalau suruh bawak keter org lain tak boleh bawak...kompiussssss.

6. CM tk pandai romentik2 ni....geli geleman aku....hehehhe. Sayang ker...anjer ker....ling ker tak reti aku nk nyebutnya. Aku panggil wife aku ngan nama jer...hiks. Tapi.....yg pasti aku rasa aku ni seorang yg penyayang...elehhh puji diri sendiri pulakkkk. Penyayang aku ni jenis hampehhhhh skit pasal jenis orang lain tk nmpak tapi aku tau aku seorang penyayang. Teringat balik ari tu aku ada bagi satu tutorial ngan Kreuger pasal hal2 rumahtangga ni...aku cakap kt dia, bila dah kahwin akan wujud 2 kategori lelaki. Yang pertamanya SB dan yang keduanya TB....dan CM sendiri termasuk kategori SB. Ish ish ish, apa benda SB & TB ni...heheheheh. SB is "Sayang Bini" and TB is "Takut Bini".....wakakaka. Ada sorang kawan CM kata "aku ni bukan jenis takut bini.....tapi masalahnya bini tak takut aku"..... lawak betullll.

7. Bab minum pulak, aku memang tak boleh minum hot drinks. Susah skitt laaa kalau nk bg aku minum apa2 air yg tengah dok berasap2 tuh. Apa barang pulak nk tunggu2, pehtu tiup2 plak kasik sejuk. Nabi Muhammad dah pesan jgn hembus pada makanan atau minuman. Ikut kajian sains, minuman or makanan yg ditiup akan menjadi bertambah acidic. Kalau aku nk minum hot drinks juga, biasanya kl kt kedai aku akn order air yg ber"air-cond". Contohnya Teh-O air-cond.....alaaa yg ais taruh kat luar tepi piring tu laaa. Kalau kt rumah plak....apa juga air yg panas berasap tuh akan dicampurkan skit ngan air suam or mineral water. Kalau aku minum gak apa2 air yg berasap tuh...gerenti lebur /melecur lidah aku yg koman spana tuhh...hehehehe. Kalau dah lebur...emmmm kira sehari or dua hari laaa aku punya deria rasa terganggu. Tu laaa pasal yg aku cukup tak suka minum hot drinks yg betul2 hot tuh. Kalau dah masuk kategori suam kira okay lerrr. Dengan itu selesailah sudah 7 perkara yg terpaksa diperjelaskan sedikit sebanyak pasal diri CM ni bagi memenuhi kehendak TAGG dari pemberinya. Maka, dgn rasa penuh hormat dgn ini CM menganugerahkan TAGG ini seterusnya kepada :


p/s : gambar2 kat atas tu sajer jer...CM ni over skit, arahan tak kata pun kena boh gambar...dan kena bagi kredit pada http://www.flickr.com/ .......kalau tidak, kang tak pasal2 kena saman pulok. Kes naya beb kalau cam tu...heheheh

15 comments:

cendawanintim said...

ulariphobia....ermmmmm...menariks tertariks lak perkataan tuh....

kalu saya takut ngan lipan akan jadi camnih la yer:lipaniphobia..gitu erk..

papepon mekasih tuk support tag nih, saya pon harap tsunami tag nih akan berakhir juga...huhuhu..

farah aminuddin said...

nnt sy buat ek.. byk gile tag kene buat nih..huhu

nikillas said...

aku lak lintahophobia...
adeih.. tgk je boleh le..
tapi seram seh aku ngan lintah2 neh..
eeeeeeeeeeeiii....
tapi pacat ok la plak..
hek hek..

Mr. Azman said...

Amboih.... amboih Bro CM.. per mende? Tak mo jadik best prend aku? tak mo pon tak pe... sebab aku akan dapat lebih dari best priend.. of course not you... muahaha *saje kasik panas. Benci ah nak komen panjang panjang.

K cau~
Kreuger®

Mr. Azman said...
This comment has been removed by the author.
MiSZuE said...

eh yang kucin basah tu cm kucing kiter la..klu die mandi wakaka

Mr. Azman said...

Bro... bebulan puase ni gua mintak maap la... normal laa kan, kalau perut lapar.. mesti cepat nak marah.

Xceli ade incident tak menyenangkan hati kat pejabat pagi tadi. so bleh teremo plak sampai dalam blog. Ni bukan ayat nak kaver ar...

This is my true color. Kalau gua nak marah... tak kesah sape-sape pon, sure kene... janji gua tak simpan lame-lame... sory laa bro.

Lost Control Seketika....
Lepas ni mungkin gua berdiam diri buat seketia. Tak tertanggung nak pk masalah ni.... see you latter.

Kreuger®

iNi DunIakU said...

Hot drinks mmg xleh layan..

tkot trbakar lidah

n a d i r a said...

postponed bole dak??hehehe...bz lerr...nnt dah ade kelapangan kite buat ok...thanx anyway...;)

peace!

Honeylemon said...

owh... SB tue syg bini... ingatkan sendirian berhad.... muahaha....

cybernetics mind said...

[ cendawanintim ]
heheheh....cari kt dalam wikipedia & kamus dewan tk keluar lagi ulariophobia tu....nnti2 keluar laaa.

u're most welkem utk TAGG tu :)


[ farah aminuddin ]
takper2...take ur own shuiitt time.

p/s: Salam Lebaran dari kejauhan....Aidilfitri tk balik M'sia ker..???


[ nikillas ]
alamak...lintah??? walopun CM tk fobia ngna lintah tp geli gak


[ kreuger ]
bukan jer more than best fren..."bantal peluk" pun skit ari boley dapat....hiks


[ miszue ]
meow zue tu, kl mandi muka tension tak???


[ ini duniaku ]
salam...
heyyy...thanks for ur visit
eeeee....tk sanggup tasteless lepas terbkr lidah


[ nadira ]
emmm...take ur own shuuwett time.
kalau kering idea nk wat entri....guma ler TAGG ni.....saviour maaa


[ honeylemon ]
a'ah...SB tuh sayang bini....tapi ramai bila dh kawin kn penyakit TB...hehehehe

farah aminuddin said...

x blk la CM.. xdpt cuti raya pun... =(

Ryehanna said...

hahaha..ape kes tarik balik perkataan 'tua' tu??? :gelak guling2:

Ooo...baru tau CM ni xromantik?
Ape? takde sayang2 pon kaa?? pgl nama jer??

Cett! Xbesh ar...

kikikiki...

miezi said...

yay..aku tak kena !! *wink*

eedany said...

ni mesti selalu breakfast ngan orange juice ala-ala mat salleh gitu...hihihi.

tapi saya pun tak boleh minum panas2 kena bagi sejuk sikit baru senang nak minum kan, CM kan?

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger