~:: CM Sana Sini ::~

Monday, June 22, 2009

Assalamualaikum.......

At last dpt gak kembali berblog....it has been quite sometime kan....aku menyepikan diri, bukan setakat tkder entri baru, malah blog sendiri ni pon tak sempat dijenguk2. Emmmm....sampai ada org tu tegur aku pasal spam2 kat shoutbox yg tk sempat "ditebas" tu.

Aku mengaku laa bila kesibukan melanda diri ni, secara tak langsung aku akan jadi malas utk online - tk kira laa sama ada dengan blog, YM atau mender2 yg seangkatan dengannya. Bila dah letih, paham2 jer laaa, terbungkang dibuatnyer.

So, utk entri kali ni ianya berupa all-in-one dan aku harap ianya dpt menjawab persoalan2 yg timbul berkaitan apa yg berlaku recently. Layan jer gambar2 ni....let the visual speaks for itself.

11-12 Jun 2009 ----->

Wacana Ilmu-Sempena Ulangtahun Keputeraan Ke-81 DYMM Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan bertempat di INTIM (Institut Tadbiran Islam Perak)

Xceli aku dijemput untuk menghadiri Program Perasmian oleh Tuanku saja...tapi memandangkan program ni menarik, so aku pun daftarlah untuk program sepanjang 11 Jun 2009. Semua sekali ada 9 Kertas Kerja yg dibentangkan oleh org2 yg hebat2 belaka yg terdiri daripada para cendekiawan Islam dari seluruh pelusuk negara. Antaranya ialah Dato' Faiza Hj. Tamby Chik (Hakim yg menghakimi kes Lina Joy), Prof. Dr. Abdul Aziz Bari dari Kulliyyah Undang-Undang Ahmad Ibrahim, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dan ramai lagi.

selamba jer aku mintak nak bergambar dengan Prof. Dr. Abdul Aziz Bari, seorang constitutional law expert ni.

13-14 Jun 2009 ----->

Aku berada di Tower Regency Hotel & Apartments, Ipoh.....ada seminar on Economics & Capital Markets. 2 hari ni rasa macam seminggu...boring giler.


15 Jun 2009 ----->

Seminar lagi - Seminar Transformasi Diri Perkhidmatan Awam Negeri Perak, di Dewan Banquet, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak...bersama Y.Bhg. Dato' Dr. Fadzilah Khamsah. Best sangat......dari pagi sampai petang tak mengantuk langsung dan "Monday Blues" pun tak terasa hari ni.



20 & 21 Jun 2009 ----->


Ke Bukit Merah Laketown Resort - ada Malam Anugerah Perkhidmatan Cemerlang....utk pejabat aku. Dinner yg agak boring pasal aku kena duduk semeja ngan boss....dah tentu makan tak puas...hehehehe. Orang lain siap boleh jalan sana, jalan sini amik buffet food...aku plak hanya makan apa yg terhidang kat meja tu jer. Rugi besarrrrrrr. Nasib baik laa aku ada spare kudapan kat bilik aku...cover balik apa yg tak cukup bila aku balik ke bilik...hahahaha. Nak tunjuk gambar masa dinner tu...aku tk der pasal masa dinner tu aku tk der peluang nk amik2 gambar dari kamera aku, kamera org lain ada laa yg amik gambar aku yg dok semeja ngan boss tu....ye laa bila dah dok ngan boss kekdahnya kena laa kaver2 skit.

Esoknya...lepas breakfast...xtiviti bebas, nak gi water park ker, nak gi eco-park ker...ikut suka kami laa. So..aku tkder plan nak berendam kat water park tu...malehhh la pulak. Mulanya aku cadang nak visit Orang Utan Island iaitu sebuah Orang Utan conservation and rehabilitation centre, tapi malangnya Tasik Bukit Merah buat masa ni agak kekeringan airnya dan ini telah menyebabkan tunggul2 kayu yg berada di dasar tasik boleh mendatangkan bahaya pada bot2 yg membawa penumpang ke Orang Utan Island tu. So...Orang Utan Island tu telah ditutup oleh pihak pengurusan kepada org awam buat sementara waktu. Frust gak pasal dengar citer memang menarik kat Orang Utan Island tu...tkper2 next time.

Bila dah tak boleh ke Orang Utan Island...aku pun cam dah mati akal la pulak...tak tau nk gi mana. Supaya tk rasa hampehh sangat kehadiran aku ke Bukit Merah Laketown tu...aku ngan Sue amik keputusan utk sight-seeing jer kat area2 situ dan juga water park dengan menaiki "Chair Lift". Boleh laa jugak aku skodeng dari atas...tengok2 org mandi...hehehehe.

Gambar2 hasil skodeng dari "Chair Lift"

Maka terjawab laa sudah...kenapa aku sibuk sangat minggu ni. Kalau ikutkan ada lagi program yg aku attend tapi pasal gambar tk der...malas laa aku nk boh cerita2 tu kat sini. So, next time bila aku kata yg aku ni bz, I really meant it....ok chowwwww.

W A S S A L A M

9 comments:

meo188 said...

syoknye keje cenggini... byk event... jln2... mkn sedap2 jg... pakai lawa2...

jeles2

Marzalina said...

patutla lama tak nampak...sebok bebenor rupenya =)

Ryehanna said...

nak pergi bukit merah jugak!!!!!

lame giler xpergi...

dan 11 thn! last time pergi tahun 98! giler ah... jaki tol kalo org citer gi bkt merah :P

Cybernetics Mind said...

-to Meo188-
alaaa...biasa2 jer
yg paling best kejer sndri...
ikut suka kita jer nk kejer caner =)


-to Marzalina-
a'ah...
cam tu laa kira2nya...
cuma...
tkder xtiviti bungkus mmbungkus jer


-to Ryehanna-
ok..
lenkali kita gi sesamer...
kita gi Pulau Org Utan..
masa tu imagine laa....
peluk Org Utan mcm....
peluk Panda...
...hehehehe

A.I.Z.A.T said...

brader ni bz slalu ek..
hehe.bagus2, ptt ar lama ilang.
sihat ke?

wah rugi ar x amik buffet,huhu.
wah bro, tau ar bos,
tu yg kene dok ngan bos2 gak tu.hehe.

eh cam syok je g bukit merah tu,
sy seumur idup mmg x pnah g,
sbb masa kecik2 xde pluang.

kene tgu kje, pstu gune duit sndiri baru ble gi jenjalan.
heheh..

p.s-time kasih ar nasihat saya ni bro..hati sy tersentuh baca komen bro..thanks ek;)

salam

Aleeya said...

Owhhh CM bizi yer, samala kita, baru2 ni je sempat tebas semak samun belakang umah..dah tinggi lalangnye tak pasan kan huhuuuu

ape pelan transformasi diri awk yer?he he..

take care

Mr. Azman @ Kreuger said...

pergh... patut le lame menyepi.
aku hengat dah merajuk tak mau
berblog dah..

lepas ni bile plak nak turun KL bro.
yapeedaa... kate mau karok..
lepas tuh nak turun... jangan le
plak hari kerja...
ahad ok le...

P/S: lame bebenor tak dengor citer
dia.. kejap ade kejap tadek..
biskot pon tak macam bro ar~

Cybernetics Mind said...

-to A.I.Z.A.T-
hehehe...
cam tu laaa aku pnya life...
neway...aku sihat cam biasa

tu laa pasal bab makan tu..
aku tergolong dlm klgn manusia yg rugi....hahaha...neway syukur tetap dikurniakan rejeki oleh ALLAH

psl Bukit Merah tu..
nnti kalo ada kesempatan..
kita gi ramai2...
soh Kreuger jadi organizer =)

owh...psl bab2 nasihat tu...
mender kecik jer...
aku pon bukan manusia perfect =)

Cybernetics Mind said...

-to Aleeya-
emmm...
tebas jgn tk tebas..

hahaha...
psl plan transformasi tu kan...
emmm...kn tgok citer transformer dulu
baru tau camner...:p


-to Kreuger-
selamberrrr laaaa...
kata aku majokk...
tk koser aku..

karok..???
tunggu laaa...
kalo ada kesempatan & peluang..
no probbbb =)

uiksss...
ada ke patot..
aku disamakan ngan biskut..
apa barang....hehehehe

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger