~:: A W O L ::~

Thursday, March 12, 2009


Assalamualaikum...

Ye laaa...aku tau, aku dah buat salah besar. Hilangggg, menyepikan diri. Kalau dalam tentera dah kira cam AWOL laaa....Absent Without Leave. Tapi aku rasa dalam kes aku ni lagi teruk....Totally Absent Without Leave...jangankan blog orang lain, blog sendiri pun tk bukak langsung.

So...apa yg berlaku ni..????

Tu laaa...it's not that easy to play many roles at the same time. All in one....penyudahnya cam ni laaa, blog pun dah tak mampu nak manage.

> sebagai ketua keluarga
[Bab ni ok jer...tk der masalah, lagipun small family...easy to handle]

> sebagai seorang penjawat awam
[Bab ni, kena paham laa, dah nama pun makan gaji....tanggungjawab macam2 laaa, meeting sana,meeting sini,kursus sana, kursus sini, seminar sana, seminar sini...Apa2 pun "Saya Yang Menurut Perintah"]

> sebagai salah seorang pemimpin masyarakat
[Banyak wooo social responsibility...baru2 ni aku dah jadik cam kaunselor plak kena bagi kaunseling kat budak2 pompuan under age yg disyaki menjalankan aktiviti2 tidak bermoral (tak yah laa citer detail...paham2 laaa kalau aku maksudkan aktiviti tak bermoral tu). Aku pun rasa cam tak percaya jer bila aku ambik role ni sebagai seorang kaunselor...memang laaa ikut hati nak lanyak jer budak2 cam ni tapi bila aku dah berjaya wujudkan comfort zone di antara aku dengan budak2 tu, secara tak langsung banyak info yg aku dapat berkaitan dengan social illness yg berlaku dalam masyarakat kita. Setiap apa yg berlaku mesti ada sebab musababnya...mesti ada puncanya...dah macam drama beb.....in real life memang banyak yg berlaku kes2 yg berkaitan dengan social illness ni...setahun....aku repeat setahunnn kena rogol dengan bapak tiri, bila bagitau kat mak...mak tak percaya...mak pulak tuduh anak tu yg gatai merenyam. Bila dah jadi kes macam ni...masyarakat pulak yg menjatuhkan hukuman....dan terus mangsa tersebut dilabel dengan pelbagai istilah...jalang laaa...bohsia laa....aduihhhhh social illness ni dah makin nazakkkk]

> sebagai pentadbir
[Selain daripada kejer2 administrative macam2 nk kena buat ....nak pulak sehari dua ni musim mesyuarat agong....majlis perasmian sana sini........sekolah laaa, koperasi laaa, agensi itu laaa, agensi ini laa, NGO itu laaa...kalau pegi saja tak apa la jugak...bila sebut rasmi tu paham2 jer laa, kena laaa wat public speaking lebih kurang]

>sebagai rakyat Perak
[Sebagaimana yg telah sedia maklum, Perak sedang berhadapan dengan krisis politik....so, nak tak nak kena amik tau...sebab kebelakangan ni dah ramai sangat reporter2 yg tak bertauliah yg muncul....peguam2 tk bertauliah pun banyak juga...masing2 dengan hujah...orang ni kata Dato' Seri Nizar betui...orang ni kata Dr. Zambry betoi.....so, jalan penyelesaian...kita sendiri yg kena cari maklumat, bukan main terima jer dari reporter2 dan peguam2 tk bertauliah ni. Bila nak setel kemelut ni ntah laa]

> sebagai seorang part time student
[Ni satu lagi...bukan senang tau jadi part time student ni, dulu aku sendiri yg salah anggap, kononnya sebagai pelajar part time ni senang jerrr...apa2 senang nak handle...lecturer boleh kautimm.....rupa2nya tanggapan aku ni totally wrong. Aku dah nak abis study dah....tapi penyakit "M" makin kronik. Bayangkanlah...patutnya sekarang ni aku punya Project Paper dah siap tapi realitinya aku dok terkial2 lagi...due date 15 Mac 2009...kompemmm aku hantar lewat...ampunnn Dr. Fatan. Nak buat hard cover & hot stamping pun kurang2 seminggu.....aduihhhh. Nampak cam senang jer tajuk aku tu...." ETIOLOGI PENYAKIT LATAH DALAM MASYARAKAT MELAYU : KAJIAN DI KAMPUNG xxxxxxx, DAERAH xxxxxxxx, PERAK DARUL RIDZUAN "...tapiiiii, sendiri mau ingat laaaa...nak buat literature review pun susah...bahan rujukan terhad....tak ada penulis Malaysia yg buat lagi. Final exam pulak...just round the corner...from 6 April 2009 sampai 25 April 2009...aduihhhhh tensionnnnn. By hook or by crook aku kena setel gak aku punya Project Paper tu, kalo tidak....tak grad aku tahun ni ]

> sebagai seorang blogger
[Bila macam2 yg aku kena handle....bab ni kena mengalah laa, angkat tangan aku japp....so paham2 laaa. Macam2 komen aku terima....diserang asma laaa, resdung laaa, terbatuk2 laaa, CM bersidang bawah pokok laaa.....aku tau laaa dah 4 minggu aku tk hapdet, aku mengaku. Camner pun kira rekod apa...hehehehe]

KESIMPULANNYA :
Aku nak mintak izin...nak stop blogging buat seketika. Bila everything dah setel...aku akan jadi blogger balik...heheheh. Harap2 ujung bulan April nanti, bila exam pun dah setel...insyaallah aku akan start blogging macam biasa. Buat pengunjung2 die hard fan, terima kasih di atas support uols....aku akan aktif berblog dengan ngkorang bila kepala aku dah tak berserabut lagi. Satu jer...pesanan dari aku....jangan komplen blog aku beraboks ker, bersawang ker...hehehehe. KREUGER....kalo senang2 tu tolong ler vacuum habok2 kat blog aku ni, sepeninggalan aku lebih kurang sepurnama dari sekarang...wakakakaka. Kira lepas ni dah tak kira AWOL lagi..pasal aku dah bagi tau tentang aku punya ketidakhadiran dalam alam blog ni.

Take Care & Remember Allah Alwizzzzzzzzzzzzz

12 comments:

ELeEa said...

Aduhaiiii...
Akhirnya...
CM...CM...sume org risau...
hehehe...
Sib bek eleea xkomen blog berabuk...
kalo x kecik ati an...hehehehe

=) apapun...wishing u d best of luck...

Myza Pesona said...

At last, Mr CM is talking now! Anyway, wishing u all the best for the final exam and term paper as well!

Mr. Azman @ Kreuger said...

tau la sebok pon... atlease,
jawab le sms aku tuh.. ampes..
ahaha...

lame betoi menghilang.. tau tau
lepas ni nak sebok balik... adus.
aku pon haram cepat la abis
bulan 4 ni.. sebab aku pon ade
paper work yang nak kene disiapkan
untuk yearly event audit. mati la.

semua kene buat preparation dari
sekarang. tak pe la.. janji lepas
ni jangan tak jawab plak sms aku.

susah betoi ade abang sorang tak
tau manage mase ni.. miahaha...
spend skit la mase utk blog.
walaupon update 2 3 perkataan
jadi le... hahaha~

cybernetics mind said...

[ Eleea ]
hehehe...
sori laa adikku
tk der per yg perlu dirisaukan
CM okay jer...

neway...
thks for your concern :)

cybernetics mind said...

[ Myza Pesona ]
timaaaa kaaaasih cikguuuuuuuu
sori laa...lama tk online
blog pon jarang...
YM pon dah jarang...

cybernetics mind said...

[ Mr. Azman ]
sori gak utk adikku yg ni....
aku tau aku salah...
tapi bab SMS tu...
aku musykil laaa...
pasal...mana ada aku terima
apa2 SMS dari ngko

bukan tak tau manage dik oiiiii...
dah tk termanage...wakakakaka
amacam..nak jadi PA aku ker
tak pon jadik supir...hehehe ;)

ngko punya ayat yg last tu pun
sama jer ngan Ryehana punya ayat..
soh aku hapdet walopun boh sekeping gambor....
atau 2 3 perkataan jer
punya laaa nak soh aku hapdet..

aku try my best laaa....
bergantung pada keadaan ;)

Marzalina said...

wah..cm, akhirnya apdet jua hehehe

cendawanintim said...

membizi giler2 neh..patut laaaa...

jaga diri.

A.I.Z.A.T said...

ingatkan bro majuk ke pe..
ptt ar lama ilang..
xpe2, tanggungjawb bnyk..
hehe,so sume da ok ke bro?
hehehehe

Sheikh said...

wei Bro banyak nyer kerja ko... mesti banyak gaji nie... !
Bro belanja air tebu !

13may said...

ok bos...'cuti' diluluskan :D

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger