~:: Cendera Jiwa Dari Meero ::~

Monday, January 19, 2009

Weekend baru ni aku balik ke Taiping...rumah parents, sambil2 menjenguk Pah yg baru kehilangan Tok. So, ini laa part of duty aku sebagai anak dan juga cucu mithali. Ada jer kelapangan, for sure aku akan visit insan2 ni.

Sampai jer rumah Abah & Mama aku ternampak ada satu envelope besar kat celah2 kabinet TV tertera nama aku. Biasa laa, sapa pon kalo dapat envelope yg besar, sure xcited punya. Aku nk bagitaw kat sini......ada kalanya, atas sebab2 tertentu aku prefer address rumah parents aku untuk urusan surat menyurat.

Bila buka jer envelope tu......ada satu kalendar custom made laa dalam tu. Pastu pulak ada satu kad ala2 greetings card gitu yg tertulis :

wahai senja
andaikata kau bisa bicara

dan berada di posisiku sekarang,
apa yang ingin kau katakan....?

pada malam-malam indah bertabur bintang ?

yang ada dekat padamu, tapi tak dapat bertemu


Salam Puisi to [ nama aku laaaa...]
Meero



Laaa....baru aku teringat ari tu aku ada laa jengok2 blog Akungantaro milik Meero. Dalam satu entri yg ditulis oleh Meero pada hujung tahun 2008 ari tu, dia ada offer hadiah yg dinamakan sebagai Cendera Jiwa kepada pengunjung2 blog dia. So, aku dengan muka tk taw malu terus mengemailkan address aku supaya Cendera Jiwa yang ditawarkan tu tetap menjadi milik aku.... ahaks. Barang free pulak tu....tunggu lagi...hehehe.

Aku suka jenguk2 blog milik Meero ni pasal blog dia ni lain dari yang lain. Kalau blogger lain akan menggunakan Blogspot atau WordPress sebagai tapak blog, tapi Meero masih menggunakan Geocities untuk blognya tu. Lagipon, gambar2 kat blog Meero tu cantik2 belaka. Kalau tak caya, pi laaa jengok2 blog Akungantaro milik Meero tu.

Sekali lagi, aku ucapkan berbanyak terima kasih pada Meero...dan harapan aku, pada Meero dan rakan2 blogger yg lain, kalau ada lagi benda2 free nak bagi jangan laa lupa kat aku pulak...wakakakaka.

19 comments:

Marzalina said...

CM...bestnya dapat hadiah free noo..intan pon nak gak..sapa boleh bagi??? huhuhu...jap nak gi jenguk blog tu ler...hehe

rantong said...

Sekadar mengingatkan. Amalkan doa ini.

Dari Surah Al-Baqarah ayat 286, bermaksud;

"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebani kami dengan beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup kami memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah Pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir".

Myza Pesona said...

Best jugak dapat hadiah dari blogger tu ek! Nanti CM buatla mcm tu kat siapa yg kerap dtg ke blog CM!Hehehe

cybernetics mind said...

[ Marzalina ]
hehehe...sapa tk suka benda free oiii

cybernetics mind said...

[ rantong ]
thanks rantong...atas ingatan2 itu,
neway...sharing is caring right.. :)

cybernetics mind said...

[ Myza Pesona ]
Thanks for ur support Myza,
Insyaallah Cm akan fikirkan2
what is best for all my friends :)

for the beginning...
saper nk volunteer jadi
juri pemilihan...hehehe

MEERO said...

smpai ghopernyer mender tue.... eheh! makasih untuk CM gaks,

ME pengguna geocities yang setia, hohoho!! takder curang2! hohoho :P

Sheikh said...

salam Bro ! aku punyer tak dea ker ?

skid said...

tahniah2...puitis...

miezi said...

i got one oso.
bagus kan meero ni

cendawanintim said...

perghhhhhhh, dpt adiah tuh...

rezeki..rezeki..moga murah rezeki selalu..amin.

Hidayah said...

nak jugakkkk hadiah tuh....!!!! CM tak nak buat camtu ker...???hehe..dah tgk blog dia..mmg cun..

cybernetics mind said...

[ MEERO ]
tenkiu again...
siyes...aku mmg jeles
ngan ngko pnya pics..
lawo bebeno...
kasik tutorial boley..??

cybernetics mind said...

[ Sheikh ]
emmm...nanti2 aku pikirkan :)

cybernetics mind said...

[ skid ]
memanggg puitis..

cybernetics mind said...

[ miezi ]
dah bagi mender free...
lagi laaa betambah bagus :)

cybernetics mind said...

[ cendawanintim ]
mmg laaa
selalu murah rezeki
tmbah2 plak blog2 yg selalu
ada pics mender2 makan...
kenyang sokmo :p

cybernetics mind said...

[ Hidayah ]
ok...siap
sok tgok dlm peti surat :p

cybernetics mind said...
This comment has been removed by the author.
 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger