~:: Entri tunjuk sebab...... ::~

Saturday, September 5, 2009


Ya ampooonnnnn....it's been quite sometimes I've been off from blogging. Stended arrr...reason kena ada laaa. Almost seminggu laaa ada problem sipotmyyx streamyx kat area sini. Ntah apa benda yg kat tepi jalan tu yg ada masalahnya. Aku panggil sub-station jer...ntah yer ker tidak wallahua'lam. Kira jenuh gak laa aku mengorat contact help desk/customer service TM....macam2 depa ajar aku.....buat tu laa, buat ni laa....ping tu laa...ping ni laaa...last2 aku jugak yg pening tenet still tkdak connection.

Dalam seminggu ni kalo ikut hati mcm2 cerita yg aku nk blog out kat sini tapi tk yah laa kot...aku rasa cam basiiii jer citer tu nanti. Apa yg dah lepas tu biar laaa. Banyak lagi citer yg aku boleh story mori kat sini nanti....insyaallah.

Sepanjang aku tk ada tu, macam2 spekulasi juga yg timbul....berkaitan dgn entri aku yg sebelum ni...cerita pasal eksiden on 1st Ramadhan tu. Banyak gak SMS, call & email yg aku terima pasal insiden tu. Aku ok laaa. Aku terima segalanya sebagai ujian dari ALLAH. Kepada yg kirim email & sms tu...timakasih laaa banyak2 ats perhatian korang tu....sampaikan yg sebelum ni tk tau pun kewujudan http://akupunyalife.blogspot.com pun dah tau. So...raya nanti Sentra aku tu kena beraya kat bengkel laaa.

Xceli life aku semakin sibuk kebelakangan ni :
  • kejer banyak
  • partner kejer aku dah mula cuti 2 bulan....sebelum bersara Oktober ni (so...Oktober ni aku kejer kira 2 in 1 laaa...huhuhu)
  • program berbuka posa melambak2
  • meeting sana sini....sampai ada hari yg aku tk masuk ofis pon
Aku harap2 boleh handle kejer2 aku ...dan aku mohon Allah permudahkan segala kejer2 aku tu.

Antara program2 yg aku dpt jemputan baru2 ni :
  • Majlis Berbuka Puasa Bersama DYTM Raja Muda Perak Darul Ridzuan.
  • Majlis Berbuka Puasa Bersama YB ADUN Kawasan
  • Majlis Berbuka Puasa Dan Makan Malam Muhibbah Sempena Bulan Kemerdekaan Ke-52 Peringkat Negeri Perak
  • Majlis Berbuka Puasa Majlis Perbandaran Manjung
  • Majlis Berbuka Puasa Pejabat Daerah & Tanah Manjung
  • Majlis Berbuka Puasa Pertubuhan Peladang Kawasan
  • Majlis Berbuka Puasa REMCO Engineering & Construction Sdn Bhd
  • Majlis Berbuka Puasa Dan Majlis Sambutan Kemerdekaan Ke-52 Kemerdekaan Peringkat Daerah Manjung
  • Majlis Berbuka Puasa Teknik Janakuasa Sdn Bhd / Lumut Power Plant
* tu belum kira yg kecik2 punya, belum kira meeting & program2 yg bukan majlis berbuka puasa.....adusssss. Ramadhan ada lagi lebih kurang 2 minggu lagi......so, ada lagi jemputan majlis berbuka puasa yg akan menyusul...huhuhu.....per2 pon life must go on. Lepas Raya tengok laaa nanti...aku buat list Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri pulak.....kompemmmm melambak gak.

Sebelum ending entri ni aku nk tunjuk buah kurma yg aku dapat dari Pengurus Stesyen Lumut Power Plant baru2 ni....bapak punya besar, aku pi Mekah & Madinah taun sudah pon tk jumpa kurma sebesar ni....dah macam buah kelapa sawit....hehehehe.

cuba compare kurma tu dengan kurma yusuf taiyoob.....


- Selamat Berbuka Puasa Untuk Semua....kepada yg tk posa, Selamat Qado Puasa...hehehehe -


"Do Remember Allah Alwizzzzzzzzzzzzz"

18 comments:

farah aminuddin said...

bengang kan kalo internet prob. hihi

papepun. selamat berpuasa. :)

Cybernetics Mind said...

[farah aminuddin}

maunyer tk bengang...
rasa cam kehilangannnn sesangat :p

- selamat pose to u too -

MaizaC'Joe said...

uihh.. bnyknya majlis brbuka puasa.. mmang geram internt problm.. sy pun pnah kn 1 mggu lbh xbleh on9.. call dorng ajar mcm2 la.. kt nie bleh d ajar la.. mn la nak tau sngt.. ok.. slmt brbuka.. dan slmt kembali..

meo188 said...

pergh... rezeki murah bulan pose nie.

ok2...

kurangkan kontroversi, tingkatkan amalan. oh yeah! :)

Ryehanna said...

amboi...

asyik makan jela kerjanye yer..

best gak kerja cam CM ni.. haha

selamat menyambut nuzul quran. KL xcuti. T___T

Myza Pesona said...

Wah, banyaknya majlis berbuka puasa!Sure tak buka kat umah, sian org rumah! Buka sorang2! Best la makan free, macam-macam ada, hehehe!

Sheikh said...

salam Bro ! Salam....Selamat Menyambut Nuzul Al-Quran

Tahun lepas aku pun kena problem tenet... masa tue diorang tukar yang macam tropedo kepada yang jenis kotak macam dlm pic hang tue , meroyan jugak la aku masa tue !

Mr. Azman @ Kreuger said...

1. Internet - apa kate bro p bakar jer.. hehehe telecom ni tak tau la. kate peneraju utama sumber telekomunikasi negara.. chait~

2. Kerja - masalah bebanan kerja masa bulan poser ni, alhamdulillah.. amat lah berkurangan. Bro lain la.. orang penting dalam negara.

3. Kurma - memang kalau tak cakap kurma, aku akan cakap buah kelapa sawit yang kecut. series besar tuh. konfem le regernye mahai nih. adoi ai..

P/S: selamat berbuka dan berpuasa. kim salam sama akak dan sampaikan salam si dia utk akak sekali.. hehehe..

cendawanintim said...

kalu saya dapat undangna berbuka pose cenggitu tiap hari memang heven!!!

tak larat nak masak ar sekang bro!

Marzalina said...

CM..lain kali kalau nak pi jemputan berbuka posa tu..mai ajak intan sekali hahaha..ataupun kalau CM tak larat nak pi..meh sini intan tolong ganti tempat CM leh :p

Cybernetics Mind said...

[ MaizaC'Joe ]
oiiii....sapa tk geram oiiii

Cybernetics Mind said...

[ meo188 ]
...emmm, rezeki mmg murah yop..
tp kot mana pon kat umah gak besttt

Cybernetics Mind said...

[ Ryehanna ]
to some people...
mungkin best kot..
dok pi majlis buka pose sana sini..
makan sana...makan sini
but to me....rasa terikat laa skit...
kena skima...kena protokol...huhuhu

Cybernetics Mind said...

[ Myza Pesona ]
haaaa...
finally...
ada gak yg paham dgn CM...
yuppp..u're right...
kesian ngan wife yg selalu..
buka posa sorang2.... :(

Cybernetics Mind said...

[ Sheikh ]
hahaha....
sekali hang panggil menatang tu..
torpedo laa plak....
lawakkk...lawakkk

Cybernetics Mind said...

[ Mr. Azman ]
1. bakar...???? bistu...
aku nk tenet caner...huhuhu
2. tu laaa....
aku jeles ngan org yg kurang
tekanan kerja di bulan poser...
mcm aku ni....kerja tk abissss
tp tkder laaa smpai jadi
org penting dalam negara...hehe
3. hahaha...mmg, aku dh agak dah..
org akan ingat kurma tu bijik
kelapa sawit :)
regernya...jgn tanya laaa....
yg bagi aku tu pon Plant
Manager Power Provider...

Cybernetics Mind said...

[ Cendawanintim ]
hehehe...
kalo kita dok dekat...
kompem CM soh jadi wakil..
utk majlis2 berbuka tuh....

Cybernetics Mind said...

[ Intan }
hek elehhhh.....
ada hati nk ganti CM...
so far...dlm sejarah...
tk dak lagi org pompuan yg kejer...
mcm CM ni...
haipppp....syyyyyyyyy

p/s: bila nk jemput CM buka posa kat teratak Intan pulak erkkkkk...hehehe

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger