~:: Macam hilang fokus jer...::~

Wednesday, August 5, 2009

Terus terang aku katakan bahawa aku cukup rasa celaru sekarang ni, sampai rasa macam hilang mood untuk semua perkara. Tak tahu nk handle yg mana satu. Dateline kerja2 hakiki aku banyak yg perlu diberikan perhatian especially yg rasa2 dah terlajak tu...hehehe. Segala2nya rasa macam blur jer....fokus lari.

Aku punya konvo pon dah tak lama lagi...next week jer....13/8/2009. Konvo ni bukan boleh main redah jer...mcm2 persiapan yg nk kena buat. Contohnya mcm semalam...ada kawan call tanya pasal kajian pengesanan Kementerian Pengajian Tinggi...sama ada aku dah buat ker belum. Rupa2nya aku pun tk perasan pasal bende tu. Ye laaa...bukannya susah...kena isi on-line jer tapi pasal aku dah hilang fokus...aku jadi kurang amik kesah dgn hal2 yg sepatutnya penting camtu. Kalau ikut instruction dlm buku panduan tu...kajian pengesanan tu kn buat on-line..lepas tu kena print sebagai bukti dan kena tunjukkan masa nk amik skrol nanti. Bila pikir2 balik...aku perasan yg aku memang tak amik serius tentang hal2 ni. Aku pun tak tahu mana pegi aku punya passion dan aku punya excitement tu.

Petang semalam aku find out hotel2 yg nearby dgn USM dah fully booked....hampeh betul. Semua ni silap aku...walaupun aku dah expect bende ni mesti berlaku punya. Aku perlu sangat penginapan yg berdekatan pasal aku punya session mula awal2 pagi lagi...pukul 7.30 pagi dah kena ada kat dalam dah. Hari Sabtu ni aku kena pegi Penang...untuk urusan pakaian akademik. Aku harap2 hari tu nnti ada laa rezeki aku untuk dapat tempat penginapan kat mana2 sekitar USM tu. Kalau tk dak jugak...susah laa skit.

Yang tu hari Sabtu. Isnin plak aku kena pergi ke Penang lagi...raptai pulak pukul 8.00 malam. Letih dibuatnya...nk terkejar sana sini. Nak cuti lama2...kejer kat opis melambak. Hari Rabu....sekali lagi aku ke Penang untuk Grand Finalle 13/8 nnti...hehehe.

Ok...habis bab tu....yg merungsingkan lagi....aku turut sama dengan AJK Keluarga kena handle Family Day untuk keluarga aku yg dijadualkan 15 & 16 Ogos 2009 bertempat di Pantai Teluk Senangin. Secara tentatifnya...banyak laa jugak yg pihak aku dah setelkan tapi selagi belum tiba tarikh tu...macam2 la jugak yg aku peningkan.

So....untuk event2 yg aku tengah pening2kan tu, InsyaAllah kalau dah setel...aku akan uploadkan gambar2nya.

* aku rasa laa kan...antara faktor yg menyebabkan aku hilang fokus ni mungkin kerana aku terlalu dok pikirkan dan risau pasal H1N1 tu....hampehhh betoi.

1 comments:

Mr. Azman @ Kreuger said...

keh keh keh... biase la..
awak tuh VVIP memang la macam tuh.
sabor jer la dengan dateline.

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger