~:: Pegi Jahanam Yahudi Israel Laknatullah.... ::~

Monday, January 5, 2009

www.flickr.com

Sedar tk sedar hari ni kita telah diselubungi oleh sindrom "jaga tepi kain sendiri" bila berhadapan dengan satu isu global iaitu serangan Israel ke atas masyarakat Palestin. Memang laaa, bila sebut kemampuan...apa laa daya kita utk setelkan masalah tu tapi at least tunjuk laa sikit sikap kepedulian kita tu. Reaksi kita macam mana....???? Tak kan sejuk jer, seolah2 tidak berlaku apa2. After all kita kena ingat bahawa mangsa2 yg dizalimi tu adalah saudara seagama kita.....yg sama2 berkongsi syahadah dgn kita.

Kadang2 terasa malu jugak bila tengok setiap hari ada jer masyarakat dunia tak kira kumpulan etnik dan agama telah menzahirkan rasa tk puas hati terhadap tindakan Israel Laknatullah tu. Malah....artis2 Barat pun turut sama buat street protest. Bila kita tanya dengan orang2 kita.....jawabnya "biaq pi kat depa laaaa....yg kita nk sebok2 buat apa".

Mungkin ada hikmah di sebalik apa yg berlaku sekarang ni....mana tahu Allah nak tengok macam mana masyarakat Islam dunia menangani masalah ini, mana tahu Allah nk tengok sama ada masyarakat Islam bersatu dalam hal ini, mana tahu Allah nk suruh kita pertingkatkan lagi ketaqwaan kita kepadaNYA.

Jangan laaa kita asyik sebok nak memperjuangkan bangsa....asyik dengan kalimah Ketuanan Melayu sampai kita lupa kalimah yg lebih besar Lailahaillallah Muhammadurrosulullah dan juga Allah Huakbar. Terlalu bersifat etnosentrik sampai lupa dengan Ketuanan Islam yg sebenarnya. Dalam krisis yg berlaku ke atas saudara-saudara masyarakat Palestin, mungkin kita tertanya2, apa yg boleh kita buat....apa sumbangan kita???? Mungkin kita lupa dengan kuasa yang paling suprim iaitu kuasa Allah SWT yg mengatasi segala2nya. Mohonlah pada Allah semoga diselamatkan saudara2 Palestin kita dan mohonlah agar Allah hancurkan Yahudi Israel Laknatullah. Itu lah "suara" kita. Semoga ianya menjadi satu usaha kolektif dari kita semua. Siapa kita nk harapkan lagi...??? PBB sebagai satu badan diplomasi dunia pun tidak mampu membawa "suara" perubahan dalam menyelesaikan masalah ini. Masyarakat dunia segelintirnya masih melabelkan pejuang Palestin sebagai pengganas. Bush pon dengan bongkaknya seolah2 telah memberi restu pada Israel dalam tindakannya menyerang Gaza dan masih juga menuduh Palestin sebagai pengganas dengan mengaitkannya dengan Syiria dan Iran. Siapa lagi yg kita nak harap.....kalau bukan di kalangan masyarakat Islam juga.

Xceli aku cukup emosi dalam membicarakan hal ini dan aku harap sangat sahabat2 aku semua rasa macam mana yg aku rasa....pada aku, itu lah semangat persaudaraan ISLAM. Kepada sesiapa yg mempunyai ekses kepada mana2 Masjid atau Surau, mohon lah supaya diadakan solat hajat khas beramai2 untuk saudara2 kita di Palestin. Inilah yg mampu kita lakukan....yg kesannya mungkin di luar jangkaan kita....yakinilah dengan pertolongan ALLAH.

Satu usaha murni telah dilakukan oleh seorang pengunjung baru blog ini iaitu saudara Fazlan Rizan Johani, seorang Design Architect dari UK di mana beliau telah membuat satu poster unik dalam usaha beliau membantah serangan Israel ke atas Palestin. Atas tujuan itu aku mohon sesapa saja yg berkunjung ke blog ni silalah "tampalkan" poster ni di blog masing2 sebagai tanda prihatin kita terhadap isu ini.


"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung Ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam Palestin dan hancurkanlah Rejim Zionis Yahudi Israel..amin. ..."
[lalu bacalah Surah Al-Fil]

16 comments:

meo188 said...

zionis memang bitch!!!

Hidayah said...

dah amik..nnt kiter tampal..jom sama-sama kiter bdoa smg roh rakyat2 palestin ditempatkan bersama-sama org2 yg beriman..

ELeEa said...

Salam...Bro ekceli arini da kuar dlm paper : Malaysia akan gesa PBB utk discuss balik psl ni, & Malaysia pun dah salur RM3.5juta ( kalo xsilap ) utk tlg masyarakat kat sana. Walaumcmna pun Eleea pun harap bnda ni x brlarutan. Sedih tgk baby2 tecik terkorban. Baru nk tengok dunia, keadaan dah kejam pd ank2 kecik yg xbdosa ni...Moga Allah cucuri rahmat ke atas roh2 mereka & semoga keadaan lekas2 pulih. AMIN....

Mr. Azman @ Kreuger said...

ye bero...
stuju.. memang marah...
yang dalam negara pon buat hal..
yang luar negara pon menjadi jadi.


so mane satu nak kite tangani.
kalau mende ni still tadek perpaduan
antara kite org islam. susah laa..

sampai ade satu video clip gua tengok
pasal perang kat sana. Orang palestin
budak lagi... teriak depan mayat
mak die... sambil cakap:-
"mana umat islam yang mengaku
negara islam...."
wah... ikut kire panjang lagi ayat
die... tapi gua tak sanggup nak
abeskan... nanti gua nanges...
hari tuh tengok video clip ni pon
gua bleh nanges tetiber... tak
sedar. terleleh plak... :((

cam ne lagi nak menunjukkan
kebangkitan kite? bangsa dan negara
dah dipecah-pecahkan... strategi
yahudi. negara lain jangan campo.
sebab kite dah terikat dengan
perjanjian damai... thats y...

ni laa teknik depa dari dulu lagi
memecah kan umat islam kepada
negara-negara.. kemudian dengan
perjanjian damai... kita tak boleh campor tangan dalam urusan negara
orang lain... so??? Ni semua
politik yahudi & israel...


Kreuger®

cybernetics mind said...

[ meo188 ]
bkn setakat bitch jer...lebih dari tu lagi :)

cybernetics mind said...

[ Hidayah ]
ye laaa....kdg2 kita terlupa
dgn kekuatan sesebuah doa tu...

CM sedey laa dgn kekuatan umat
Islam dunia....konon kaya laa,
kuat laaa....tp sumer dah tunduk
ngan Israel gara2 Perjanjian Damai
yg dh termaktub...tp tk penah pikir plak nasib saudara sendiri :(

cybernetics mind said...

[ EleEa ]
At least, per yg M'sia buat tu
akn rgnkan beban yg dtggung
oleh mgsa2 kat sana....

tapi kan...bab2 nk menggesa PBB tu
rasanya...setakat tu je laaa, tgok laa yg sudah2. isu ni dah makan tahun
tapi apa yg PBB buat...mmg ampehhh
org kata PBB tu Pakat Bebal Belaka,
bkn CM kata tau..woranggg kata.
NATO plak worang kata No Action Talk Only...hehehhehe

nnti taun depan Eleea akan amik satu paper on International Relation...best gak, bnyk bincang
pasal hal2 cam ni...unilateral, jenis2 perang bla3

cendawanintim said...

yup..betul tuh..pi jahanam yahudi..tak tahan tengok anak2 kecil terkorban...Allah jadikan manusia sebaik2 kejadian...

dun wori, nanti pas external audit ISO ni saya tampal stem tu..

cybernetics mind said...

[ kreuger a.k.a azman ]
uiks...
len macm jer pggil aku bero..
sib baik tkder "k"...ampehh

apa jer yg de kaitan ngan Islam,
kita kn allert..tk leh diammm jer,
kalo tk, lagi naik pala laa musuh2
Islam sumer tu....

waaa psl video klip tu, dasat gak ngko erkkk..boleh phm bahase arab,
smpai bole nangis.....wakakakakak
cam tu laaa....kita akan terasa bila saudara seIslam kita dizalimi, kita kn ada perasaan, jgn wat tk tau jer.

betul laaa cam ngko kata tu...
sayang dgn negara2 arab yg besor2 tu...cam dh kena ikat "kejantanan" masing2 dgn Perjanjian Damai ngan Israel...means tk leh campor hal Israel walopun negara Islam lain kena hantam....mmg babi laa Israel ni...Kalo tk nak sign Perjanjian Damai plak...sure depa tuduh sekongkol dgn pengganas....

cybernetics mind said...

[ cendawanintim ]
kita wat laa apa yg termampu,
walopun "senjata" tu datangnya dari
perasaan simpati dan doa kita tu..

TAKBIRRRRRRRRRRRR........
[ehem2...kuak laa pulok takbir dkt2 PRaya Kecek T'ganu ni...heheheh]

aizatbest said...

ALLAH HUAKBAR!! JAHHANAMLAH ISRAEL DAN AMERIKA SERTA SEKALIAN TENTERA DAN NEGARANYA..Selamatkanlah umat Islam di Gaza.amin amin, ya rabbal allamin..

Den said...

... Org yahudi tu mengambil kesempatan di atas kelemahan umat Islam sendiri..diorang tau kelemahan kita pada satu perkara iaitu ekonomi.. jadi dia pegang lah ekonomi terutamanya negara2 Islam, hingga mereka tak berani bersuara atau menentang yahudi laknatullah kerana bimbangkan kemusnahan ekonomi negara mereka...

FADZLAN RIZAN JOHANI said...

Terima kasih...nie sumbangan kecil yg kita boleh buat utk menyebarkan "message" keamanan.

Apa jua alasan pihak yg berperang..peperangan bukan jalan penyelesaian.Biarpun alasannya "menghapuskan pengganas"...bukan alasan!

Lupakah kita sejarah tentang bagaimana negara terjajah hanya kerana alasan "misi beban orang putih" ?

mana2 peperangan didunia ini mestilah dihentikan.

nyawa bukan mainan...

STOP THE WAR!!

PAKLAN
http://jalakmas.blogspot.com/
http://papan9.blogspot.com/

cybernetics mind said...

[ Aizatbest ]
Teruskan berdoa...yakin lah bahawa setiap suara itu "didengari" Allah agar bumi para syuhada & anbia itu terus terpelihara....

cybernetics mind said...

[ Den ]
Xceli org2 Yahudi tu tahu melalui apa yg terkandung dalam Al-Quran bahawa satu hari nanti mereka akan hancur dan musnah...oleh sebab itu golongan ini terus menzalimi muslimin & muslimat seolah2 kebenaran yg ada dalam Al-Quran itu dusta semata2....

cybernetics mind said...

[ Fadzlan Rizan Johani ]
Emmm...segala yg kita lakukan adalah tindakan kolektif atas keprihatinan kita, bukan hanya sekadar mesej keamanan semata2 tapi lebih dari itu....mesej yg boleh menyedarkan masyarakat ISLAM bahawa kita perlu terus bersatu atas nama ISLAM

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger