~:: Akhirnya..... ::~

Thursday, April 2, 2009


Kot macam mana pun aku nk kena mintak maap...pasal dok tenggelam timbul...kejap ada, kejap tk ada. Setelah berhempas pulas [ye ker...hehehe], akhirnya siaplah sudah Project Paper aku tu. Aku syukur sangat pada Allah kerana telah menggerakkan aku yang ditimpa penyakit "M" ni [M for malas laaa....hehehehe] untuk menyiapkan Project Paper aku tu. Aku tau aku ni bukan terer, aku tau aku ni berpenyakit "M", aku tau aku bukannya pandai....tapi dengan izin Allah, last minute aku berjaya juga menyetelkannya walaupun terlebih dari due datenya (15/3/2009)....kira dah lebih hampir dua minggu dari tarikh yang sepatutnya.

Agaknya aku ni jenis enjin lambat panas kot...hehehehe. Ye laaa....bila dah gabra tu....nak tak nak kepala otak pon kena ligat laaa. Bab penulisan ni bukan boleh buat main2...bila idea tak mari....sehari suntuk satu ayat pon tak boleh buat....tapi Alhamdulillah.....dalam keadaan tertekan ni idea boleh mari laa pulak. So, nasihat aku pada sesiapa saja...jgn wat cam aku ni, kejer last minute. Aku terpikir plak...kalau laaa dalam masa2 kecederaan ni aku dihantar kursus jangka panjang ker, aku sakit demam ker....tak ker haru dibuatnya. Alhamdulillah....dalam masa2 kecederaan ni tk ada laa pulak apa2 halangan. Syukurrrrrrrrrrrrr......Moralnya....jangan laaa buat cam aku ni.

Xceli aku betul2 pulun dok buat kejer aku ni pada pertengahan bulan Februari. Ada kaa buat Project Paper dalam masa yg singkat ni...? Memang dah kira macam kejer gila ni....hehehehe. Memang laaa, aku agak bz ngan tugas, tapi sepatutnya kejer ni aku dah mula buat beransur2 dari dulu lagi. Tu laaa, bila dah siap jer kejer ni aku rasa syukurrrr sangat pasal kalau ikut logiknya memang susah nak setel. Pada aku ni semua kerja Allah, yg banyak membantu aku.

So....setelah jenuh bertungkus lumus, maka pada ari Khamis 26/3/2009 siaplah aku printkan 93 mukasurat Project Paper aku tu. Malam tu jugak aku hantar kedai untuk buat binding hard cover. Cina kedai tu kata hari Ahad aku boleh amik. Kira OK apa.....ada kedai yg kena tunggu seminggu baru siap. Lecturer aku mintak 2 copy, so RM56 gak laaa duit aku terbang utk binding hard cover tu. Kalau aku buat hot stamping (kira hard cover jugak tapi tulisan emas tu tenggelam) satu saja RM85....tak kan nak buang duit cam tu saja kan...hehehe. Kira OK laaa ni, janji hard cover.

Ari Jumaat plak aku ke KL...hantaq ibu mertuaku untuk wat Umrah. Flight ari Sabtu tengahari kat KLIA. On da way ke KL.....Kreuger ada SMS " Salam Bro. Amboi lama betoi menyepi. Bz lagi kaaa ? Hahahaha, OK arr. Take Care "
Aku tau laa Kreuger hang rindu kat aku kan...hehehe. Memang intention aku nk jumpa Kreuger masa aku di KL.....tapi paham2 laaa, bila ngan kaum kerabat ni, banyak la pulak program2 sampingan. So...tak tercapai laa cita2 aku nk sama2 mensumbangkan lagu dengan Kreuger macam mana yg kami dok pakat selalu...hehehe. Next time Bro.

Ari Ahad plak...on the way nk balik ke Perak, aku singgah ke UiTM Shah Alam, saja2 jumpa adik ipaq, ajak depa keluar makan2. Pusing punya pusing, last2 terjumpa laa satu medan selera....nk cerita kat mana pon aku tk tau tapi aku rasa tu gerai2 MBSA. Masa aku nk parking keter dkt ngan gerai2 MBSA tu aku ternampak kelibat seseorang yg memandu keluar MyVi dari salah satu petak parking tu. Macam kenal jer orang tu......hehehe. Lepas jer aku selamat memarkingkan keter...dengan penuh konfidennya aku pun terus call orang yang aku nampak dalam keter MyVi tadi. Siapakah orangnya tu..???? Jengx3....orgnya ialah.... Ryehanna.
Aku pun dah tak ingat apa ker soklan pertama yg aku tanya.....tapi jawapannya aku ingat lagi. "Ana ada kat bilik laaa" . Haaa....tu laaaa konfidennnnnnn jer, rupa2nya silap orang laa tadi, sib baik aku tak lambai2 tangan dgn minah yg bawak MyVi tadi ...wakakaka. Masa aku call Ana tu, dah agak lewat gak laa...so aku tk mo laa kaco dia......mana laa tau tgh dok study ker :P Lagi pun aku nk travel jauh lagi. So...lain kali laaa kalo Ana nk belanja CM erkkk...hehehehe. Akibat terlalu letih.....sampai 3 lokasi aku berenti tidur....akhirnya hampir2 pukul 4 pagi baru aku sampai rumah.

Esoknya...petang Isnin aku ke Ipoh lagi untuk amik Project Paper aku yg dah siap binding tu. Ni satu hal lagi.....nak kena hantar ke USM Penang plak. Berapa puluh hengget pulak kena kalo hantar courier. Dalam pada tu aku dengar ada gak member2 kat Ipoh yg tak hantar lagi....so aku pon gi laa rumah member yg sorang tu.....si Din, passing benda kat dia pasal dia kata Rabu nak ke USM. Alhamdulillah....ada sorang lagi hamba Allah yg nk tolong aku.Aku pon bagi laaa RM30 kat dia saja2 sedekah wat duit minyak ker...bayar tol PLUS ker...buat bayar tol Jambatan Pulau Pinang ker...ikut suka laaa. Semalam (1/4/2009) Din ada SMS...." Project Paper sudah sampai ke USM "
Harap2 Din tak April Fool aku...hahahaha.


Alhamdulillah, cam tu laaa kronologi citer pasal Project Paper aku tu. Walau cam ner pon, aku masih bz....walopun dah setel Project Paper ni, pasal aku terpaksa berhadapan ngan final exam aku next week.


16 comments:

Myza Pesona said...

CM,
Good Luck and All The Best For Your Final Exam! May success be yours!Amin...!

Mr. Azman @ Kreuger said...

waiyoooo bro..
memang lame la betoi menghilang. orang semua dok tetanye.. keh keh keh.

so sekarang ni dah tadek sebok lagi la. sekali keluar entri... panjang berjela kan.. kekeke.. memang nampak sangat melepaskan gian ni.

sebenarnya banyak perkara nak disembangkan. tapi memandang kan kat sini kureng privacy.. so tak bleh nak bercerite. kekeke.. lepas ni bile plak nak online ni? jangan kejap tenggelam timbol udah le..

*pssst... hari aku aku dengan ryehanna menyembang.. siap mengumpat pasal hang bro.. tapi aku yang tak pueh hati.. hang kasik orang tengok gambar aku.. jatuh le saham ma~ ahaha.

mase bro ade kat kl gua pon time tuh sebok giler.. tapi memang hajat nak jumpe bersembang panjang. tapi maklum le memasing ade hal yang perlu disetelkan. jadi aku tak ambil pusing le pasal hal tuh.. memang tengah gian lame tak pegi merosakkan lagu orang ni. rase gatal plak tekak-tekak.. keh keh keh.

ok ar bro. selamat kembali ke jalan yang benar. all the best for you.

Ryehana said...

akhirnya berupdate pon kan..
sabo jerlah org tua nih.. haha

ttg minah bwk myvi tu, teringin beno nak menengok rupanya camana. serupa sgt ker??

baidewei, ana mane ader kereta. anak org susah. bwk Modenas cabuk jer. huahuahua... Next time, kalau nampak ade minah merempit tu, haa..tu maybe le Ana. kalo nk tau tu betui ke Ana, kenala blanjer makan. ekeke..

anyway, good luck for final exams yer. tp CM nyer exams lmbt lg. Orang dh nk start ni. wish me luck! :D

Ryehana said...

eh...kreuger komen time same ngan aku la plak. hampeh. potong queue!

eleh kreuger...jatuh saham konon! dah mmg ptt jatuh arrr.. :P

Mr. Azman @ Kreuger said...

chis... panda ni sempat lagi nak mengutuk aku eh... nanti aku masukkan nko dalam zoo taiping baru nko tahu.. miahaha~

cendawanintim said...

haaaaaaaaa, pas tak bz neh, leh ar lompat2 blog!!

saya plak yang bz, sebab ahad nanti bos dah masuk setelah 2 minggu 'direhatkan'...

papepon, keep in touch n jaga diri..

Hidayah said...

Finally...
ado jgk la entry dari mrCM ni..brjanggut gak nunggu..bz sgt eh??..ok...ok..anyway selamat kembali..

Marzalina said...

cm..mahalnya hard cover tu..kalau intan jadi student mampuih la jugak jenuh duit wakaka..apapun tahniah ek sebab dah berjaya siapkan final year tu..kalau kena denda lewat, pandai2lah rasuah dr fatan hahahaha

meo188 said...

the return of.......

cybernetics mind said...

[ Myza Pesona ]
Thanks Myza.....thanks semuanya...for the support, for the concern....bla,bla,bla

cybernetics mind said...

[ Kreuger ]
Alllooo Bro, aku tk ilang laaa, tok sah dok risau...aku fine...heheheh

Ngko tau laaa aku ni kan...kira cam blog addict gak...bila aku involve ngan blog..kerja2 lain pon kadang2 aku tinggal. So nk ngelakkan aku jadi tk sedar diri....so aku terpaksa lupakan blog buat seketika...tu jer

Ye laaa...aku paham, dah lama kita tk bergebang kat YM...sure banyak citer kan..??? Nanti laa, tunggu aku punya exam sumer setel then only aku boleh aktifast cam dulu balik...heheheh

Wooooo....banyak ngumpat pasal aku erkkkk....takper2, ngumpat laaa banyak2 supaya pahala aku makin bertambah...muahahahahaha. Xceli kdg2 tu aku rasa cam terharu gak....aku rasa ngkorang sumer dah cam adik beradik aku plak...aku sincere ni. Mana taknya, aku rasa close sgt ngan ngkorang walopun phsically kita amatttttt jauh....ada pahammm :)

Ok laa Man......nnti2 kita sembang hal dunia akhirat lagi...buat masa ni aku nk ngko doakan aku jer...dah final ni...tinggal 4 paper lagi, kalau ada slack nayaaaa aku...hehehehe

cybernetics mind said...

[ Ryehana ]
Uikkkkkssss....org tua plak, hampehhhhhhh.....hehehehe
"bior tua di mata, di hati jgn" [peribahasa alaf milinium]...wakakakaka

Siyesss Ana, minah MyVi tu sejibikkkk cam Ana, tu pasal yg boleh kompidennnnn 300% tu...hehehehe

Gud Luck to you too....oppsss ngan Nini sekali kay

cybernetics mind said...

[ Cendawanintim ]
Salam MamaYuni...hehehe

CM masih bz lagi...ngan exam laaa, ngan macam2 hal laaa....tapi kugagahi juga memblog ni. So...bab2 lompat parti...oppssss sensitipppp, bab2 lompat blog ni masih tk berapa daya lagi....nanti2 laa, siap lompat kijang pon boleh.....wakakakaka

cybernetics mind said...

[ Hidayah ]
Emmmm....kompiussss ni,
ada gak erkkk owang pompuan berjanggut....hehehehehee

Neway....thks so much...sanggup berjanggut tunggu entri dari CM... :)

cybernetics mind said...

[ Marzalina A.K.A Intan MGM ]
Salam Intan....

A'ah laaa...lega rasanya pasal bab project paper tu dah setel. Emmm boleh tolong cek tak, dah direkodkan ke tak lagi....mana laaa tau kan kalo2 tak direkodkan....jenuh nk berjawab ngan Dr. Fatan tu....heheheh

Oiiiii Cik Intan....CM ni rasuah2 tk main yerrrrr, setakat nk sedekah senyum kat Dr. Fatan tu no hal laaa....hahahahah

cybernetics mind said...

[ Meo188 ]
Emmmm....timasih Meo.
Bila plak nk wat kartun citer..."CM The Return"...????

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger