~:: A W O L ::~

Thursday, March 12, 2009


Assalamualaikum...

Ye laaa...aku tau, aku dah buat salah besar. Hilangggg, menyepikan diri. Kalau dalam tentera dah kira cam AWOL laaa....Absent Without Leave. Tapi aku rasa dalam kes aku ni lagi teruk....Totally Absent Without Leave...jangankan blog orang lain, blog sendiri pun tk bukak langsung.

So...apa yg berlaku ni..????

Tu laaa...it's not that easy to play many roles at the same time. All in one....penyudahnya cam ni laaa, blog pun dah tak mampu nak manage.

> sebagai ketua keluarga
[Bab ni ok jer...tk der masalah, lagipun small family...easy to handle]

> sebagai seorang penjawat awam
[Bab ni, kena paham laa, dah nama pun makan gaji....tanggungjawab macam2 laaa, meeting sana,meeting sini,kursus sana, kursus sini, seminar sana, seminar sini...Apa2 pun "Saya Yang Menurut Perintah"]

> sebagai salah seorang pemimpin masyarakat
[Banyak wooo social responsibility...baru2 ni aku dah jadik cam kaunselor plak kena bagi kaunseling kat budak2 pompuan under age yg disyaki menjalankan aktiviti2 tidak bermoral (tak yah laa citer detail...paham2 laaa kalau aku maksudkan aktiviti tak bermoral tu). Aku pun rasa cam tak percaya jer bila aku ambik role ni sebagai seorang kaunselor...memang laaa ikut hati nak lanyak jer budak2 cam ni tapi bila aku dah berjaya wujudkan comfort zone di antara aku dengan budak2 tu, secara tak langsung banyak info yg aku dapat berkaitan dengan social illness yg berlaku dalam masyarakat kita. Setiap apa yg berlaku mesti ada sebab musababnya...mesti ada puncanya...dah macam drama beb.....in real life memang banyak yg berlaku kes2 yg berkaitan dengan social illness ni...setahun....aku repeat setahunnn kena rogol dengan bapak tiri, bila bagitau kat mak...mak tak percaya...mak pulak tuduh anak tu yg gatai merenyam. Bila dah jadi kes macam ni...masyarakat pulak yg menjatuhkan hukuman....dan terus mangsa tersebut dilabel dengan pelbagai istilah...jalang laaa...bohsia laa....aduihhhhh social illness ni dah makin nazakkkk]

> sebagai pentadbir
[Selain daripada kejer2 administrative macam2 nk kena buat ....nak pulak sehari dua ni musim mesyuarat agong....majlis perasmian sana sini........sekolah laaa, koperasi laaa, agensi itu laaa, agensi ini laa, NGO itu laaa...kalau pegi saja tak apa la jugak...bila sebut rasmi tu paham2 jer laa, kena laaa wat public speaking lebih kurang]

>sebagai rakyat Perak
[Sebagaimana yg telah sedia maklum, Perak sedang berhadapan dengan krisis politik....so, nak tak nak kena amik tau...sebab kebelakangan ni dah ramai sangat reporter2 yg tak bertauliah yg muncul....peguam2 tk bertauliah pun banyak juga...masing2 dengan hujah...orang ni kata Dato' Seri Nizar betui...orang ni kata Dr. Zambry betoi.....so, jalan penyelesaian...kita sendiri yg kena cari maklumat, bukan main terima jer dari reporter2 dan peguam2 tk bertauliah ni. Bila nak setel kemelut ni ntah laa]

> sebagai seorang part time student
[Ni satu lagi...bukan senang tau jadi part time student ni, dulu aku sendiri yg salah anggap, kononnya sebagai pelajar part time ni senang jerrr...apa2 senang nak handle...lecturer boleh kautimm.....rupa2nya tanggapan aku ni totally wrong. Aku dah nak abis study dah....tapi penyakit "M" makin kronik. Bayangkanlah...patutnya sekarang ni aku punya Project Paper dah siap tapi realitinya aku dok terkial2 lagi...due date 15 Mac 2009...kompemmm aku hantar lewat...ampunnn Dr. Fatan. Nak buat hard cover & hot stamping pun kurang2 seminggu.....aduihhhh. Nampak cam senang jer tajuk aku tu...." ETIOLOGI PENYAKIT LATAH DALAM MASYARAKAT MELAYU : KAJIAN DI KAMPUNG xxxxxxx, DAERAH xxxxxxxx, PERAK DARUL RIDZUAN "...tapiiiii, sendiri mau ingat laaaa...nak buat literature review pun susah...bahan rujukan terhad....tak ada penulis Malaysia yg buat lagi. Final exam pulak...just round the corner...from 6 April 2009 sampai 25 April 2009...aduihhhhh tensionnnnn. By hook or by crook aku kena setel gak aku punya Project Paper tu, kalo tidak....tak grad aku tahun ni ]

> sebagai seorang blogger
[Bila macam2 yg aku kena handle....bab ni kena mengalah laa, angkat tangan aku japp....so paham2 laaa. Macam2 komen aku terima....diserang asma laaa, resdung laaa, terbatuk2 laaa, CM bersidang bawah pokok laaa.....aku tau laaa dah 4 minggu aku tk hapdet, aku mengaku. Camner pun kira rekod apa...hehehehe]

KESIMPULANNYA :
Aku nak mintak izin...nak stop blogging buat seketika. Bila everything dah setel...aku akan jadi blogger balik...heheheh. Harap2 ujung bulan April nanti, bila exam pun dah setel...insyaallah aku akan start blogging macam biasa. Buat pengunjung2 die hard fan, terima kasih di atas support uols....aku akan aktif berblog dengan ngkorang bila kepala aku dah tak berserabut lagi. Satu jer...pesanan dari aku....jangan komplen blog aku beraboks ker, bersawang ker...hehehehe. KREUGER....kalo senang2 tu tolong ler vacuum habok2 kat blog aku ni, sepeninggalan aku lebih kurang sepurnama dari sekarang...wakakakaka. Kira lepas ni dah tak kira AWOL lagi..pasal aku dah bagi tau tentang aku punya ketidakhadiran dalam alam blog ni.

Take Care & Remember Allah Alwizzzzzzzzzzzzz

 
Less Emotions Will Clear A Confused Mind - by Templates para novo blogger