~:: Missing Me...?????? ::~

Tuesday, August 5, 2008


Assalamualaikum....

CM mohon berbanyak maaf kerana ari ni baru ada peluang nk online. Untuk pengetahuan sumer CM dah balik pada 2 Ogos ari tu...back in one piece...selamat ler tu...heheheheh. Alhamdulillah CM sihat walafiat sepanjang mengerjakan ibadat di Mekah & Madinah walaupun cuaca agak panas kat sana.

Bila jer CM bukak akupunyalife.blogspot.com ni , terharu benor rasanya....alahai sumernya dok merindui CM. I know uols really missed me.....CM pun cam tu gak cuma kat sana tk ada kesempatan nak blogging pasal bila ditanya kat orang2 kat sana Cyber Cafe sukar dicari, dah tu pulak mahal giler regernya....sampai sudah CM tk jumpa pun dgn any CC.

Uikkss...CM bukan perasan taw...I know uols really missed me...ahaks. I can see from my shout box and also from other bloggers shout boxes too...hehehe, siap dok bincang pasal CM lagik. Yang buat CM bertambah terharu tu, walaupun tak der entry baru kat sini, uols tetap jenguk2 kat sini semasa ketiadaan CM erkkk. Nak nangis CM dengan ingatan dan Doa uols terhadap CM.

Don't worry uols are included in my Doa, kat depan Ka'bah lagik. Kepada yg request special Doa, CM dah tunaikan, so kita tunggu jer Allah makbulkan.

Sebenarnya CM tak berapa bersedia lagi untuk berblogging secara aktif macam biasa. Walaupun dah mula bertugas tetapi penat tu masih terasa dan rasanya CM perlu banyak berehat lagi. Nanti bila everything dah ok, CM akan aktif macam biasa, lagipun "biological clock" kat dalam badan ni tak boleh nak "adjust" lagi...perubahan masa adalah selama 5 jam. Kat sana lambat 5 jam dari Malaysia.

CM pun mintak maap pasal tk sempat nk jenguk2 blog uols sumer, so far yg sempat jenguk ialah lurve-me-without-fear.blogspot.com , warirc2.blogspot.com dan ryehannazz.blogspot.com . Nanti bila CM dah ok, I'll visit uols sumer dan yang paling utama CM ada banyak sangat pic semasa di Mekah Dan Madinah yang boleh dikongsi untuk kebaikan kita bersama. Tungguuuuuu....................................

-Thanks again, uols really make my life greater -

30 comments:

nadzunix said...

yups missing u la bro ...
sowie x sempat nak jengah ...
my lappy rosakkk ...
cedey nie ... mcm ilang kwn baik ..ekeke ....

cendawanintim said...

Salam,

take your time bro, berita selamat pegi n selamat pulang dah betul2 terubat..makan buah tin tu ingat2 la kat kita yer...

cybernetics mind said...

nadzunix...
halamak......lappy rosak/hilang adalah nightmare utk CM....mintak simpang, aminnnn.

ari tu sblum pi umrah, CM punya external h/disk wat hal, abis sumer hilang.....tension gilos sebab macam2 ada dlm tu.

so, caner dgn lappy tuh...dah antor repair ker...???

cybernetics mind said...

cendawanintim...
emmm....doa kawan2 lah yg membuatkan CM selamat pergi dan balik...timasihhhh ;)

jgn kan masa makan buah tin, masa dok depan ka'abah pun dok ingat kawan2 blogger sumer especially bab kesejahteraan,kesenangan dan kekayaan dunia dan akhirat.

pastuh, CM pun ada doakan agar kawan2 CM sumer "dijemput menjadi tetamu Allah" untuk sama2 menunaikan Umrah/Haji di Mekah satu hari nanti.... :)

13may said...

syukur :)

takpa bos...take your time :)

Aleeya said...

hi cm dah balik ..alhamdulilah ..selamat sampai ke tanah air..mesti byk cerita best nehh, takpela take ur time..rest dulu..nnt berblog cam biasa ok..

cybernetics mind said...

13may...
salam may....
thanks selalu dok ingat kat aku. aku pun cam tu gak, bila ada kat depan ka'bah, bloggers sumer masuk dlm list doa2 aku....hehehhe
amacam may...lenkali kita pi buat umrah sama2 kot... :)

sori laa may....hang punya "trophy" pun aku tk sempat "gantung" lagik...hehehe

cybernetics mind said...

aleeya...
nanti CM share pic yg CM amik masa kt sana tu....at least boleh motivate kawan2 lain utk lebih bersemangat ke sana :)

Faisal Admar said...

salam CM,

selamat kembali CM. tak sabar nak tengok gambar2 CM nanti...

Ryehanna said...

Salam! waaa...dah balik!! mmg rindu pon! selalu jer menyemak kat shoutbox CM and Kreuger dok bincg2 bila CM nak online...hahaha

xpelah, mesti still busy dan penat kan. tak kesah...ade entry ni pon dh cukup. hehe...

can't stop from smiling...:]

cybernetics mind said...

faisal admar...
nanti bila CM agak free, CM akan masukkan gambar2 yg berkaitan okay....just wait & see ;)


ryehanna...
owhhh selalu menyemak errkkk kat blog CM ni, patutlah bersepah kulit koci kat blog CM ni...hahaha

tadek masalah anna oooiii, nyemaklah kat sinik selalu, u are most welcomed here bila2 jer...no prob, hehe, janji jgn wat sepah2 kat sini...

larikkksssss :)

MisZuE said...

alhamdulillah CM sehat2 jer..

take ur time cm rehat puas2 ye..

love-n-hate said...

Salam CM...

Wahh!! Rindunya kat abg love-n-hate sorang ni... :) winkwink

Alhamdulillah... CM dah balik dengan selamatnya... back in 1 piece gituh... :) tahniah sebab dah dapat completekan ibadah yang bukan semua orang dapat 'panggilan' ni... :)

Semoga CM berada dalam kesihatan yang baik... bersama isteri tercinta... moga doa CM disana termakbul... termasuk doa untuk kita sekali... ehehehe :)

**semoga dpt tidur macam orang mesia semula...**

Mr. Azman said...

Wel... what can i sez.
Lot of people are missing on you.

*jeles plak aku.

Masih belom terlambat utk ucap selamat kembali kepangkuan jalan.. eh salah. Selamat Pulang Ke Tanahair.

We Miss Your Blog
Kreuger®

cybernetics mind said...

miszue....
as u wish...CM akan cuba berehat. emmm...tapi tk leh gak ler pasal sejak balik 2 ogos ari tuh, 4 Ogos CM dah mula kerja....kejer pulak macam2...meeting sana...meeting sini.... :)

cybernetics mind said...

love-n-hate...
emmm....CM dah tolong doakan utk love-n-hate kat depan Kaa'bah so kita tunggu ler..okeh :)

xceli CM rasa tak puas jer beribadah kat sana...dok teringat2 sampai sekarang. nasihat dari CM, kl ada peluang, just go and u will feel the different and the sweetness of ibadah :)

cybernetics mind said...

mr.azman a.k.a kreuger...
Uiks...jeles plak....???? dah nama satu family, kena ler rindu-rinduan, tak gitu....ahaks. Trust me...ngkorang sumer aku dah anggap cam family aku jer....virtual family....heheheheh.Pasal tu laa bila aku berdoa kat sana, aku tk lupa ngan korang sumer :)

razzirahman@brother love said...

WELCOME BACK BROTHER CM!

Aduuuuhhh....bestnya pergi Mekah, Madinah, tenang... cantik... breathtaking, mind blowing, mesti rasa nak pergi lagi kan?

Anyway, bro tak rindu sangat kat CM lah hehehe...sebab, bro selalu rasa CM di hati bro..terasa cam dekat-dekat je... ;)

Lagipun, bro tak nak fikir sangat tentang pemergian CM sebab dulu bro duk fikir, duk rindu kat my father sekali dia tak balik-balik tau hmmm :( terus jadi 'penghuni tetap'

Hanya tangisan sahajalah yang menemani...so xnak jadi dengan Cm cam tu la kan. "Kehilangan seorang seperti CM ni, bagai Pertama kehilangan cahayanya..."

deennasour said...

fui..
lupa nak kirim tolong doakan!!
sesal~

cybernetics mind said...

razzirahman a.k.a brother love

Tu laa pasal Bro, masa CM kat sana I was thinking how great kalau member2 bloggers ada sama2 ngan CM masa tu....sama2 berdoa, sama2 solat, sama2 menangis, sama2 baca Quran....gitu laa ingatan CM pada uols sumer masa tuh.

...special thanks to you Bro di atas segala ingatan & doa Bro terhadap CM selama ni...

tentang father bro tu....kalau kita think positive, it will make you smile all day long, pasal banyak sangat kelebihan / fadhilat bagi org2 yg meninggal dunia di Tanah Suci ni :) Dulu pun CM tk paham, kenapa ramai orang wish nak meninggal dunia kat sana...tapi bila CM dah pi sana baru CM faham. Walaupun jasad dibawa pulang ke tempat asal tapi fadhilatnya tetap sama macam disemadikan kat sana.

cybernetics mind said...

deenasour...
tak per deen, CM dah doakan generally utk kawan2 bloggers CM, if u think that u're one of my fren, then u're included in my list :)

lain lah kl nak kirim special punya doa....nk mintak kawin 3 ker...bab tu melopeh ler :p

Brother Love said...

Semasa bro menulis ni, airmata bro sdg menitis-nitis di laptop ni...sayu bila bercakap about my father...kerana, dia disemadikan di tanah perkuburan Khatijah di sana CM...

thats why bro sayu...seolah-olah dia pergi tinggal di sana dan tak balik-balik...

Masa tu I was small, masih di sekolah rendah...nakal..jadi selalulah bergaduh dengan dia. Bro selalu kena pukul...expecially masa mengaji, mesti kena tampar...Jadi bro suka sangat dia pergi, kira menyampah kalau dia ada, asyik kena pukul je...

Kami tak pernah baik...sebagai anak bongsu, ibu selalu peluk cium anak dia ni, tapi ayah sebaliknya. Hari-hari mesti pukul bro over some silly mistake...but

Semasa hari pemergian dia ke tanah suci Mekah, sebelum ke pesawat...dia telah memeluk bro dan mencium pipi ....tidak pernah dilakukannya sepanjang hidup dia, bro terus menangis pilu...

Lalu, pemergian dia membuatkan bro menunggu dia, rindu kat dia...tetapi dia tak pulang...

You know CM, semasa mendapat tahu Ayah sudah meninggal di Mekah, semua orang menangis kecuali bro seorang sahaja...to me, I rasa dia masih di sana, cuma tidak pulang. Bertahun-tahun bro menanti kepulangan dia....

Lebih kurang 15 tahun kemudian, barulah bro boleh menerima yang dia sudah tiada...di saat itulah bro menangis-menangis sekuat hati...semalaman! Kerja tak pergi, tak makan...

Maaflah CM terlebih pulak cerita ni...

cybernetics mind said...

razzirahman a.k.a bro love
bro...thanks again, CM speechless dan terharu dgn citer2 bro tu....Al-Fatihah telah CM sedekahkan pada Allahyarham, moga beliau ditempatkan bersama orang2 yg Soleh.

tongkangbocor said...

beruntungnya insan yang dah dapat jd tetamu Allah...sy no masih study, so msh x bkemampuan utk ke sana.. moga2 suatu hari nt sy diizinkanNya utk ke sana..

Faisal Admar said...

cm saya ada post berkenaan conversation with god... :)

harap cm suka.

Aina@Azila said...

CM, cerita laa pengalaman kat sana, sekurang kurangnya terubat rindu saya. dah lama juga saya tak ke sana. Last pergi 2003...rindunya pada lambaian kaabah.

cybernetics mind said...

tongkangbocor...
mudah-mudahan Allah menjemput anda menjadi tetamunya satu hari nanti....insyaallah. yg penting setkan niat kita betul2, insyaallah Allah akan bagi laluan mudah utk kita


faisal admar...
thanks krn sentiasa ingat kt CM, trully inspiring ler citer tu :)
yes....I really like it Faisal

cybernetics mind said...

aina@azila...
Insyaallah...sy akan masukkan posting pasal kat sana....byk gambar yg akan sy masukkan krn bg saya pix speaks louder than words kan....:)

rindunya.....Allah saja yg tahu...CM tahu caner rasa rindu tu pasal CM yg baru balik ni pun dah rasa rindu sesangat :)

jom kita sama2 doakan agar kita akan terus dijemput oleh Allah menjadi tetamuNYA...insyaallah

Anysz Sengalnerdz said...

waahhhhh rinduw woh..ekekeke selamat kembali! =D

Faisal Admar said...

salam,

saya masih menunggu cm update pic :(

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger